Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, dnes ráno jsem napsala recenzi na kočárek a teď se dívám jestli už tam je a nestačím se divit! Ta kostra textu tam byla ponechána tak, jak jsem napsala (alespoň to důležité), ale jinak je ten text upravený a různě pozkracovaný! Např. moje vysvětlení v závorce, doplňující informace a tak. Tak proč teda prosím vás píšete „nestyďte se rozepsat“???!! Neříkám kdyby jste upravili např. slovosled, chybějící čárku, popř. i drobnou chybku, ale takhle si připadám docela neschopně a to jsem si vždy zakládala na tom, že češtinu umím dobře ( i slohovky jsem vždy měla za 1
)
Tak teda nevím co to znamená, ale opravdu mě to mrzí a příště si rozmyslím sem něco napsat
. Jo a abych nebyla za hysterku co hned vyvádí, tak to není poprvé, ale to jsem ještě neřešila (byl mi změněn nadpis diskuse apod.), teď už mi to nedalo. Tak doufám, že mi to někdo vysvětlí… Díky!
Nevysvětlím, jen si „rýpnu“, nedá mi to
Když máš tak vzorovou češtinu, chtělo by to zapracovat na podřadící spojce „kdyby“ … tzn. ne „kdyby jste“, ale „kdybyste“ atp. … člověk se stále učí ![]()
Texty přidávané na web, které prochází schválením (deníčky, recenze…) někdo z nás vždy čte a schvaluje. Upravujeme v textu jen formální stránku věci.
Často nám chodí ke schválení hodně těžko čitelné texty (bez velkých písmen, bez diakritiky, bez oddělených vět, s několika vykřičníky nebo otazníky za sebou, často nejsou mezery za čárkami, občas chodí texty KAPITÁLKAMI, nerozdělené do odstavců). Pokud bychom vše nechávali tak jak to leží a běží, tak bude eMimino hromada obsahu, který se ale bude špatně číst a těžko bysme se tu orientovali. Chce to alespoň trochu i jednotnou formu.
Nikdy ale neupravujeme smysl textu. Na to si dáváme pozor.
Pokud je v textu něco proti pravidlům (přehršel vulgarit, rasistické, protizákonné texty apod.), tak spíše recenzi/deníček neuveřejníme vůbec.
U diskusí přejmenováváme názvy diskusí - ze stejných důvodu. Název diskuse musí být co nejvíce popisný, aby bylo i před kliknutím do diskuse zřejmé, o čem diskuse má být. Taky by měl název diskuse začínat velkým písmenem a být psán s háčky a čárkami. Stejně tak není potřeba psát více než jeden otazník nebo vykřičník za sebou. Často je taky diskuse zařazena v nevhodné kategorii. Všechno je z důvodu přehlednosti pro ostatní. Pokud bychom tu trochu nedělali pořádek, tak se tu za chvíli nevyzná nikdo. V této věci ještě chystáme pár změn, které by kvalitu diskusí měly zlepšit. Brzo se dozvíte víc ![]()
Konkrétně u tvé recenze nevím, co přesně jsme upravili, protože jsem ji neschvaloval já. Chyba se může stát i u nás a pokud jsme opravdu něco v recenzi smazali a zasáhli do obsahu, napiš SZ na tento nick a upravíme to zpět.
A pro všechny: Neberte to prosím tak, že pokud něco upravíme, tak to znamená, že neumíte správně psát nebo neovládáte gramatiku. Zrovna tvoje recenze je napsaná hezky ![]()
Honza
Zdravím,
recenzi jsem upravila já.
V recenzích se totiž často opakují stejné věci, které už byly zmíněny ve výhodách a nevýhodách. Text je pak zbytečně dlouhý a obsahuje duplicitní informace - to byl případ i této recenze.
Smysl a i obsah samozřejmě zůstal po úpravě stejný. Recenze je i v této podobě dost dlouhá, ale je v ní vše podstatné, co jsi napsala.
Monika
tak dneska už to nedalo ani mně…včera jsem napsala recenzi na sušenky Sunarka a byla upravena hned (kupodivu asi jen a pouze) první věta. Jenže na nesmysl ![]()
napsala jsem toto: Drtím vždy jednu do ovocné svačiny, aby byla sytivější.
a upraveno bylo na toto: Drtím vždy jednu do ovocné svačiny, aby byla sytější.
přece svačina má sytit-tj. být sytivá, zatímco syté je po sytivé svačině to dítě ![]()
mmch.je vidět, jak záleží na adminovi, který se k úpravám zrovna dostane, protože podobnou větu se stejným výrazem jsem použila min. týden při recenzi na sušenky BioNatur a tam mi to zůstalo.
kkaattkkaa píše:
elanaa-rika se nasytit a ne nasytivit…
ale jsou extra sytící a sytivá mléka, ne sytá ![]()
je to běžné české slovo, např. věta, kterou jsem teď okopírovala ze stránek nějakého cereálního drinku od Nestlé:
„Tento chutný cereální nápoj je sytivý a přitom lehce stravitelný příkrm pro děti od ukončeného 12. měsíce věku. “
elanaa píše:
Upravila jsem na: „Drtím vždy jednu do ovocné svačiny, aby lépe zasytila.“ Příště stačí napsat SZ.
Tereza
admin píše:elanaa píše:Upravila jsem na: „Drtím vždy jednu do ovocné svačiny, aby lépe zasytila.“ Příště stačí napsat SZ.
Tereza
děkuju…a ok, to mě nenapadlo, využila jsem stávající diskuzi
příště se polepším ![]()