Denní stacionář Klecany

Anonymní
12.9.24 20:59

Denní stacionář Klecany

Ahojky,

nemáte někdo zkušenosti s denním stacionarem v Klecanech? Dlouho už mě trápí úzkosti/ panicke ataky, agarofobie, ale zatím mi jde jakž takž fungovat, takže dojíždění by nebyl problém, navíc mám auto a jsem z Prahy.

Jak to tam probíhá? Je to účinné? Stojí to za to?

Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9481
12.9.24 21:54
@Anonymní píše: Více

Ahoj, určitě ti napíše někdo, kdo ve stacionáři byl, já v Klecanech byla na všech třech odděleních + i na oddělení spánkové medicíny a musím říct, že se mi tam moc líbilo, všichni vstřícní, moderní prostory… nevím, kdo teď vede denní stacionář pro úzkostné poruchy, dřív ho vedla Dr. Adamcová, kterou jsem tedy viděla jen jednou na vizitě, ale přišla mi fajn.

Jinak tam „jedou“ KBT, která dle studií je na úzkostné poruchy nejúčinnější, my na oddělení 1 (to je taky KBT oddělení) měli hlavně skupiny, kde jsme procházeli všechny možné techniky KBT, zadávaly se expozice, pořád se něco zapisovalo, identifikovaly se bludné kruhy, přerámovávaly se automatické negativní myšlenky… A pak tam byla ještě ergoterapie, nějaká pohybová terapie, asertivita… nevím, zda to mají ve stacíku stejně.

A podle mě stejně nejvíc záleží na kolektivu lidí, co se tam sejdou.

Ale za mě je to super nápad a určitě si tam domluv vstupní pohovor a uvidíš.

Akorát tedy někdy v léčbě zakazují řízení auta, ale nevím, jak je do v DS.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.24 07:57

@Lollitka je, moc děkuji za odpověď. Já jsem kdysi už podstoupila KBT terapii ( cca 10 sezení) a musim říct, ze mi to pomohlo, ale je to už 2 roky zpět, a teď se mi zase vrátila jiná fobie a úzkosti. Proto mě to zaujalo, ze se tam řídí technikou KBT. Ale moc nevím, co od toho očekávat, když je to skupinová terapie, jsem dost introvert a nevím, jak bych se cítila :D také by mě zajímalo, jak ty dny vypadají, 6 tydnu je přeci jen dost. Jaké techniky se tam dělají, jestliže mám třeba fobii z omdleni na veřejnosti, nebudou mi tam vyvolávat omdleni, ze ne? :D A také, nebudou mi tam cpát žádné leky? Protože ty já už nechci. Mám lexaurin jen v případu nouze. :)
Ten vstupní pohovor bych mohla zkusit :)

• Citovat
  • Upravit
2479
13.9.24 09:05

Obecne na stacionarich se leky nemeni.

Jsi v peci sveho ambulantniho psychiatra po celou dobu stacionare.

Autem jezdit muzes, protoze se nemeni lecba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2479
13.9.24 09:12

Tady najdes zakladni info stacionare jedna a dva. Rozdil je v ktery lekar ten stacionar vede a jak to pojme.
 https://www.nudz.cz/…ionarni-pece

Pisou od 8:30 do 14:30 s prestavkou na obed. Obedy je mozne objednat z donasky.
Budou urcite i mensi prestavky mezi jednotlivymi aktivitami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9481
13.9.24 14:26

Ahoj,
no tak to je super, že už KBT znáš a že ti pomohla. Já bych se na tvém místě určitě objednala na ten vstupní pohovor a tam s nimi vše probrala, i tvé obavy. Myslím, že to, že jsi introvert, by nevadilo, chodí tam i lidé se sociální fobií (my tam měli ve skupině paní, která měla opravdu těžkou SF).

Ono tohle je vedená skupina, třeba jako příklad každý den jsme si měli zapsat nějaké věci, co se nám povedly a pak na skupině jsme je třeba popořadě četli a tak., takže to nebylo, že by se ujal slova nějaký extrovert a ostatní neměli šanci. Já jsem taky introvert, ale tím, že jsme ve skupině měli úplně super lidi, tak jsem ani pak trému neměla.

A k té tvé fobii, my tam akorát jednou všichni dohromady trénovali, jak hyperventilací vyvolat panickou ataku/úzkost a pak jak ji řízeným dýcháním zastavit, ale kdo opravdu nechtěl, tak to zkoušet nemusel.

A na začátku léčby jsme si měli stanovit, co chceme trénovat a tak, třeba ruce si umýt jen 3krát a dost a podobně.

6 týdnů uteče jako voda, já tam sice byla na oddělení 1 na KBT, ale strašně to uteklo a když jsme se loučili, tak jsme brečeli, já tedy hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9481
16.9.24 15:23

Ahoj zakladatelko,
volala jsi do těch Klecan kvůli tomu stacionáři? Půjdeš na ten vstupní pohovor? Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.24 20:30

@Lollitka ahoj, ještě ne. Já furt premyslim, jestli do toho jít nebo ne, nebo jestli nezkusit nějaké jiné KBT terapie. 6 tydnu denně mi přijde dost :) A zase tam jít na pohovor a pak z toho couvnout, to taky nevím, jestli by byli radi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová