Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a nestačilo by ke každému deníčku přihodit odkazy na další deníčky, jako je třeba na zpravodajských serverech, že pod článkem jsou nadpisy dalších souvisejících článků a ty by se tam řadili dle autora?
Nemuselo by se nic dělat s profily.
Nelisa píše:
Jani, to jde? No potěš.
Ano,jde to. Taky mě to nesmírně štve, už dávno jsem o tom chtěla napsat do nějaké adminské diskuze, ale nechtěla jsem na to nijak upozorňovat(případné šmíráky).
Pokud si dobře vzpomínám, před pár lety tehdejší admini umožnili zamykat profily právě proto, aby si nikdo nemohl udělat takový „identický obraz“ a poznat lehce třeba člověka z okolí.
Taky mi to přijde zbytečné, protože diskuze jsou docela dobře vyhledávat heslovitě, nemusím si pamatovat doslovný název, pokud souvisí s tématem a zakladatelka nezvolí třeba nějaký „poetický“..
Já věřím, že to admini mysleli dobře, když do vyhledávače přidali „vyhledat uživatele“, prostě to chtěli ulehčit těm, kteří si pamatují zakladatele diskuze ale nemohou si vzpomenout na název, ale radost z toho nemám. Diskuze vyjedou všechny a všechny příspěvky, které si mohu seřadit podle toho, jak potřebuju ![]()
Jano, tak jsi mi teď zase osvětlila, jak to tchýně dělá, že má takový přehled o mých příspěvcích, furt jsem nadávala na google a místo toho má tuhle super vychytávku
Ach jo ![]()
Gladys píše:
Jano, tak jsi mi teď zase osvětlila, jak to tchýně dělá, že má takový přehled o mých příspěvcích, furt jsem nadávala na google a místo toho má tuhle super vychytávkuAch jo
tobě tchyně sleduje příspěvky? No to fakt čumím. Věděla jsem, že jde vyhledávat v konkrétní diskuzi od uživatele a brala jsem to za dobrou vychytávku, protože mi to hodně pomohlo, ale nenapadlo mě, že se to dá takto zneužít.
Gladys píše:
Jano, tak jsi mi teď zase osvětlila, jak to tchýně dělá, že má takový přehled o mých příspěvcích, furt jsem nadávala na google a místo toho má tuhle super vychytávkuAch jo
No, můžeme „poděkovat adminům“.
Ráda bych věděla, kdo toto vymyslel, jestli to byly požadavky uživatelek - těch nových, protože je jasné, že „stará garda“,která si tenkrát zamykání profilu z toho důvodu prosadila, tu už nediskutuje.
Admini, prosím Vás, nešlo by to změnit?Nešlo by to zrušit? Je to fakt soukromí „na stříbrném podnose“..
Jinak nic ve zlém, já už vím dlouhou dobu, že to tak jde, nadávám jak čert, ale řekla, jsem si, že je to vaše rozhodnutí a nebudu tu na to upozorňvat.
Nešlo by aspoň udělat nějakou anketu, komu toto vyhovuje a komu to narušuje soukromí? A podle toho případně uvažovat o zrušení?
Jano, čeho se pořád tak bojíš? Pokud máš nějaké tajnosti tak piš anonymně, nebo v uzavřených skupinách. Tam tvé příspěvky nikdo nenajde! Myslím si, že toto vyhledávání je dobré a mnohým uživatelkám to pomáhá. Nechci, aby se tato možnost a funkce zrušila.
No tak já teď jen doufám, že to není tak trošku moje zásluha ![]()
viz diskuze
ale já jsem to myslela dobře - chtěla jsem, aby byla konkrétní věc dohledatelná v konkrétní diskuzi a ne, aby si mohl kdokoliv vyhledat všechny příspěvky a založené diskuze od konkrétního uživatele, chjo ![]()
XPetraX píše:
Jano, čeho se pořád tak bojíš? Pokud máš nějaké tajnosti tak piš anonymně, nebo v uzavřených skupinách. Tam tvé příspěvky nikdo nenajde! Myslím si, že toto vyhledávání je dobré a mnohým uživatelkám to pomáhá. Nechci, aby se tato možnost a funkce zrušila.
Na to není potřeba mít tajnosti. Představ si, že se bavíš s různými lidmi o různých věcech a celou dobu máš u sebe štěnici a někdo tě odposlouchává a tím třeba monitoruje, kam jdeš, co sis koupila, a pak má potřebu to probírat s jinými lidmi a říkat jim hele, vona si zase koupila támhleto a tohleto a tady psala o manželství tohle… A takové příspěvky, zvlášť nás aktivnějších, to je nekonečný zdroj informací pro drbání, pomlouvání… Je to nepříjemné, ztrácí se tím ta příjemná anonymita internetu ![]()
Když zadám třeba v Googlu - Gladys emimino.cz příspěvky, tak se mi postupně taky zobrazí tvá činnost na emiminu. Tak jak chceš zabránit přirozené anonymitě na internetu? Jediná možnost je, měj takový nick, aby tě nikdo nepoznal.
Přesně tak, nemám tajnosti. Internet je veřejné medium a co zde píšu, může být „zneužito“, s tím počítám.
Prostě to vidím tak, jako Gladys..
Už nejsem tak aktivní uživatel emimina, diskutuju převážně v uzavřených skupinách, veřejně jen pro odreagování nebo když mě něco zaujme. Přesto si myslím, že právo prohlédnout si moje diskuze od A do Z a seřadit si příspěvky podle potřeby by měly mít jen přátelé, které si pustím na profil. Absolutně se pro mě ztratil smysl zamykání profilů. Nic tajného tam už není,když to jde vyhledat. Jako nepovažuju za nejtajnější věc, v jakých jsem uzavřených skupinách, tam se snad nikdo nedostane.
Vyhledat konkrétní věc v konkrétní diskuzi by bylo fajn, to jde v uzavřených skupinách, ve veřejných nevím.
Uzamykání profilů má svůj smysl, přeci jenom tam jsou mnohdy údaje které nemusí vidět každý. Co se týká diskusí, nesouhlasím s tebou Jano. Diskuse na emiminu, jakožto kdekoliv jinde je zcela veřejná. A každá uživatelka by měla počítat s tím, že cokoliv do diskuse přispěje, bude přístupné pro všechny ostatní. Takže zrušit vyhledávač v diskusi považuji za hloupost, poněvadž stejně tvé příspěvky v těch diskusích už jsou a kdo bude chtít, tak si dá tu práci a stejně tvé příspěvky dohledá v seznamu diskusí. Prostě chce to psát jen s větší rozvahou, aby se nemusel člověk za sebe stydět a mít obavy z nějakého narušení svého soukromí ![]()
Ne zrušit vyhledávání, ale zrušit to tak, aby na nick vyjely všechny založené diskuze a všechny příspěvky seřazené od A do Z.
Kdybych to měla potřebu řešit, řeším to už dávno.
Ale co mi tak paměť sahá, kdysi to bylo možné taky, ještě před tím, než admini umožnili profil zamknout. Právě díky tomu se tu jednou provalila kauza podvodnice, která si tu vymýšela příběhy a situace, které nebyly pravdivé. Kdo tu je delší dobu, jisté ví, co tím myslím. Maminy ji odhalily právě proto, že se dalo vše „vytextovat“.
Potom bylo nastaveno zamknutí profilů a nebylo možno vyhledat si příspěvky od konkrétního uživatele, jen pár příspěvků, asi deset.
Až teď od nedávné doby je zase vše „naruby“ a veřejné, tak k čemu to uzamčení je dobré? Co je na profilu tajného,co nejde vidět?
Pokud si chce někdo něco vyhledat, byla bych proto, aby to opět dalo větší práci. Aby vyhledávač sloužil k vyhledávání konkrétních témat, které řeším, ne ke šmírování uživatelů.
ahoj
mam dotaz k denickum. je mozne nekde na profilu najit, ktere denicky jsem komentovala. nedelam to tedy casto, ale obcas nejaky okomentuji a zajima me, jak to pokracuje, ale nazev si samozrejme nepamatuju, tak je pak obtizne ho najit.
lucie.t píše:
ahoj
mam dotaz k denickum. je mozne nekde na profilu najit, ktere denicky jsem komentovala. nedelam to tedy casto, ale obcas nejaky okomentuji a zajima me, jak to pokracuje, ale nazev si samozrejme nepamatuju, tak je pak obtizne ho najit.
Na profil se ukládají pouze příspěvky v diskusích, komentáře k deníčkům nijak zvlášť vyhledat nejde.
Tereza
@admin Nešlo by v deníčkách udělat vyhledávací pole? Něco jako vyhledat v deníčkách, tak aby to nehledalo jinde (třeba v diskuzích)? Tak, že bych si zadala třeba uživatele a ono by mi to vyjelo jeho deníčky? Občas tu narazím zmínku o něčem, co bych si ráda přečetla, ale prostě vyhledat to nejsem schopná
Díky.