Délka lyží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
847
12.11.10 19:48

Díky za rady, taky si myslím, že na 130 cm výšky stačí lyže 110 !! My je dáme k ježíšku a taky budou použité, dcera to naštěstí neřeší !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
12.11.10 19:52

¨Čím kratší tím líp se dítěti ovládají, takže u malých dětí raději hledte na lyžařské zkušenosti než na tabulky ohledně cm sjezdových lyží. jestliže měří 130cm lyže na kterých se jí bude dobře lyžovat(vybrala bych 100% karvingové) v dnešní době se už asi jiné nedělají tak by špičky lyží měly sahat k bradě, ale jestli budou o 10cm kratší, lépe se jí na nich bude jezdit…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.11.10 19:55
Any píše:
je tak to je zajimave.Ja se chystam taky koupit synovi lyze,ze letos zacne.V obchode mi radili 110-syn meri 119(takze 120).Ze pry po nos.Ja nevim,jsem nelyzar :nevim:

Ano to ti všude poradí, ale ty sama nejlíp víš jaké lyžařské schopnosti tvůj syn má, volila bych 1000% kratší než po nos určitě maximálně po bradu… Ale pokud už je lyžař zdatnější můžete volit lyže delší, jelikož si na nich rychle najde stabilitu, ale na to musí umět lyžovat uspokojivě :-)

• Citovat
  • Upravit
Billi
16.1.25 16:13

Obnovuji diskuzi
Syn jede o víkendu na lyžák. Řeším to na poslední chvíli, takže si lyže nemá šanci vyzkoušet předem. Máme doma lyže 150 cm a 155 cm. Syn měří 163 cm, lyžuje od 4 let, zvládá sjet červenou sjezdovku, na černé jsme ještě nebyli, takže nevím. Vaham mezi 150 a 155, co byste doporučili vy? Nebo ještě vyrazit do půjčovny a půjčit jinou délku? Máme tam zítra termín kvůli seřízení.

• Citovat
  • Upravit
4943
16.1.25 16:52
@Billi píše: Více

Obojí vychází podle tabulek OK. Zkus zohlednit i to, kolik dítě váží, případně v jakém terénu budou lyžovat. Pro školní lyžák na úzkých sjezdovkách v ČR na asi nic moc sněhu, bych klidně volila ty kratší lyže. Letos (tuhle sezonu) asi ještě ani na jedněch z nich nelyžoval, co? Naposledy měl jak dlouhé? I tu změnu bych vzala do úvahy, aby to nebyl moc skok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.25 17:00

@Jeremi loni měl o 10 cm méně a lyže 145. Letos ještě nelyzoval. Jedou jen po ČR.

• Citovat
  • Upravit
Billi
16.1.25 17:02

@Jeremi váham, protože jsme stejně vysocí a já jezdím na 155, ty jsou moje, takže bych mu je půjčila. Mam je relativně nové a lyzujeme na podobné úrovni, jen váží méně než já.

• Citovat
  • Upravit
4943
16.1.25 17:06

Tak to by se těma delšíma akorát vyrovnal rozdíl o kolik vyrostl. Ale nepojedete potom lyžovat i spolu? Že mu teď ty delší půjčíš a potom zase sebereš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.25 17:16

@Jeremi neplanujeme, ale kdyby ano tak bych si vzala ty 150 cm, protože mě z těch dlouhých bolely kolena.
Kdyby měl krátké, zůstala bych u svých.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.25 21:37

@Billi dcera má v 5letech na 112cm lyže dlouhé 100cm, takže o 12cm kratší…já mám 163cm a lyže 153cm…a proč jste ho před lyžákem nevzali si to vyzkoušet, asi to nevymysleli tenhle týden, že o víkendu pojedou, ne…aby si to trochu zopakoval a vyzkoušel… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Billi
16.1.25 22:18
@Anonymní píše: Více

Protože jsme byli od listopadu doteď na střídačku nemocní.
Jelikož co vím, tak tam umí lyžovat sotva třetina děcek, tak myslím, že opakování není potřeba. Na dva dny budou na jednoduché modré sjezdovce, tam se rozjezdi.

• Citovat
  • Upravit
Billi
16.1.25 22:22
@Anonymní píše: Více

Když byl menší, tak měl spíš kratší lyže. Loni jezdil na lyžích o 8 cm kratších, než byl v té době on.

• Citovat
  • Upravit
45689
16.1.25 22:24

Dala bych určitě ty kratší. Dcera taky teď jede, měří 146 a lyže má 130, středně pokročilá. Budou se jim lépe ovládat. Já mám 172 cm a nové lyže jsem si před pár lety koupila 156 a nemůžu si to vynachválit, dřív jsem jezdila na delších, ty kratší jsou lepší, jsem průměrný lyžař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.25 22:26

@veria taky jsem spíš pro ty kratší, on chce víc ty moje. Kdyby se to dalo vyzkoušet, bylo by to fajn, ale nestíháme.
Jeho argument je, že loni měl taky o 8 cm kratší.

• Citovat
  • Upravit
45689
16.1.25 22:28

No tak jestli se mu loni jezdilo dobře, tak mu je klidně dej. Jen jestli je nechce, že se mu víc líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová