Děložní čípek se v těhotenství vstřebává. Je to problém?

139
29.5.09 10:45

Děložní čípek

Zdravím všechny maminy :)…Jsem ve 21. týdnu. Včera jsem byla na kontrole a doktor mi oznámil, že se mi začíná vstřebávat čípek, že ho mám 2,5 cm a to není moc dobře vzhledem k tomu ve kterém jsem týdnu. Mohlo by prej dojít k předčasnému úniku plodové vody a tudíž k předčasnému porodu…na:,–(il mi léky a zvýšil dávky u magnesia…Pokud mi léky nezaberou, je prej možné, že poputuju do nemocnice…Je tady někdo se stejným problémem? Jsem z toho celá nervózní…Díky za případne komentáře a rady :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2748
29.5.09 13:51

Ahoj já mám dokonce jen 1cm a jsem teprve ve 13tt , a mě dr. na:,–(ila magnosolv a detralex a neřekla vůbec nic, jako klidový režim nebo něco podobného, ani na rizika mne nepřipravila, jsem se to musela dočíst na netu. ZA deset dní mám kontrolu, ale možná čeká jak to dopadne… Moc se bojím, co děláš ty? Ležíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.5.09 13:52

Co bereš za léky prosím tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
29.5.09 14:39

devcata dejte se k nam do hysterickejch tehuli
https://www.emimino.cz/modules.php?…
tam mame podobne problemy skoro vsechny
ja mela 1 cm od 18 TT, ale dulezita je UZ cervikometrie, ktera ma byt nad 2,5 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.5.09 15:57

Mi doktor předepsal Salbutamol 3× denně jednu tabletu a magnesko 3× denně 2 tablety…taky klidovej režim a hlavně prej žádnej sex…o to mi tak ani nejde, stejně je teď pro mě ze všecho nejvíc důležité miminko…Na kontorlu mám jít takyza 10 dní s tím, že pokud se to nezlepší, poputuju do nemocnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.5.09 15:59

ještě jsem zapoměla dodat, že neležím, chodím normálně dál do práce, nemám náročnou práci. Sedím za pc a krom hýbání s myší a cvakání na klávesnici nic jiného nedělám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.5.09 16:40

Pethul u nás také žádný sexík, ale to jsem nemohla už předtím, protože jsem špinila a krvácela střídavě snad pořád. Ten Detralex co beru já , ale je na zpevnění cévek, abych nekrvácela a nešpinila, ale na děložku mám jen to magnézko. Tak já nevím. Já teda polehávám a jsem na mateřské- takže dle možností. Jsem ale někde vyčetla, že by se v případě zkrac. hrdla mělo raději ležet, protože stání, chůze, sezení způsobuje tlak plodu a děložky na hrdlo a jejich následné zkracování či otevírání. Což je samozřejmě ještě nežádoucí.

Ad Pudla… si mne měla vidět v prvním těhu, bych byla královna mezi hysterickými těhulemi. A já doufám, že tohle těhu dopadne dobře a já s plozením zkončím. :lol: :lol: :lol:
Ale dle už dřívější tvé rady, pokud dočkám další kontroly v pořádku, budu trvat na tom, aby mne poslala na tu cervikometrii, pokud mne tam sama nebude chtít poslat. Je sice pravda, že vaginál. UTZ mám za sebou dost už z CAru, ale je zarážející, že mi cervikometriii nikdo předtím neudělal. Nebo se to dělá později? NApř. V 2. či 3. trimestru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
29.5.09 17:32

Me to delali az po te, co se mi palpacne cipek zkratil. Standardne se nedela vubec, nebo maximalne 1× mezi 20-30 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.5.09 20:30

Pudlo díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
30.5.09 14:52

Ahoj Pethul, já jsem na rizikovém těhotenství od 23. tt, též jsem se dozvěděla, že mi měkne a krátí se čípek (zjištěno při vnitřním vyšetření) - ovšem při cervikometrii jsem měla 3,5 cm, což je slušné (dr. mi ji dělala asi po 14 dnech po zjištění toho měknutí čípku). Dostala jsem doporučený klidový režim (bez sexu, procházek, cvičení, cestování, ležet mi nikdo nenařídil), častější kontroly, 3× denně 2 tablety magnézia. Jinak jsem na MD, takže ono je to s tím klidem těžké.
Teď jsem nějak na přelomu 35. a 36. tt a nález je víceméně pořád stejný, teď už mi bylo řečeno, že v tomhle týdnu je to normální, takže to snad bude v pořádku. Výsledek toho všeho samozřejmě je, že jsem se fyzicky dostala do hooodně horšího stavu, než když jsem čekala Zuzku a mohla jsem všechno.
Takže se hlavně nestresuj, je možné, že už se nález nezhorší. Kdyby ano, hlídaná jsi a řeší se to pokud vím kapačkami magnézka v nemocnici (taky nic moc, nemocnice jsem se bála jak čert kříže).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.6.09 08:33

Petrusha - ten salbutamol co mi předepsal dr je puvodne pro astmatiky, ale ve zvysenych davkach, zamezuje kontrakcim delohy, parkrat se mi v noci stalo, ze jsem mela ukrutne krece v brise a totalne tvrde bricho, jsem chodila po byte a nevedela co mam delat, jestli jet do nemocnice a nebo zustat doma…ale vzhledem k mym zkusenostem na ambulanci, jsem radeji zustala doma, ted je to mnohem lepsi, uvidime na dalsi kontrole, jestli me ale posle domu na rizikove a naridi klidovy rezim, tak se asi unudim k smrti. Mame doma psa, jsem s nim zvykla chodit na cvicak, na prochazky a tak, ale miminko je prednejsi, akorat nevim jak to to tomu memu truhlikovi vysvetlim, ze proste panicka se smi akorat tak valet v posteli :D

Jinak holky moc díky za reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
1.6.09 11:41

Ahoj Pethul, mě bylo divné , že tento lék je původně pro astmatiky. A s tím bolením břicha, do pátku jsem nic takového neměla a od pátku mne to pobolívá, ne soustavně, ale po chvílích… Několikrát za den, už také od soboty zvažuju jestli jet do nemocnice či ne. Rozhodla jsem, že ne. Doufám, že mi to vydrží do pátku, kdy mám kontrolu v poradně. Můžu se zeptat? Ty tvoje bolesti, nebo křeče si měla soustavně nebo také jen občas přes den? Já bych byla klidnější, kdybych u toho neměla hnědavý výtok občas s tmavou krví, ale tak jsem pořád ve stresu…co se může dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.6.09 12:34

Petrusha - já jsem ty bolesti měla sem tam, hlavně teda večer a bez výtoku..Pokud bych u toho měla výtok s krví, tak to bych se raději sebrala a okamžitě jela na ambulanci. Mi vždycky dr říkal, že kdybych začala z ničeho nic krvácet, že mám přijet…takže bych ve tvém případě raději jela :( ..i když vlastně ty si psala, že bereš ten detralex na zpevnění cévek, abys nekrvácela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
1.6.09 13:45

No právě, že já jsem krvácela nebo špinila skoro pořád a teď se to jakoby zlepšilo po tom detralexu. Ale i tak vědomí, že mám palpačně čípek kratší a k tomu ten výtok… mě žene do toho stresu. Pokud se to nezhorší, tak jsem si říkala, že do pátku vydržím. Pokud by to bylo , ale nějak horší, tak mě nic jiného nezbyde. Buď teda zavolám svojí dr. a uvidím , co mi řekne. A Pokud to bude o víkendu- tak ambulance v nemocnici. Díky za odpovědi a držte se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí