Deprese při menstruaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.12.19 08:39

Deprese při menstruaci

(17let) Holky, jak to zvládáte? Teď pominu ty pocity nadýmání několik dní předem, potom velký křeče v břiše, bolení prsou a bolení všeho dalšího atd…
Spíš mi jde o psychický stav. Delší dobu si všímám, že cca 3 dny před menstruaci jsem na tom psychicky nejhůř z celého měsíce. Jenže nikdy si to neoduvodnim tím, že za to můžou hormony. Jsem přesvědčena, že je můj život na nic, „hodně věcí mi chybí, není mi nikdo blízkej“ atd. Řeším věci, který mi celej život byly ukradený. Vlastně vždycky ten pocit smutku je stejný… Někdy je mi i jedno kdyby mě někdo zastřelil. A přitom zbytek měsíce mám stavy, kdy jsem šťastná a spokojeně usínám a užívám si života.
Je to vážně hodně náročný zvládat tyhle hormonální změny.
Máte to podobně? Taky některé z vás upadáte do melancholie a „depresí“? A jestli ano, jak s tím zápasíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
14.12.19 09:08

Je mi 32 a uplne presne vim, o cem mluvis, jelikoz presne tyhle stavy mam, co jsem zacala menstruovat a prijde mi, ze po porodu to je jeste horsi :roll: Deprese a vsechno v zivote je uplne spatne a vlastne i to, ze ziju je spatne… O hysterickych vylevech a jebani manzela za blbosti ano nemluvim, ale on uz si zvykl :lol: Nebojuju s tim, nema to cenu. X krat jsem si rikala, ze budu v pohode a nenecham se rozhodit a ani prd. Halt hormony, no 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
14.12.19 09:42

Holka, to je obyčejná puberta. Netrap se tím. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.22 20:51

Ahoj ženy, už nevím kudy kam. Mám 2 děti školkového věku a po 2. porodu mívám hrozné stavy na začátku menstruace. Dokáže mě rozčílit každá blbost, hlasité zvuky, neustálé hádky dětí. Starší dítě je hrozně tvrdohlavé a já mám pocit, že fakt jen řvu. Vždycky jsem to jako dítě nenáviděla na svojí mamce, jak byla nervní a říkala si, že taková nikdy nebudu. A teď nenávidím sebe, že se nedokážu ovládnout a za všechno ty dva sjedu. Děti i manžela miluju, ale několik dnů v měsíci bych nejradši strávila na opuštěném ostrově. Máte radu co s tím? Nějaké bylinky, dechové cvičení…A máte to někdo podobně?

• Citovat
  • Upravit
16939
25.10.22 21:10
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, už nevím kudy kam. Mám 2 děti školkového věku a po 2. porodu mívám hrozné stavy na začátku menstruace. Dokáže mě rozčílit každá blbost, hlasité zvuky, neustálé hádky dětí. Starší dítě je hrozně tvrdohlavé a já mám pocit, že fakt jen řvu. Vždycky jsem to jako dítě nenáviděla na svojí mamce, jak byla nervní a říkala si, že taková nikdy nebudu. A teď nenávidím sebe, že se nedokážu ovládnout a za všechno ty dva sjedu. Děti i manžela miluju, ale několik dnů v měsíci bych nejradši strávila na opuštěném ostrově. Máte radu co s tím? Nějaké bylinky, dechové cvičení…A máte to někdo podobně?

Já měla loni po očkování na covid (2 dávky) v den nástupu ms hrozný psychický propady, + bolesti břicha a zad v kříži jak kdybych znova rodila, vzteklá a nervní jsem ale i nezávisle na tom (nechala sem si pak dát tělísko, ms už skoro vůbec nemám nebo jen slabou) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
25.10.22 21:21
@Anonymní píše:

Pomaha, kdyz pred ms jis stravu bohatou na vitaminy a stopove prvky, ktere behem ms dost ztracis a pokud mas nadvahu, tak zhubnout - celkove jsou pak projevy mirnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.22 21:34

@Aneta.Berg mám spíš podváhu, vždycky jsem byla hubeňour.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.22 21:36

@Jahudka82 a s tím tělískem se to zlepšilo? Já nemám ani HA, používáme kondomy.

