Dělal někdo z vás soukromou pečovatelku u seniora?

4336
19.5.13 20:34

Dělal někdo z vás soukromou pečovatelku u seniora?

Ahojky!
Zajímalo by mě, zda jste se někdo staral o cizího seniora, ale ne pod nějakou pečovatelskou službou nebo charitou. Ráda bych toto začala dělat, ale vůbec netuším, zda je nějaká možnost poskytování těchto služeb, aniž by na to člověk musel mít živnost.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6971
19.5.13 20:39

Známá to dělala.. jde to;).. nemusíš mít živnost stačí jen si najít někoho kdo shání.. třeba já jsem viděla inzerát že shání pro paní pečovatelku na pět hodin denně, ale bohužel už tam nebylo číslo, takže jsem měla smolíka…jsem pečovatelka;)
Tak hodně štěstí při hledání.. ono je asi dost složitý najít..ale pak je problém s platem atd..;) nevíš na koho narazíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
19.5.13 20:40

Myslim že někde se dá sehnat i bez živnosti ale musíš mít vyšší vzdělání. já jsem jezdila s domácí péčí ale žádný med to pro mě nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
19.5.13 20:48
@pampalin píše:
Ahojky!
Zajímalo by mě, zda jste se někdo staral o cizího seniora, ale ne pod nějakou pečovatelskou službou nebo charitou. Ráda bych toto začala dělat, ale vůbec netuším, zda je nějaká možnost poskytování těchto služeb, aniž by na to člověk musel mít živnost.
Děkuji.

Je to úplně stejné, jako s chůvou pro děti.

Teoreticky bys měla mít vzdělání, živnost, kdesi cosi… v praxi si to můžeš domluvit se sousedkou „per ústa“.

Pokud víš o někom, kdo takovou pomoc potřebuje, domluv se s ním přímo a konkrétně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.13 21:00

@Terulisekk @Misule91 Nedovedu si to bez živnostenského listu představit :think: leda by mě zaměstnal ten senior a odváděl za mě sociální a zdravotní :think: a nebo na černo, ale to je dost risk, dalo by se to kvalifikovat jako neoprávněné podnikání. Asi by stačil ŽL poskytování služeb pro rodinu a domácnost :think:

• Citovat
  • Upravit
6971
19.5.13 21:13

@Misule91 nemusí mít vyšší vzdělání.. stačí jen aby byl někdo kdo někoho takového shání a kdo si jí vybere:-)..

Zakladatelko, vzhledem k tomu, že na smlouvu se v některých případech ani nejede, takže se to dělá tak, že jsi buď na pracáku a platí to za tebe pracák a ty pracuješ u něj a nebo tě z pracáku vyhodí a budeš si to platit sama..;).. ale když jedeš bez smlouvy tak nikdo nemůže ani vědět že tam děláš za peníze;) je to opravdu stejné jak když bys třeba sousedce hlídala dcerku za čokoládu nebo za pár korun;)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
19.5.13 21:13

Tchýně se stará o 75-letou paní. Chodí k ní asi 3 denně, jednou týdně jí koupe, nakupuje jí, bere jí ven. Prostě všechno. A má to dohodlé jen ústně, s jejím synem. Jinak žádné vzdělání na to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
19.5.13 21:16

No, já jsem sanitářka, dělala jsem v nemocnici následné péče, takže buď tam byli lidé po úrazech, lidé po CMP, po TEP, po amputacích atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
19.5.13 21:18
@claire91 píše:
Tchýně se stará o 75-letou paní. Chodí k ní asi 3 denně, jednou týdně jí koupe, nakupuje jí, bere jí ven. Prostě všechno. A má to dohodlé jen ústně, s jejím synem. Jinak žádné vzdělání na to nemá.

Ale to si asi přivydělává k důchodu, ne? Nebo kdo za ní platí sociální a zdravotní pojištění???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
19.5.13 21:26

@pampalin neměj nervy se sociálním a zdravotním.. není to zaměstnání jako každé jiné, to je jasné a vždycky budeš odvádět ty a nebo pracák, protože normální člověk ti smlouvu stejně nedá:D je s tím moc starostí.. takže buď si něco najdi a pracáku to nenahlašuj, může jim to bejt putna a nemůžou vědět zda se nestaráš pouze o kamarádčinu babičku protože tě třeba dřív vychovávala a tak;).. a nebo to řekneš někde že si vyděláváš a budeš si to odvádět sama..;).. živnostníci to stejně odvádí a platí sami..takže se tímto fakt nestresuj.,. buď na pracáku klidně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.5.13 21:29

@pampalin zdravotni si muzes platit i jako samoplatce. Socialne dobrovolne taky.

bud to muzes delat na ZL, nebo se s nekym domluv a muzes to mit na ruku - je to dohoda mezi vami dvema. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1

@Terulisekk to je vtip, ne? 8o tak takhle chytrý bychom mohli být všichni. :zed:

• Citovat
  • Upravit
4336
@Terulisekk píše:
@pampalin neměj nervy se sociálním a zdravotním.. není to zaměstnání jako každé jiné, to je jasné a vždycky budeš odvádět ty a nebo pracák, protože normální člověk ti smlouvu stejně nedá:D je s tím moc starostí.. takže buď si něco najdi a pracáku to nenahlašuj, může jim to bejt putna a nemůžou vědět zda se nestaráš pouze o kamarádčinu babičku protože tě třeba dřív vychovávala a tak;).. a nebo to řekneš někde že si vyděláváš a budeš si to odvádět sama..;).. živnostníci to stejně odvádí a platí sami..takže se tímto fakt nestresuj.,. buď na pracáku klidně:)

Jo, ale když budu na pracáku, musím přeci přijmout práci, kterou mi nabídnou, ne??? Co potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
19.5.13 21:30
@pampalin píše:
Ale to si asi přivydělává k důchodu, ne? Nebo kdo za ní platí sociální a zdravotní pojištění???

Ne, jinak je na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
19.5.13 21:32

Být na pracáku a přitom vydělávat je nemorální a protizákonné. Pokud tě někdo udá veselo by ti asi nebylo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat