Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@aknadar rika se od roka. Ale moje deti se tak hemzi, ze polstar tak nejak starsi az zhruba od dvou let
Dávala jsem dětský péřová polštářek téměř hned, poté, co přestaly holky spát v péřové zavinovačce. Je ale o dost menší než klasický polštář. Kupovala jsem ho v Kenny. Látkovala jsem, takže jsem se chtěla vyhnout zvýšenému tlaku na krční páteř, když by byl zadeček výš než hlava.
Asi jak který, syn má soupravu z lidlu a tam je polštářek vysoký asi 2cm tak ten je určený pro nejmenší. Jinak klasický polštář dostal v roce.
Momentálně všude doporučují od 2 let. Naše mladší ma ale polštář hned od doby, co není zavinutá ( cca od 4. měsíce) Má velkou potřebu se zachumlat a hodně špatně spí, takže jsem polštář dala.
@Kriss Tina a ja tomu mymu nebozatku dala prave ten nizkej polstarek az kolem tech dvou let ![]()
Syn měl ten tenký polštářek cca od půl roku (možná dřív) protože jak se hýbal v postýlce a plácal rukama jej do matrace vždy se vzbudil. Tak od 14m si udělá spaní jak potřebuje někdy ho vyhodí úplně ven, jindy na něm spí, jindy spí na medvědovi
teď asi 4 dny spí ve velké posteli kde má i klasický polštář, ale stejně většinou spí pod ním a když přijde k nám do postele tak polštář nechce a spí jen na matraci..
@LindaPraha malej má ten nízkej ve školce na spaní, ale on ho nepotřebuje, stejně ho většinou najdu spát vedle toho polštáře nebo se úplně otočí že má na polštáři nohy a hlavu pod peřinou ![]()
Dala jsem holce ve 20ti mesicich do postylky takovou Ikea placku… Aby tam jako neco mela. Zacala si mu muchlat perinu pod hlavu a bylo videt, ze uz ji spani na uplne na rovnem vadi. Klasicky polštář ji ale nechci davat co nejdyl to pujde ![]()
dcera 2 roky a 1 měsíc - polštářek nepoužíváme žádný, jednou spí v postýlce tak, druhý den má hlavu v nohách a různé akrobatické polohy, takže ani nelze použít
@Včelička992 Syn polstar odmita a pod jakoukoliv prikryvkou se poti, tak jsem vse schovala. Usetri mi aspon prevlekani perin. ![]()