• Citovat
  • Upravit
16939
25.10.22 23:12
@Anonymní píše:
@Jahudka82 a s tím tělískem se to zlepšilo? Já nemám ani HA, používáme kondomy.

No ze začátku sem byla nafouklá a krvácela docela často nepravidelně ale co si to sedlo za cca 2 měsíce tak od tý doby ani nevím že to mám. Vždycky třeba max. 1-2 dny spinim, max trochu cítím podbřišek jinak absolutně bez problému, a sex taky víc na pohodu. HA nemůžu, je mi 40, mám 2 děti tak jsem ráda že můžu být v klidu, co se týká příp. nehody;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.22 01:27
@Anonymní píše:

No, věř, že jsi na tom lépe. Já je nemám jen před menstruací. Mám je po druhém porodu snad každý den. :roll: už jsem i přemýšlela, že se snad někomu sverim a nechám si napsat nějaké,, slabší,, prasky na uklidnění. Jenze, já mám z nich takový strach.. neberu ani prasky na bolest, proste nejsem,, práškovací,, typ. Jenze mám taky strach, že ty úzkosti a deprese se budou stupňovat. Osobně si myslím, že mě se objevili postupem času po vztahu, kde jsem byla týrána. Bohužel. V tu dobu jsme mela hrozně moc stresu, strachu a bolesti.. Kdyz jsem odešla,,, užívala,, jsem si volnosti.. Jenze pak mi přišli má Stitnou zlazu a ta tomu teda nepřidala a jsem tam, kde jsem. Mám to ale stejně jako ty. Deti a partnera miluju, snesla bych jim modré z nebe, ale není den, abych nebyla z každé kraviny vytočená tak, že se celá třesu a musím odejít do jiné místnosti a trochu si pobrecet a vydýchat. Ted ještě čekám na svoje výsledky krve, vyloučení leukémie, revmy apod. Tak si asi umíš představit, jak mi je, když neumím zvladat stres a deprese normalne, natož v tomto případě. :roll: Ach jo, to je furt něco. Kdyz si vzpomenu, jak krásnou a klidnou duši jsem mela ještě před cca 7 lety, tak se mi fakt chce brecet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.22 07:51
@Anonymní píše:
No, věř, že jsi na tom lépe. Já je nemám jen před menstruací. Mám je po druhém porodu snad každý den. :roll: už jsem i přemýšlela, že se snad někomu sverim a nechám si napsat nějaké,, slabší,, prasky na uklidnění. Jenze, já mám z nich takový strach.. neberu ani prasky na bolest, proste nejsem,, práškovací,, typ. Jenze mám taky strach, že ty úzkosti a deprese se budou stupňovat. Osobně si myslím, že mě se objevili postupem času po vztahu, kde jsem byla týrána. Bohužel. V tu dobu jsme mela hrozně moc stresu, strachu a bolesti.. Kdyz jsem odešla,,, užívala,, jsem si volnosti.. Jenze pak mi přišli má Stitnou zlazu a ta tomu teda nepřidala a jsem tam, kde jsem. Mám to ale stejně jako ty. Deti a partnera miluju, snesla bych jim modré z nebe, ale není den, abych nebyla z každé kraviny vytočená tak, že se celá třesu a musím odejít do jiné místnosti a trochu si pobrecet a vydýchat. Ted ještě čekám na svoje výsledky krve, vyloučení leukémie, revmy apod. Tak si asi umíš představit, jak mi je, když neumím zvladat stres a deprese normalne, natož v tomto případě. :roll: Ach jo, to je furt něco. Kdyz si vzpomenu, jak krásnou a klidnou duši jsem mela ještě před cca 7 lety, tak se mi fakt chce brecet.

Moc mě mrzí, čím sis prošla v minulosti, i co řešíš teď. Máš pravdu, že to je ještě o dost horší. Taky jsem se s manželem hodila do klidu, protože s bývalým jsem zažívala hodně stresu a k tomu velký stres v práci, tak tě přesně chápu.
Přeji ti, ať máš dobré výsledky těch testů a je zase líp :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová