Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Oslavila jsem 45. narozeniny. Popřát mně přišly tři ženy z příbuzenstva. Věk 64, 65 a 82. Přinesly domácí máslový dort s velkou číslicí 45. A s milými úsměvy začaly mluvit o tom, že už mám „určitý věk“, a že teď už můžu očekávat jen to špatné. Vyptávaly se, jestli mně už začíná přechod, od toho došly k tématu gynekologických operací, křečových žil, žlučníku, atd. U kávy mluvily o předčasných úmrtích v naší rodině, připomněly mně kardiovaskulární choroby v rodině. Pak přešly k úmrtím všeobecně v našem městě a k úmrtím různých známých osobností. Pak spokojeně odešly. Mně zanechaly poněkud rozhozenou. Holky, které jste 45+, potěšte mě!
No ty v.le
Víš co asi se tomu zasmej a řekni si, že na takové věci máš ještě dost času.
Pardon ale musím se smát…takovou debatu by nevedla ani má mamka, které bylo letos 60
Anebo by se jí zasmála. Vždyť po 40 si ještě spousta žen pořizuje miminko! ![]()
Vypusť to jedním uchem ven, ale vážně ![]()
Ať jdou do háje..
Já mám čerstvých 46 a věk fakt neřeším. Myslím si, že vypadám celkem dobře, sportuji, líbím se manželovi, zamilovaná jsem i po letech, sex mě baví, děti už jsou dospělé, houby zle. Babky ti akorát závidí, že jsi proti nim mladice. Kašli na ně ![]()
Prd na ne. Maslovy dort vyhod, dej si radsi stejk nebo co mas rada a tes se ze zivota. Vek je jen cislo, kdyz se o sebe budeme starat, snad na tom
budeme lepe nez predchozi generace, vzdyt je tolik smrncovnich zenskych 45+
![]()
Jestli se v tom dámy tak vyžívají, tak jim příště řekni, že se nechystáš umřít dřív než ony
A že tvoje jízda teprve začíná.
Dalsi narozeniny doporucuji slavit s mladsimi lidmi
Doufam, ze to neberes vazne. Mne je 46. Mam jedno dite skoro dospele, druhy pubertak v nejlesim veku a nejmladsi 5- leta. Ja proste MUSIM byt jeste dlouho mlada ![]()
Jestli mas v rodine urcita onemocneni, super ze to vis. Chovej se proto tak, aby te nepostihla. Zlucnik? Nebudu se cpat buckem apod.
Ne, vazne - ve 45 nejsi na odpis
![]()
@Čičorečka píše:
Jestli se v tom dámy tak vyžívají, tak jim příště řekni, že se nechystáš umřít dřív než onyA že tvoje jízda teprve začíná.
Vůbec se tím nezabyvej!
Je mi 48, mám 7letou dceru a jsem v pohodě.
To jsou jen takové řeči!
@Anonymní píše:
Oslavila jsem 45. narozeniny. Popřát mně přišly tři ženy z příbuzenstva. Věk 64, 65 a 82. Přinesly domácí máslový dort s velkou číslicí 45. A s milými úsměvy začaly mluvit o tom, že už mám „určitý věk“, a že teď už můžu očekávat jen to špatné. Vyptávaly se, jestli mně už začíná přechod, od toho došly k tématu gynekologických operací, křečových žil, žlučníku, atd. U kávy mluvily o předčasných úmrtích v naší rodině, připomněly mně kardiovaskulární choroby v rodině. Pak přešly k úmrtím všeobecně v našem městě a k úmrtím různých známých osobností. Pak spokojeně odešly. Mně zanechaly poněkud rozhozenou. Holky, které jste 45+, potěšte mě!
Tak to je neuvěřitelná scéna - babice sudice ![]()
Hele alespoň jasně vidíš, jakou cestou se do druhé poloviny svého života vydat nechceš a že v momentě, kdy budeš mít děti dostatečně velké, aby si jim nemusela stát za zadkem chceš najít něco, co ti bude dávat smysl a čemu se budeš věnovat v nějaké skupině dalších lidí, co budou vidět stejný smysl a ideálně budou věkem různorodí, abys měla kontakt s různými generacemi - to člověk dost nutí udržovat si duševní svěžest.
Jo a teda hodí se začít cvičit, pokud to ještě neděláš - organismu to fakt dělá dobře.
No a všechno nejlepší.
Neber si to moc k srdci… tož bábiny si postěžovaly, postrašily tě… však sama vidíš a cítíš, jak na tom jsi… mě takhle taky strašila kolegyně v práci, že až mi bude 40, až mi bude 45… a ono je to jinak, než předpovídala… na ty její hrůzy nedošlo, i když ona se v těch 45 cítila a chovala jako osmdesátiletá…
Já mám 48 pryč, nejmladší dcera má 8 let… teď jsme se vrátili s měsíční dovolené, kterou by ta moje kolegyně asi nepřežila… neřeš to a žij… věk je jenom číslo…
![]()
Chudinko!
Doufám, že bude ještě oslava s kamarádka, kde si dáš nějaký stylový drink nebo drahé vino a pokecáte o chlapech, hadrech a cestování. Já sice nejsem v tom dotčeném věku, ale znám dost ženských 45+, 55+ a dokonce 60+, které skvěle vypadají a mají tolik energie a podnikají takové věci, že jim někdy až závidím. A pak je tu samozřejmě i odrůda, z níž pocházejí Tvé příbuzné - její koníčky jsou nemoci, trable a retro dorty. Ale kdybys k nim patřila, tak už to poznáš, příznaky můžou propuknout už před čtyřicítkou ![]()
Minulý týden mi bylo teda 42 už třetí týden jsem s dětmi u baltu na dovolené děti 7,8 let. Věk si vůbec nepřipouštím. Jsem ok a doufám že tak to to bude co nejdéle. A teda maslovy dort s 45 je masakr. To by snad letělo hned po jejich odchodu a to jsem velký milovník dortu. Přeji vše nej k narozeninám a oslav je přesně dle svých představ.
Ty dvě šedesátnice jsou moje sestřenice, jsou skoro o generaci starší, a tak mají pocit, že mně musí pořád o všem poučovat. Fakt už léta se vyžívají v rozebírání různých chorob
. Já myslím, že na „ten věk“ vypadám dobře, na rozdíl od nich mám dost pohybu a hodně o sebe pečuji. No manžel se z té oslavy raději vzdálil na zahradu pod záminkou, že jim jde natrhat ryngličky. Po jejich odchodu se tvářil pobaveně. Já je mám ráda, i tu kmotru osmdesátnici, ale tohle bylo na mě nějak moc ![]()