Maminky ve Švédsku

16666
24.6.14 16:01

Maminky ve Švédsku

Ahoj, jen by mě zajímalo, jestli jsou tu nějaké maminky, co žiji ve Švédsku… :mavam: Pro upřesnění.. Já tam bohužel nežiju, jen se o Švédsko zajímám… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
24.6.14 16:06

A co vy tě zajímalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
24.6.14 16:09
@zelenaprisera píše:
A co vy tě zajímalo?

vsechno… :lol: asi budu znit jako cvok, ale mam veliky sen tam zit, nevim, jestli se mi nekdy podari ho realizovat, ale jen by me zajimalo jak se tam zije, zapory, klady, cokoliv. taky bych se rada ucila svedsky a tady je to, mimo prahu temer nemozne, tak by mi treba nekdo trochu pomohl… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
24.6.14 16:12

Já tam nežiju, ale můj muž poměrně velkou část roku ano. Teď třeba už třetí měsíc :lol:
Ve Švédsku jsem byla jen na skok, zato Norsko je pro mě nádherná země a kdybych si měla vybrat dovolenou, jedu znovu tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
24.6.14 16:15
@Catus píše:
Já tam nežiju, ale můj muž poměrně velkou část roku ano. Teď třeba už třetí měsíc :lol:
Ve Švédsku jsem byla jen na skok, zato Norsko je pro mě nádherná země a kdybych si měla vybrat dovolenou, jedu znovu tam :kytka:

jj, Norsko je taky uzasna zeme. Ja tam byla teda pred par lety na dovolene a je to nadhera… ale Svedsko je proste Svedsko… :srdce: :srdce: :srdce:
co tam muz dela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
24.6.14 16:16
@tanik1912 píše:
jj, Norsko je taky uzasna zeme. Ja tam byla teda pred par lety na dovolene a je to nadhera… ale Svedsko je proste Svedsko… :srdce: :srdce: :srdce:
co tam muz dela?

Pracuje většinou pro Švédské firmy, dělá izolace. Už to tam zná, oni znají jeho, takže tam jezdí rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
24.6.14 16:17
@Catus píše:
Pracuje většinou pro Švédské firmy, dělá izolace. Už to tam zná, oni znají jeho, takže tam jezdí rád.

a tebe to tam netahne? :) na chvili s nim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
24.6.14 16:18

@tanik1912 Já tam taky nežiju. Ale byla jsem tam několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
24.6.14 16:20
@bimbama píše:
@tanik1912 Já tam taky nežiju. Ale byla jsem tam několikrát.

je tu tolik maminek, co ziji vsude mozne po svete a ve Svedsku nikdo… :lol: :lol: :lol: :lol: libilo se ti tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
24.6.14 16:21
@tanik1912 píše:
a tebe to tam netahne? :) na chvili s nim?

Táhne, ale mám tu práci, starší školu :nevim: Ale už jsem přemýšlela, že jestli nepřijede na prázdniny, tak tam snad poletíme :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
24.6.14 16:22
@Catus píše:
Táhne, ale mám tu práci, starší školu :nevim: Ale už jsem přemýšlela, že jestli nepřijede na prázdniny, tak tam snad poletíme :cert:

tise zavidim… uzijte si to, jestli pojedete :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
24.6.14 16:29
@tanik1912 píše:
je tu tolik maminek, co ziji vsude mozne po svete a ve Svedsku nikdo… :lol: :lol: :lol: :lol: libilo se ti tam?

Docela jo. Já si dost špatně zvykám, ale pěkně tam bylo. V létě 40 nad nulou, v zimě 40 pod nulou. V létě se tam skoro nestmívá - jenom v noci asi na dvě hodiny a to je spíš šero. V zimě je zase tma skoro pořád. Lidi hodní, ale jak mají volno tak dost holdují alkoholu. A to se alkohol prodává jen ve specializovaných obchodech. Bývala jsem poblíž Söderhamnu, ale Švédsko jsme procestovali skoro celé. Byla jsem skoro na samotě u našeho známého, takže lišky, medvědi atd. Ten náš známý tam žije přes 30 let, takže je tam vlastně doma. Moře je docela studené. Jinak tam jsou dost přísná pravidla, např. na silnici. Všichni dodržují pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
24.6.14 16:30

Taky jsem tam byla několikrát, jih mě teda moc nezaujal, lepší to bylo až nahoře v Dalarně, okolo města Mora a nebo se mi líbily ostrůvky u pobřeží okolo Goteborgu
Ale taky mi přišlo, že to co tam bylo hezký, tak v Norsku to bylo ještě monumentálnější nebo dramatičtější :palec:.
Vadila by mě ta dlouhá tma v zimě, to bych asi nedala. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
24.6.14 16:31

@tanik1912 já žila se Švédem několik let, napůl tady napůl tam..a bylo to fajn!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
24.6.14 16:38

@tanik1912 vsecko :mrgreen:
Ja tady ziju uz 10 let a je to jako všude jinde, něco lepší a něco horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...