Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, vim ze to tady bylo jiz vicekrat zmineno, ale chtela bych se zeptat nekoho zkusenejsiho jestli by mi nemohl poradit kdy asi priblizne jsem musela otehotnet kdyz porod mam podle ultrazvuku naplanovany na 7.8. a chtěla jsem se take zeptat jestlli jsem nemohla otehotnet uz od 10. zari jestli je to mozne. moc dekuji predem za reakce. Klarca
Ne, nemohla jsi otěhotnět desátého září, protože to by jsi pak musela být těhotná 11 měsíců ![]()
@Klarka001 píše:
Dobry den, vim ze to tady bylo jiz vicekrat zmineno, ale chtela bych se zeptat nekoho zkusenejsiho jestli by mi nemohl poradit kdy asi priblizne jsem musela otehotnet kdyz porod mam podle ultrazvuku naplanovany na 7.8. a chtěla jsem se take zeptat jestlli jsem nemohla otehotnet uz od 10. zari jestli je to mozne. moc dekuji predem za reakce. Klarca
Nikdo Ti neřekne kdy jsi otěhotnila, protože nevíme kdy máš plodný dny, ale podle těhotenské kalkulačky je psáno:
Pokud je datum porodu 7.8.2013
Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění byla kolem 13.11.2012.
Pokud jsi těhotná, jsi přibližně v 20 týdnu a 3 dnu
To znamená, že jsi v druhém trimestru
Ideální datum porodu je 7.8.2013 (fórum Srpnovky 2013)
Normální datum porodu bude mezi 24.7.13 a 21.8.2013
Do porodu zůstáva přibližne 19 tt
Průměrná váha miminka v 20 t a 3 d je přibližně 421 gramů
Normální váha miminka v 21 týdnu se pohybuje od 275 do 772 g
Průměrná délka miminka v 21 týdnu je přibližně 16,4 cm ale aj 25,6 cm
Konec 1. trimestru a začátek 2. trimestru: 29.1.13
Konec 2. trimestru a začátek 3. trimestru: 8.5.13
Normální těhotenství trvá 40 týdnů +- 2 týdny
@Klarka001 bohužel nemohla.. důležitější než termín dle ultrazvuku, je termín podle poslední menstruace.. Musela jsi otěhotně cca v prosinci (pokud dobře počítám)
@Eva 13 píše:
Nikdo Ti neřekne kdy jsi otěhotnila, protože nevíme kdy máš plodný dny, ale podle těhotenské kalkulačky je psáno:Pokud je datum porodu 7.8.2013
Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění byla kolem 13.11.2012.
Pokud jsi těhotná, jsi přibližně v 20 týdnu a 3 dnu
To znamená, že jsi v druhém trimestru
Ideální datum porodu je 7.8.2013 (fórum Srpnovky 2013)
Normální datum porodu bude mezi 24.7.13 a 21.8.2013
Do porodu zůstáva přibližne 19 tt
Průměrná váha miminka v 20 t a 3 d je přibližně 421 gramů
Normální váha miminka v 21 týdnu se pohybuje od 275 do 772 g
Průměrná délka miminka v 21 týdnu je přibližně 16,4 cm ale aj 25,6 cm
Konec 1. trimestru a začátek 2. trimestru:29.1.13
Konec 2. trimestru a začátek 3. trimestru: 8.5.13
Normální těhotenství trvá 40 týdnů +- 2 týdny
Nemělo by tam být 29.2.13? ![]()
Moc dekuju ja jen ze mesicky nemivam proto je to slozite a kamaradka me strasila ze nekdy se to muze stat kdyz prave nevim posledni menstruaci
uz jsem z toho byla tak nervozni ze jsem se musela zeptat vas vsech aby me to uklidnilo
@Klarka001 klid za to se nevraždí
A ono je to datum důležité? (jen jsem zvědavá) ![]()
@Klarka001
byl by tam rozdil cca 2 mesici ve stari plodu, toho by si nekdo sakra vsiml uz na prvnim ultrazvuku…
takze jestli ti rekli datum porodu na zacatku srpna, otehotnela jsi v listopadu.
@AmyLee píše:
A ono je to datum důležité? (jen jsem zvědavá)
Důležité být může, pokud zrovna měnila partnera za jiného ![]()