Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den přeji. Z důvodu přípravy článku hledám lidi, kteří využili služeb nějakého životního kouče či samozvaného psychologa. Zejména třeba: *** či jiných.
Zkušenosti mohou být jak pozitivní tak i negativní. Anonymitu zaručíme a příspěvky odměníme!
Prosím o zprávy na email: ***
Zkušenost se samozvanými psychology bývá většinou velmi špatná. Problémy, které mnohdy napáchají jsou často obtížně řešitelné. Klient, který se takovým lidem dostane do područí je po dlouhou dobu manipulován a i finančně vysáván. V ČR zatím však není v platnosti žádný zákon, který by poskytování terapeutických služeb hlídal. A takovým psychologem se může stát prakticky kdokoliv.
Děkujeme za Váš čas.
*edit admin- smazané osobní údaje
@NEWS1.CZ píše: Více
Ještě existují sekty a tzv. živé sbory, které lákají do svých řad a také rádi poskytují psychickou podporu. To je také mazec.
@Kipa22 píše: Více
Určitě. Je to hodně podobné. Ono pokud někdo tomu hodně propadne je to skutečně velký problém. Například Dominika právě se zabývá „lovením démonů“ v nitru duše a výsledek je skutečně divočina. I když se někomu třeba daří, tak stejně takový kouč hledá chyby které by mohl opravit. Máme na to téma připravený obsáhlý článek a potřebujeme více osobních zkušeností.
Jinak díky za příspěvek ![]()
Ahoj, já se klidně přihlásím.
Mám zkušenost jako koučovaná, následně jsem si sama udělala koučovací kurz.
Nevím, co je podstatou článku, ale koučování má dosti přísná pravidla a důsledně se vyčleňují lidé, kteří jsou vhodní pro psychologa nebo psychiatra. Není to samospásné, to ani náhodou…
Přesto jsem se setkala s agresivním koučinkem, myslím si, že klienti pro koučink jsou z velmi úzkého okruhu populace.
A pokud je to něco k sektám, tak doporučuju Jakuba Jahna, YT, zabývá se tím tématem velmi podrobně.