Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojy ahoj zdravím vás všecky snažíme se o mimíska a vubec tomu nerozumím,všude se píše o nejakem ovulačnímu hlenu,ale to znamena když ten hlen(výtok)mám tak ten den muže dojit k oplodnění?takže před tyden jsem měla divný výtok!bylo to zkratka prusvitné tahlo se to ,nekdo mi řekl že to muže být ovu tak sme sexovali a někdo řika že až tak 3 dny po tom tak nevím:-( ![]()
Nikdo nereaguje, není divu, takhle položený dotaz nemá smysl, protože na to není krátká odpověď, jestli tě to fakt zajímá, musíš si o tom aspoň něco málo načíst, na Googlu apod. ti určitě na téma ovulační hlen vyběhne hromada článků. Hodně zdaru.
Skvěle je to popsané tady ![]()
http://www.rodina.cz/clanek3633.htm
Je to tak jak ti napsaly holky přede mnou.. spíš si o tom něco načti - někdo má plodný hledn 2-4 dny před ovulací a pak ještě je čas než se vajíčko uvolní.. tzn.klidně 5-6 dní před oplodněním… někdo jej má přímo v době ovulace.
Takže na tohle spoléhat na 100% nemůžeš, ale pokud máš plodný hlen, společně s měřenou BT a samovyš. čípku můžeš docela přesně uvažovat nad tím, kdy a jestli bylo miminko počato.
Samozřejmě z jednoho cyklu to nepoznáš.. chce to aspoň 3 měs. sledovat, abys měla přehled jak se chová tvé tělo.
Ahoj holky, jak je to teda s tím ovulačním hlenem? Můžu mít ovulaci i bez něj? Dnes jsem 15 DC, podivně mě pobolívá břicho, jako u menses, ale žádný hlen, ani mokrý, ani bílkový nemám. Řekla bych, že mám stále suchou fázi tak já vám nevím… mám první měsíc po vysazení antibaby
, tak v tom ještě nejsem moc zdatná
pettta Ovu můžeš mít o mnohem později, já jsem jeden cyklus měla i 21 den. Pokud jsi první měsíc po vysazení, tak ještě pořádně nevíš, jak tvé tělo funguje. Doporučuji ten první cyklus sledovat a příště už budeš chytřejší. A plodný hlen u někoho být nemusí, ale pak to snižuje pravděpodobnost oplodnění (ale nevylučuje, jen je to horší pro spermijky).
Holky, víte čemu nerozumím, že dřív žádné měření BT, žádné podpůrné prostředky apod a šlo to hned… nyní, aby se člověk naučil encyklopedii o fungování těla a byl jak časomíra ![]()
pettta Hned to určitě nešlo, tomu nevěřím. Moje mamka se snažila otěhotnět 10 let. Myslím, že to spíše tak neřešili, neplánovali. A dneska spousta lidí taky neměří a nesleduje se a jde to. To sledování prostě jen pomáhá plánování.
Tak že když jsem měla ten výtok hlenovity to vubec nemsui znamenat že jsm měla ovulaci??ach jo ..
Taky bych ráda věděla, jak ty hleny postupují. Já mám stále sucho, včera mírně mléčný hlen a dnes bylo
, ale asi ještě brzy? Jsem dnes 17 DC