Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla jsem to naopak, začalo to být v pohodě, když začala chodit a pak stále lepší. Jinak mé dítě chápalo že nesmí na určitá místa, nevím jak jiné děti v tomto věku, dále jsme měla ohrádku, dost velkou a v ní spoustu hraček, byla tam ráda.
Ahoj a víš jak na to budeš zpomínat strašně rychle to uteče a už bude chtit byt samostatná a to tě bude zase mrzet že už tě tak moc nepotřebuju. A ja jsem na tom uplně stejně jen ty děti mam 3 a taky jsem přistěhovana do cizího města akorát ne do Valmezu škoda rada bych taky někam zašla
Ahoj, tak ja to mam stejne. Jen manzel je porad v praci. Na vsechno jsem taky sama a nekdy jsem opravdu unavena, vycerpana a nekdy I pri hrani s dcerou usinam… nekdy jsem tak unavena, ze me jeji plac tak rozcilule… je to trzke, kdyz jsme s ditetem 24hodin denne a vychovavat ji a jeste se starat o domqcnost.ale dneska me z toho vseho probudila, kdyz se nemohla nadechnout. Spadla a nejspis jak se lekla, tak ji zaskocila slina nebo nevim. Ale ta chvilinka, pro me vecnost byla silena!!! Nikomu nepreju. Tim se jen chtela rict, ze sem rada, ze s ni 24hodin jsem, ze ji vychovavam jak nejlip umim a ze doufam, ze po tehle zkusenosti se na ni nebudu zlobit, kdyz k ni musim v noci vstavat nebo kdyz nemuze usnout a silene place…
ale uplne ti rozumim!! Koukej na to z jineho pohledu, z lepsiho, ze ty budes mit hodne vzpominek.
a nemuzes s pritelem jezdit na ten barak? Neni tam nejaky prostor pro ditko?
Asi budu za blbku, ale kde je twn valmez? Italie? Ja ziju taky v cizi zemi a pratel mame jen par… a ty jsou taky v praci a nechci zas nekoho otravovat…
@peli píše:
Asi budu za blbku, ale kde je twn valmez? Italie? Ja ziju taky v cizi zemi a pratel mame jen par… a ty jsou taky v praci a nechci zas nekoho otravovat…
Valašský Meziříčí ![]()
@peli píše:
@peli píše:
No jo, tak jsem vas pobavila no…![]()
Jo to jo
Ale v klidu, já to taky kdysi nevěděla
![]()
Na skříňky si přidělej dětské pojistky, bez nich bych zešílela
U nás to začalo v roce, mladej vylez na židli a začlo peklo, všude si ji přistrčil. Několik měsíců jsem měla ze zvuků židle šoupané po plovoučce osypky ![]()
Teď zase už umí otevřít dveře od záchoda, i za sebou zavře a plácá se v záchodě, vybírá koš, vymotává toaleťák…
V kuchyni mám nezapojitkované jen vrchní šuplíky a tam už se za toho půl roku naučil, že tam nesmí, občas zkusí, ale stačí říct a většinou zavře.
Postupně učím, co nesmí (lézt na stůl, ten záchod, házet věci na zem), je to úmorné, ale holt o tom ta výchova je, trvat si na svém, jinak by mi děti skákaly po hlavě…
@Bibi239 jeezisi, az bude orvirat I dreve a chodit do zachodu… no to me asi smejkne… budu zamikat. V roce to ta nase taky umi pekne rozject, ale ted kdyz se ohlidnu zpet, tak se tomu smeju.
Taky jsem na prcka sama, chlap jezdí cizinu s kamionem…Když začal vše krámovat, 100× za den jsem to uklízela, teď uklidím jen aby bylo kudy projít, zbytek,,nevidím". Nemá to cenu, večer to uklidím, dítě ráno vstane a jsme tam, kde jsme byli
Učím ho uklízet si to po sobě, už to docela i chápe, ale kdybych chtěla ať uklidí vše, co vykrámuje, to by mi jeblo
Stal se ze mě pořádnej flegmouš ![]()
Ahoj
mám doma to samé, manžel dělá krátký dlouhý týden, a kdyz je doma, tak ještě musí dělat z domova aby nás uživil, snaží se pomáhat, ale stejně…malá je strašně akční, leze, staví se, visí mi neustále za kalhoty, prohraje si sama chviličku, skříňky otevírá snad všechny takze pořád uklizim celý byt a stále nemám uklizeno
uvařit je něco, natož se najíst, spí mi jednou denne hodinu
taky jsme pristěhovaní navíc na vesnici, nikoho tu neznám, kamarádku na kafe nebo jen tak na prochazku pokecat nemam, takže celé dny doma nebo když je hezky na zahradě, navíc tady s kočárem nemam kam jít protože auta tady jezdí jak šílený a málem už nás zajel auto(neni tu jeden jediný chodník, žádná zábava nic) poslední dobou jsem už na prášky, unavená, vzteklá a nerada bych aby to doma začli odnášet
Takže vím jak se cítís ![]()
Ahojte. Prave jsem dala malou do postylky, kde si jeste pije mlicko.Je to asi 3 tydny, co zacla chodit.Od te doby byvam vecer totalne hotova. Strasne jsem se tesila, az zacne chodit, ale jak rada vzpominam na to, jak jen lezela nebo treba lezla. Tedka denne milionkrat ukladam obleceni a rucniky zpet do skrinek a dalsich milion veci, boty, no proste vse. Nejhorsi na tom je, ze jsem na vsechno sama. Pritel je furt v praci nebo dela u rodicu na baraku, kde se stara o nase zvirata. Takze doma nedela vubec nic a kolem male delam take vse ja.Jsem s ni porad, nekdy se nemuzu ani najist.Mala je na me dost zavisla a sama si nehraje, musim byt stale u ni. A to ma rok a pul. Proste jsem totalne vycerpana, jen bych spala.No a navi tu nemam ani jednu kamosku, jsem zde totiz pristehovana.Rada bych zasla s nekym obcas vecer ven, nekam si sednout a pokecat, abych nezblbla. Kdyby jste tu nektera nahodou byla z Valmezu a radi byste poznaly novou kamosku, tak napiste.