Děti do kavárny nepatří?!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Děti co se neumí chovat opravdu do kavárny nepatří, pokud 5leté dítě lítá a ječí po celé kavárně, vráží do věcí a rodiče sedí a nic tak se mi to opravdu nelíbí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B.O.K. Team píše:
@cizinkaz tohle mi přijde jako věc každého majitele kavárny, když někdo děti v kavárně nechce tak proč nev dnešní době existuje přece hodně alternativ - chtějí jít maminky na kávu s dětmi? „No problémo“ a vybírám kavárnu dle to možné je, ale pokud chce mít majitelka kavárnu jak píše pro " k vášnivým diskuzím, milencům, undergroundu, kávě a cigaretám" souhlasím, že dětský koutek je pasé - stejně těžko půjdeš do kavárny s dítětem kde se kouří ne? Asi sama ví jakou má klientelu a pokud má čistě „kouřící debatníky“, kteří jsou dětmi rušeni a (přiznejme si, že tohle prostředí je pro děti nevhodné) tak proč ne
… tedy já s paní majitelkou souhlasím
ke kávě a cigárku děti nepatří, ke kávě s kamarádkou a dětmi si vyberu kavárnu k tomu situovanou
Tak těch alternativ zas tak moc není, na druhou stranu, je opravdu nutné, aby děti chodily s rodiči do kaváren? Narozdíl od restaurací, kam se člověk chodí najíst - a je jasné, že i dítě se potřebuje najíst - do kaváren se chodí spíše za účelem společenského vyžití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím sebekriticky přiznat, že jsme byly 2 rodiny s celkem 5 dětmi v pizzerii a děti celkem fest okupovaly dětský koutek. ( teda i spolu s jinými dětmi ). Když jsme tam potom přišli jenom se ženou za týden, po dětském koutku ani vidu ani slechu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neni duvod se cilit. Je dobre, ze existujou mista, kam se da jit s detmi na rodinny obed nebo na odpoledni „kavu“ a stejne tak je dobre, ze jsou mista kde tomu tak neni. Byt kavarnikem, bud udelam „nedetskou“ kavarnu a nebo naopak takovou, kde je koutek uzavreny a s personalem. Misto s kobercem a par hrackama deti neudrzi na dlouho, motaji se pak vlastne bez dozoru, protoze couraji za rodici a nema to smysl. Navic je to i nebezpecne, uz vidim toho chapaveho rodice jehoz diteti vylejou na hlavu konvicku s cajem…
A jsou i luxusni mista, kde se hlida. Ovsem (z posledni doby) jak v Alcronu tak v La Garre odhlidali se cti - rozjiveny skolkace a predskolkace a i nase mimino… Maji vyhrazeny vzdy jeden nebo vic dnu v mesici, kdy cili na rodiny, vse tomu prizpusobi a funguje to. Pripadne zajemce bez deti pred danym terminem varuji. Dobre vymyslene i zrealizovane.
Stale nechapu, co je tak pohorsujiciho na tom nemit v kuracke kavarne detsky koutek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to dítě sedí spořádaně u stolu a dlabe zákusek, je to OK a bráněno mu v přístupu do kavárny nebude. Pokud se v kavárně kouří, dítě tam vůbec nepatří. To stejné je u restaurací. Kavárna s hracím koutkem není zrovna oáza klidu a já bych si tam kávu fakt dát nešla, protože si chci kávu vychutnat v klidu, případně si s někým jdu v klidu i popovídat. Matky s dětmi mají dnes na velký výběr z mateřských center a baby friendly podniků. Tak v čem je problém? Mnohé mají problém s tím, že si před nimi ostatní nesedají na zadek. Znám několik matek s dětmi, které chodí do jedné kavárny pravidelně, tráví tam několik hodin. Děti si tam hrají s hračkami, běhají mezi hosty, lezou po čtyřech pod stoly, míčky se kutálí po celé kavárně, křik, pláč, ječení. Matky jsou spokojené, dětí si moc ani nevšímají. Většinou v této kavárně na jiné hosty už nenatrefíte, proč asi, že?
Jsem máma, ale s majiteli kaváren a restaurací souhlasím, je jen jejich věc, pro jaké klienty se rozhodnou. Moje děti začaly chodit do kaváren nebo restaurací v době, kdy to zvládly bez hracího koutku a uměly se u stolu chovat. Jinak - smůla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale zase na druhou stranu, jsem ráda, že existují možnosti kde jít s malými dětmi. Je fajn mít možnost sociálního kontaktu i malým/i dítětem/dětmi. Ráda se setkávám se svými kamarádkami a nyní jsme v období kdy máme všechny malé děti, proto je fajn, že ta možnost někam posedět s dětmi je. Nelíbí se mi názory, že děti do kaváren/restaurací nepatří. Když jsou některé kavárny/restaurace orientované na děti, je třeba tam s dětmi počítat. Nicméně nevychované, neusměrněné děti v každém věku mi samozřejmě vadí a to nejen v kavárnách, ale i na hřištích, ale to už je druhá věc, že někteří si děti nevšímají a je jim jedno co dělají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě je úplně jedno, jak se která kavárna tváří. Já osobně půjdu tak, kde je to dětem uzpůsobené. A do jiného podniku nepůjdu. A peníze tam neutratím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je z vyjádření těch majitelů dost dobře vidět, jak některé matky tu možnost dětského koutku uchopily a docílily tím toho, že to majitel zase zruší. Každá akce holt vyvolá reakci. Když tam ty děcka nechají lítat jak splašený (a jako fakt vyloženě v kavárně je to o zdraví), tak se není čemu divit, že koutek zmizí. Když chci koutek, tak si ty děcka taky musím hlídat. Když chci jít s dítětem do restaurace, tak ho držím u stolu, nenechám ho běhat po celým placu mezi ostatními hosty.
