Děti do kavárny nepatří?!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27596
4.1.16 16:22
@Lizzi píše:
Já s dětmi do kaváren a restaurací chodím. když začnou dělat neplechu, okamžitě je uklidňuju, nezabre-li to, jsem připravena kdykoli odejít. Nestalo se mi to ale ještě ani jednou. Považuju to za součást společenské výchovy, aby se děti naučily slušně chovat v restauraci nebo jen u džusu se zákuskem. Chodíme ale jen do podniků, kde je dětský koutek nebo to není vyloženě nóbl nebo nějaká šílená stylovka, tam věřím, že bychom nemuseli být vhodnými hosty.

naprosto souhlasím, syn kterému není ještě 2,5roku dovede v klidu sedět a jíst, nevidím důvod proč by děti po kavárnách a restauracích měli běhat a dělat hluk, oni rodiče by si měli uvědomit, že spousta lidí si tam jde odpočinout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.16 16:27
@cizinkaz píše:
Milé maminky,
tento článek bude asi jen k zamyšlení… Už jste někdy byly v kavárně V Melounovém cukru, Brno… raději to ani netestujte. Celkem mě šokoval názor paní majitelky V. Smékalové…„Umístit dětský koutek do prostoru kavárny dost posouvá tradiční funkci kavárny. Nikdy v minulosti to takhle nebylo, pokud si pamatuji dobře. Kavárny vždycky sloužily spíš vášnivým diskuzím, milencům, undergroundu, kávě a cigaretám,“ zamýšlí se Smékalová, která s tímto úmyslem svůj podnik koncipovala a dětský koutek tak v kavárně nemá.
Je zajímavé v r.2016 číst takové články.
Pěkný den všem VerčaZdroj:http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

Fujtajksl, blila bych :poblion:. Kávu miluju, ale smrdět kvůli tomu po cigárách jak kdybych vyšla z pátý cenový teda nechci. Ne, že bych byla nějak často v brně, ale do tohoto pajzlu tedy opravdu nezavítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
4.1.16 16:35

Nevychovane rozjivene děti, kterých si rodiče v kavárně nevsimaji a neumí je usměrnit, tak opravdu nepatří. A majitelé podniku si snad ještě můžou určit, pro koho ten podnik chtějí otevřít, ne? Pane bože, rozhořčené matky, najdete si kavárnu baby-friendly a neřešte podniky pro jinou cílovou skupinu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
4.1.16 16:36

Ja treba nikdy se svymi detmi nemela problem i v „nedetskych“ kavarnach, restauracich, jsou naucene se chovat a kdyz vim, ze je horsi obdobi, tak tam nechodime.

Nevidim duvod, proc by mela byt vsechna zařízení detem pratelska, nebot nektere vzorky dnesnich deti jsou opravdu na facku a dokáží otravit i hru v detskem koutku, o obedu nemluve. Takhle jsme pred casem byli s detma (nase tehdy 1,5 a 2,5) v restauraci, jsou naucene sedet, jist nebo si hrat u stolu a mne za zidli zalezlo cizi dite, zaclo skakat po podlahovem konvektoru, kricet, bouchat do zidle. Nakonec ten kryt toho konektoru zlomilo… Rodinka si opodal sedela, usmivala se, neresila. Ja byla totalne znechucena a kdyz se obsluha ozvala, tak se rodinka urazene zvedla a odesla. Podotykam, ze to nebyla restaurace zarizena pro deti.

Nebo dalsi zazitek, kdyz jsme si s manzelem chteli udelat chvilku bez deti, domluvili hlidani a sli do luxusnejsi restaurace za romantikou. A u vedlejsiho stolu mela sraz rodina s dvemi novorozenaty, ktere samozrejme za chvíli byly pretazene, hladove a v zaveru i posrane a samozrejme se veskery rev, kojeni, přebalování, odrihavani odehravalo pred nasimi zraky… My do sebe nahazeli hlavni chod a uz jsme se vykaslali na dezert a kafe, protoze se to nedalo…

• Citovat
  • Upravit
34473
4.1.16 17:15

Já to jenom vítám :pankac: Do kavárny a barů děti nepatří, na to je spousta jiných míst. Já vlastní děti nechám doma abych si tam mohla jít v klidu popovídat a odpočinout a budu tam poslouchat cizí děti :zed: Navíc je to věc každého majitele v jakém duchu si chce svůj podnik vést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.1.16 17:24

Myslim si, ze je to ciste na pani Smekalove, jakou kavarnu si otevre. dikybohu.

• Citovat
  • Upravit
148297
4.1.16 17:29

@tartaletka tomu říkám antikoncepční zážitek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
4.1.16 17:34

Souhlasím s ostatními, tohle je fakt nesmysl. Je to jejich podnikání, nevidím důvod, proč by měli mít povinnost vycházet vstříc jedné konkrérní osobě.

Podívej se na to z druhé stránky - co by sis vybrala, víc spokojených návštěvníků a teda pár, kterým to nevyhovuje, nebo upřednostnit těch pár a přijít o hromadu stálých zákazníků kvůli tomu? Mnohé děti se prostě slušně chovat neumí, jsou hlučné, chtějí se hrát a není to jenom o nevychovanosti, ale i o tom, že děti bývají aktivní a překvapivě nevydrží několik hodin sedět na místě a koukat na to, jak maminka tlachá s kamarádkou místo aby se věnovala dítěti.

Je to normální a je to přirozené, ale nevidím důvod, proč by si měl celý svět sednout na zadek z toho, že nějaká ženská má dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.1.16 17:44
@Cuddy píše:
@blobfish Ano, proto jsem svuj prispevek doplnila o rozcapene deti. Ale zase pokud to dite sedi celou dobu u stolu a v tichu si treba maluje, nepotrebuje detsky koutek. Nemyslim, ze to zajde tak daleko, ze by bylo na dverich vstup detem zakazan, ale ze ty matky s detmi nebudou do kavaren a restauraci lakani formou detskych koutku.

Takový dítě jsem ještě na vlastní oči neviděla :mrgreen: Kavárnu s dětským koutkem navštěvuji pouze v případě, že je potřeba jít do kavárny s dětmi. Jen sama s kamarádkou/chlapem bych do kavárny s dětským koutkem nešla. Už i v lepších restauracích s dětskými koutky to mívají oddělené tak, že ten jekot není slyšet - případně si jej užijí pouze „majitelé“ dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.1.16 17:58

Já do kavárny chodím občas s kamarádkami, a opravdu jdu za tím, si posedět a v klidu si poklábosit - bez dětí. Ty nechám doma a zrovna tak na ně nejsem zvědavá v kavárně.
Je to vše na majiteli podniku… Pokud tam chce za zákazníky matky s dětma, nechá vybudovat koutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
4.1.16 18:02

Je x kavaren, restauraci kde jsou family friendly a je x kde zase ne, podnikani je volne, kazdy at si dela kseft po svem a chodi tam, kde mu to vyhovuje, ja jako alergik taky nepolezu do kavarny plne kocek. Proste jsou mista kam by se s ulitanymi detmi nemelo, a mista kam by se zas s nima mohlo a muze. A vyberu je dost vsude na kazdym rohu:) nikdo v tehle dobe neni diskriminovan. Ani kuraci ani vegani ani deti, zvirata, bohati, chudi vsichni maji moznost volby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
4.1.16 18:03

Miluji unfriendly podniky. Dik za zamernou negativni reklamu :).

• Citovat
  • Upravit
56278
4.1.16 18:51
@cizinkaz píše:
Milé maminky,
tento článek bude asi jen k zamyšlení… Už jste někdy byly v kavárně V Melounovém cukru, Brno… raději to ani netestujte. Celkem mě šokoval názor paní majitelky V. Smékalové…„Umístit dětský koutek do prostoru kavárny dost posouvá tradiční funkci kavárny. Nikdy v minulosti to takhle nebylo, pokud si pamatuji dobře. Kavárny vždycky sloužily spíš vášnivým diskuzím, milencům, undergroundu, kávě a cigaretám,“ zamýšlí se Smékalová, která s tímto úmyslem svůj podnik koncipovala a dětský koutek tak v kavárně nemá.
Je zajímavé v r.2016 číst takové články.
Pěkný den všem VerčaZdroj:http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

Ono je asi problém v tom, že ty diskuse, milenci, underground už dneska málokde kavárnu uživí. Možná v Praze a velkých městech, na malých městech ne, tam ty matky s dětmi „potřebují“
Mě osobně je to jedno. Mám oblíbené dva podniky, kam chodím s dětmi i bez, oba jsou rozdělené na dvě části, v jedné jsou děti, koutek a stolky pro matky, v druhé je typická kavárna, děti tam nepobíhají, chodí tam ženské na kafe, jelikož je tam wifi, tak tam chodí hodně pracovat lidi co mají volnou mezeru ve městě, je to tam docela příjemné a děti tam neruší :) NEmám s tím problém, jestli někdo ano, tak ať si najde kavárnu bez koutků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
4.1.16 19:00

Brno má největší počet kaváren barů hospod a všech těhle zařízení vůči počtu obyvatel. ani v Praze jich prý není tolik v poměru k počtu obyvatel. Je tady kavárna na kavárně, jestli nechcete ječící děcka v dětském koutku jděte o dveře dál ne? :D stejně jako kočičí kavárna. kočky do kavárny taky normálně nepatří, ale kdo má kočky rád, tak si ji při kafíčku pomazlí na klíně a odchází spokojený plný chlupů :D každý zboží má svýho kupce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
4.1.16 19:08

@cizinkaz

nevidím na tom nic odsouzeníhodného. Podnikatel má přece právo říct, komu jsou jeho služby určeny. Paní Smékalová ve svém podniku děti nechce, jistě existuje i takový podnik, který to umožňuje.

Až si budu chtít vypít kafe v klidu, půjdu radši do podniku, kam je dětem vstup zakázán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.