Deprese v období vzdoru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Hlavu vzhůru, jsi ještě v šestinedělí, které může samo o sobě být náročné i bez staršího dítěte. Jasně, že si starší bude pozornost vynucovat a je to tak správně. On ji potřebuje. Miminko přišlo na svět nové, ale on byl na něco zvyklý a to se pro něj teď úplně změnilo. Najednou se o mámu musí dělit. Dej čas jemu i sobě, pokud můžeš, zapoj partnera a příbuzné v péči o miminko a věnuj staršímu svůj čas. Věř mi, že se ti to bohatě vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem měla náročné šestinedělí druhého dítěte. Říkej si: je to jen na teď. Oni vyrostou a bude to lepší.
Jinak pomáhá mladšího zapojit do péče o miminko. Může mu mazat ručičky, nebo nosit čistou plínku. Jestli máš hlídáni od manžela, tak je taky fajn, když mladší vezme ven a ty můžeš se starším něco vymyslet. Neboj, bude líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neděláš nic špatně, naopak. Zalézt si, když to jinak nejde a až se trochu uklidníš, tak jít za synem, vysvětlit mu to a mazlit se v posteli je asi nejlepší, co jde v tuto chvíli udělat. A vydržet, opravdu bude líp. Tak hodně sil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám dvouletého syna, začalo mu období vzdoru. Do toho mám měsíčního syna. Posledních pár dní jsem na pokraji sil. Malého zvládám bez problémů, sice řeším menší množství mm ale kojim a dokrmuju, nijak moc to neřeším jinak bych se už opravdu zbláznila. Horší je to se starším synem, vynucuje si pozornost, vzteká se kvůli všemu a je jedno jestli jsme doma nebo venku. Už ani nemám náladu chodit na procházky. Snažím se odpočívat, chodíme všichni 3 po obědě spát, ale moc mi to nepomáhá a na konec své úzkosti řeším jídlem. Stačí aby starší začal plakat a ječet a já hned brečím, závírám se před ním v koupelně, nechci na něj být zlá a tak raději utíkám. Jenže občas se neovládnu a jsem na něj protivná. Naštěstí mi hodně pomáhá zalézt si s malým do postele a mazlit se s ním. I tak ale přemýšlím na tím, že bych měla vyhledat odbornou pomoc. Vážně nevím kudy kam a nerada bych opravdu vybouchla a pak toho litovala