Copak by to snad měla být nějaká povinnost mít v roce 2016 v kavárně dětský koutek? Nehledě na to, že jak by k tomu přišli ostatní návštěvníci, kteří na děti nejsou zvědaví a účelně proto navštěvují kavárny, kde se děti prioritně nezdržují. Já sama, i když jsem matka, tak na kafe s kamarádkou jdu tam, kde děti nepotkám a je tam klid.
- Citovat
- Upravit
Pokud si jdu bez dítěte někam sednout, tak chci mít chvilku klidu od ječícího děcka a ne aby mi tam u hlavy ječely cizí děti, že ani není slyšet vlastního slova. Takže nevím co je na tom špatného
pokud jdu s dítětem, vybírám tam, kde je dětský koutek. Ne každý je zvědavý na cizí děti.
Zhruba před 2 lety jsem byla se sestrou v pizzerii. Kouří se tam a dole jakoby ve sklepě je disko, tak jsem nepřepokládala, že tam bude někdo s dětmi. Sedli jsme ke stolu a kousek od nás seděly 2 asi kamarádky a celkem tam měly 5 dětí. Ony 2 se bavily a to nechápu jak, protože ani my dvě, které jsme seděly o 2 stoly dál jsme se neslyšely jak tam ty děcka řvaly. A nejen to, stříkali po sobě pitím, plivaly, krkaly a já nevím co ještě. A matinky tlachaly dál
chtěla jsem jít jinam, ale naštěstí už platili, tak jsme se sestrou zůstaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
To je to samé - chceš jít na klidný oběd a tam dětský koutek a ječící děcka.. to člověka chuť k jídlu fakt přejde..
ty jsi číslo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já to taky beru. Nemám nic proti prodávání kávy v dětských „centrech“, ale dětský koutek v kavárně by mě taky štval. Chodím si tam pokecat a odpočinout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cizinkaz píše:
Milé maminky,
tento článek bude asi jen k zamyšlení… Už jste někdy byly v kavárně V Melounovém cukru, Brno… raději to ani netestujte. Celkem mě šokoval názor paní majitelky V. Smékalové…„Umístit dětský koutek do prostoru kavárny dost posouvá tradiční funkci kavárny. Nikdy v minulosti to takhle nebylo, pokud si pamatuji dobře. Kavárny vždycky sloužily spíš vášnivým diskuzím, milencům, undergroundu, kávě a cigaretám,“ zamýšlí se Smékalová, která s tímto úmyslem svůj podnik koncipovala a dětský koutek tak v kavárně nemá.
Je zajímavé v r.2016 číst takové články.
Pěkný den všem VerčaZdroj:http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
já souhlasím..
kavárna není restaurace kam se jdu s dětmi najíst.. kavárna sama o sobě, jak ji vnímám já, je místo pro klid a setkání a klidné rozhovory… pro maminky s dětmi jsou hřiště a dětské koutky, eventuálně cukrárny..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době máš snad na výběr kam jit s detmi a kam ne. Stejně tak jako jsou kuracke a nekuracke restaurace nebo bary, muzes vybrat kavarnu s koutkem nebo bez. A promin, ale Brno neni nejake male mestecko, kde by byla jen jedna kavárna. A kazdy majitel ma snad pravo si rozhodnout co chce mit za podnik a v jakem duchu ho bude mit.
Pani majitelka proste dava prednost jine sorte lidi a asi vi dobre, ze se ji to tak vyplati a vyhovuje, nez aby ji lidi odchazeli kvuli hlucnym detem.
A co si budeme povidat, nektere deti jsou nejen hlucne, ale i rozcapene a agresivní vůči vrstevnikum. A treba starsi lide jdou na kavicku do klidu, ne do herny s jecicimi detmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já s dětmi do kaváren a restaurací chodím. když začnou dělat neplechu, okamžitě je uklidňuju, nezabre-li to, jsem připravena kdykoli odejít. Nestalo se mi to ale ještě ani jednou. Považuju to za součást společenské výchovy, aby se děti naučily slušně chovat v restauraci nebo jen u džusu se zákuskem. Chodíme ale jen do podniků, kde je dětský koutek nebo to není vyloženě nóbl nebo nějaká šílená stylovka, tam věřím, že bychom nemuseli být vhodnými hosty.
- Citovat
- Upravit
@Malto píše:
Mě je úplně jedno, jak se která kavárna tváří. Já osobně půjdu tak, kde je to dětem uzpůsobené. A do jiného podniku nepůjdu. A peníze tam neutratím.
tak co si budeme povídat on to z maminek takový vývar zase nebude.. když to pojmou jako trávení odpoledne a sedí tam 4 hodiny každá u minerálky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.