Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Res jen to co můžeš ovlivnit jen ty sama, ostatní ber jako fakt, se kterým musíš pracovat jako s hotovou věci a nějak se s ní poorat.
Nesledovat zprávy, smířit se s věcmi, se kterými nesoulasím, člověk si zanadává, ale jinak nic nemůže. Doufám, že se brzy začnou otevírat dnes zavřené obchody, restaurace, sportovní zařízení a hlavně vzdělávací zařízení. Jinak to tady brzy krachne.
Zprávy nesleduju, protože mě dokáže rozběsnit i Blatnýho hlas
a s tím, s čím nesouhlasím mám velký problém, jsem z toho vytočená a mám fakt problém to vytěsnit…pomáhá mi kafe s kámoškou, zanadávat si…nebo i tady… ![]()
Na zpravy uz vubec nekoukam.. Nektery ksichty nemuzu ani videt, natoz slyset.. Vypni televizi a budes mit klid, co jineho.
@Nora4 ne, nemusíš to vědět…stejně se to neustále mění…a se školou si starosti nedělej…to do prázdnin neklapne… ![]()
@Nora4 píše:
Ahoj, poslední dobou pozoruji, že mě čím dál více rozčilují některá „velká“ palčivá témata takového toho typu do večerních zpráv (teroristi, covid opatření, politika celkově, některé zákony, systém a především směr, jakým se ubíráme, není to zrovna to, co bych ráda..) holt takové ty neřešitelné věci, ve kterých rozhodují druzí a já se můžu jen dívat z křesla. Určitě je takových lidí spoustu, tak mám otázku. Jak se od tohoto odosobňujete? Jak se smiřujete s věcmi, se kterými nesouhlasíte, ale prostě tak jsou? A pak taky čím to může být, že to víc prožívám, než dřív? Teď mě to dokáže štvát dlouho a to dřív jsem mávla rukou, že nějak bude.
Musis mit nadhled a prijmout to, ze nektere veci nemuzes ovlivnit.
@Nora4 píše:
Ahoj, poslední dobou pozoruji, že mě čím dál více rozčilují některá „velká“ palčivá témata takového toho typu do večerních zpráv (teroristi, covid opatření, politika celkově, některé zákony, systém a především směr, jakým se ubíráme, není to zrovna to, co bych ráda..) holt takové ty neřešitelné věci, ve kterých rozhodují druzí a já se můžu jen dívat z křesla. Určitě je takových lidí spoustu, tak mám otázku. Jak se od tohoto odosobňujete? Jak se smiřujete s věcmi, se kterými nesouhlasíte, ale prostě tak jsou? A pak taky čím to může být, že to víc prožívám, než dřív? Teď mě to dokáže štvát dlouho a to dřív jsem mávla rukou, že nějak bude.
Ahoj, snažím sw vyhýbat tématům na covid a současnou situaci, vždy začnu mluvit o něčem jiném, třeba o sportu, práci, nahodim úsměv a třeba si i zakoketuji s kolegynemi a sefama v práci, dny jsou od toho aby se žili. Ne aby jste řešili"stávky, covid". Ale co nesnáším jsou kecy o počasí, proč někdo říká, tam je tak hnusně, ka řeknu, vždyť tak hezky sněží, nebo je mlha, tak ať je, mojí pozitivní náladu to nerozhodi. Mám super kolegyně a kolegy kteří mě berou a myslím že i Ja jsem jim dala chuť do života, kterou tak chtějí.