Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě je 46 a stále si myslím, že to nejlepší mám teprve před sebou. Děti velký, barák konečně dodělaný( rekonstrukce) tak teď je čas pro mně.
Zdravotní problémy se nějaké najdou, hlavně s MS, no tak to se nedá nic dělat. ![]()
Chlap věčně naštvaný, říká mně že jsem stará a tlustá, brzy ho asi pošlu někam. ať si najde mladší, jestli ho bude nějaká chtít.
![]()
Tchýně letos oslavila 45 a myslím, že prožívá teď nejlepší období v životě
Děti ji odrostly, už nějaký čas u nich nebydlí ani nejmladší z dětí a až teď si začala s tchánem užívat života. Jezdí po dovolených, chodí po známých, známý chodí k nim, mají klid
A vůbec nevypadá na to, že by se chystala umírat
Naopak vypadá skvěle
Užívá si vnoučat a života. Člověk je tak mladý, na kolik se cítí. ![]()
Mne je teda teprve 44, ale jako do stareho zeleza se jeste ani nechystam. Dobra oslava ![]()
Stara budes, az se sama rozhodnes. No ja zatim ani nemuzu, mam 2 a pulletou dceru…ty jo, pry prechod… ![]()
Mně bylo na svátek mojí dcery 47. Starý se necítím - vždyť musím dceru ještě vychovat. Člověk je starý tak, jak se sám cítí. A o tom věku - dcera má dvě babičky a dědu… ![]()
Příště už žádnou oslavu s lidmi, kteří Ti jen berou. Sejdi se s těmi, od kterých něco načerpáš. Optimismus, naději,humor.Ono docela stačí, čím nás masírují média. A o věku vůbec nepřemýšlej,45 není vůbec žádný věk. To je jen start do nového, lepšího. Sedni na kolo, jeď do přírody a mysli na to, co si přeješ. ![]()
@Anonymní píše:
Oslavila jsem 45. narozeniny. Popřát mně přišly tři ženy z příbuzenstva. Věk 64, 65 a 82. Přinesly domácí máslový dort s velkou číslicí 45. A s milými úsměvy začaly mluvit o tom, že už mám „určitý věk“, a že teď už můžu očekávat jen to špatné. Vyptávaly se, jestli mně už začíná přechod, od toho došly k tématu gynekologických operací, křečových žil, žlučníku, atd. U kávy mluvily o předčasných úmrtích v naší rodině, připomněly mně kardiovaskulární choroby v rodině. Pak přešly k úmrtím všeobecně v našem městě a k úmrtím různých známých osobností. Pak spokojeně odešly. Mně zanechaly poněkud rozhozenou. Holky, které jste 45+, potěšte mě!
Jsi si jista, ze piradi cislic na dortu bylo 45? Nebylo to 54?
Zenska, neblazni. Jsi v krasnem veku, v plne sile, uzivej si veci, co te bavi. Kazdy den ti muze radost prinest a kazdy den ji muzes nekomu dat.
@Čičorečka píše:
Jestli se v tom dámy tak vyžívají, tak jim příště řekni, že se nechystáš umřít dřív než onyA že tvoje jízda teprve začíná.
Je mi 54 a kromě toho, že se mi nedaří zhubnout pár kilo, je to celkem v pohodě. Děti dospělé, samostatné, práce mě baví, rodiče zatím zaplať PB vitální odmdesatníci, tak co víc si přát.
Jsi mlaďoška, užívej si. Babky nech jejich splínům.
To mas z toho, ze slavis narozeniny s partou neinspirativnich sedesatnic.
Báby jedny
našly další oběť a čekají, je budeš další do party na vzajemne sdělování si neduhů, proto, že asi už je nic jiného nebaví…
Nedej se!
Tak prechod prijit muze a vyjimka bys nebyla. Ale jinak byla cela debata legracni a je videt, cim se zaobiraji. Me moje tchyne od 28 rika, ze nejsem nejmladsi
. Az mi bude 40, ocekavam neco podobneho, co jsi zazila ty.
Jak jsem psala, mám je ráda, ale jejich návštěvy bych často nesnesla. Minule u nás ve stejném složení byly na návštěvě na Velikonoce. Přinesly chlebíčky a trvaly na tom, aby je jedla i moje sedmnáctiletá dcera. Ta to slušně odmítla a vysvětlila jim, že je veganka. Následovalo zděšení. No a včera na té oslavě soustrastně ztlumily hlas a ptaly se, zda Terezka už nechala těch hloupostí. Mě nenapadlo, že tím myslí to veganství a úplně jsem se polekala, že mně o dceři uniklo něco strašného. A ono to bylo tohle ![]()
Mně je 47, ve 40 letech jsem poznala lásku svého života a denně děkuji bohu, že jsem mohla zažít to, co zažívám. Děti už mám velké, super partáci na cestování, povídání, rozumíme si a nemusím jim být pořád za zadkem, tak mám i čas pro sebe. Mám povolání, které mě baví a bezva kolegy. Jediné, co jsem si uvědomila, že nikdo není nesmrtelný a uvědomuju si první zdravotní neduhy. S věkem taky neřeším kraviny, mám se více ráda a mám vyšší sebevědomí, přestože krásy ubývá…Užívej si života a toho, co nabízí…až ti bude 60, budeš vzpomínat na „mládí“ ve 45
. Neposlouchej rady ukňouraných bab. Je na tobě, jak se k věku postavíš.