Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé čtenářky, chci se zeptat, jestli tady je některá taky takovej tak trochu exot jako ja
jsem děsně stydlivá, tedy ne v běžné komunikaci, ale v tom, že se stydím se svléknout v bazénu, před manželem /po 2 letém manželství se zamykám v koupelně..:)), prostě tak trochu pošuk. Pramení to určitě z mého takřka nulového sebevědomí
. A taky z pár kil po porodu navíc, které se mě drží a drží. Občas to jsou až humorné situace:)).Přitom nejsem žádná puritánka, plavání v bazénu atd. mám hrozně ráda…jenže..prostě nedokážu nějak v sobě ten blok zlomit. JE tu taky nějaká taková??Krásny den.
Tak dnes už také tolik nefandím jako dřív.
Plavky jsem nenáviděla od jakživa, přestože byly i období kdy mi to možná slušelo a o zájem mužů jsem nikdy neměla nouzi.
Přesto nemám nikdy sebevědomí na koupálku se vystavovat. Ted půl roku po druhém dítěti mám několik kilo na víc a přestože dřív jsem byla schopná doma chodit jen v tangáčích a triku tak dnes to opravdu tepláky ( tříčtvrtáky ) jistí.
Prostě volná trika a nic upnutého.
Milování si neužívám také i z toho důvodu, že si připadám neatraktivní a rozteklá a dost se u toho stydím. ![]()
Takže nejsi sama, neboj. ono jde také o to, že my ženský to furt řešíme a přitom chlapy to vůbec nevnímají ( pokud nejde o nějaké extrémy) a vidí nás pořád stejně. Holt si to děláme samy. ![]()
Ahoj.
To je fakt, že chlapy se na nás dívají jinak. Jsme k sobě dost kritické. Já jsem se taky dřív hodně styděla, hlavně ty bazény apod. Ale po zkušenostech s CS to ze mě trochu spadlo. Stačilo mi, že mě sestry v porodnici chtěly vést po chodbě nahatou na hajzlík.. To jsem zásadně odmítla, ikdyž mi nebylo v tu chvíli zrovna nejlépe, ale tohle na mě bylo moc..
A ani s tou hygienou se moc nepáraly, člověk si nikde nesedne ani na prkénko od záchodu a ony vás nahou (krvácející) posaděj na židli v umývárkách brr ![]()
![]()
Ahoj, tak já s tímto taky trochu bojuju - na bazéně mi to až tak nevadí, spíš před tím manželem
protože to samozřejmě nabourává manželský život. Stydím se hodně, i když jsme spolu již hodně dlouho. Nedokážu se pořádně odvázat. Trochu to přičítám nějakým psychickým blokům a také tomu, že např. u nás doma nikdy rodiče nechodili nahatí - to my teď cíleně děláme, aby naše děti neměly tyto problémy v budoucnu taky. Jako ne že bychom se vystavovali
, ale prostě když přebíháme např. z koupelny do postele, tak prostě jdeme nahatí. A taky se s dětmi koupeme. Ale jak píšu, osobně se stydlivostí bojuju taky (hlavně před manželem), ale postupně se to lepší, je dobré o tom spolu mluvit. Držím palce ![]()