Vstupné do 100 cm zdarma vs. vysoké dítě
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vstupné do 100 cm zdarma vs. vysoké dítě
Ahoj,
doteď jsem toto téma nemusela řešit, nicméně dnes byl syn s babičkou a dědou v muzeu vláčků, kde děti do 100 cm neplatí vstupné. Syn bude mít v lednu dva roky a je opravdu vysoký, vypadá spíš jako tříleťák. A tak mě napadá, že je celkem nespravedlivé až trochu diskriminující, že vysoké děti za vstupné platit musí, kdežto stejně staré děti menšího vzrůstu nikoliv. Proč by syn už od dvou let musel platit za vstup (mnohdy až překvapivě drahý), když dejme tomu stejně stará kamarádka nebude muset platit třeba až do čtyř-pěti let, protože je drobounká?
Přijde toto hloupé jen mně? Případně setkal jste se s tím někdo, dalo se s provozovatelem domluvit? O peníze mi nejde, to není zas tak podstatné, spíš mi jde o princip. Ale když by se nasčítalo, kolik bychom museli „zbytečně“ zaplatit jen kvůli proporcím dítěte, vyjde to na dost peněz.
Díky za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Ivethea píše:
Ahoj,doteď jsem toto téma nemusela řešit, nicméně dnes byl syn s babičkou a dědou v muzeu vláčků, kde děti do 100 cm neplatí vstupné. Syn bude mít v lednu dva roky a je opravdu vysoký, vypadá spíš jako tříleťák. A tak mě napadá, že je celkem nespravedlivé až trochu diskriminující, že vysoké děti za vstupné platit musí, kdežto stejně staré děti menšího vzrůstu nikoliv. Proč by syn už od dvou let musel platit za vstup (mnohdy až překvapivě drahý), když dejme tomu stejně stará kamarádka nebude muset platit třeba až do čtyř-pěti let, protože je drobounká?
Přijde toto hloupé jen mně? Případně setkal jste se s tím někdo, dalo se s provozovatelem domluvit? O peníze mi nejde, to není zas tak podstatné, spíš mi jde o princip. Ale když by se nasčítalo, kolik bychom museli „zbytečně“ zaplatit jen kvůli proporcím dítěte, vyjde to na dost peněz.
Díky za reakce
Prostě se provozovatel tak rozhodl, protože když to dal „od tří let“, byli všichni najednou dvouleťáci.
Syn bude mít z výšky víceméně jen výhody, takže bych se tak nezlobila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me to souvisi s tim, ze hranici veku spousta rodicu obchazi, nekdy i pokladni.
Na druhou stranu - velke dite zabere vic mista bez ohledu na vek, mensi se treba nosi u rodicu na rukou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já má obě děti veliké a přijde mi to stejně diskriminační
moje téměř čtyřleté dítě je větší, než sousedovic drobounká šestiletá holčička. Je to ujeté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak by babička a děda prokázali, kolik mu je?
Asi to není superspravedlivý systém, ale pro provozovatele možná nejjednodušší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivethea me na tom nic hrozneho neprijde, provozovatel si muze stanovit podminky jake chce ![]()
Zas kdyz je tam vekove omezeni, tak si rodice vymysli, uz jsem se setkala i s tim, ze petilete dite vydavali za trilete, jen aby nemuseli platit vstupne ![]()
Stejne to mas v zabavnych parcich, tam je to obracene, vstup na atrakce od urcite vysky, taky jsou tam znevyhodnene starsi mensi deti…,pokud ti nejde o penize, vubec bych neresila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Njn, sice na bazénu platím za děti díky výšce o dost dříve než ostatní, zase si ale užijeme o dost dříve na adrenalinovějších atrakcích na pouti ![]()
Všechno zlé je pro něco dobré.. Rodiče nemají jak věk prokázat, výška je nejjednodušší a nejrychlejší řešení, provozovatele chápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no a? a když máš velikost podprsenky 90J, tak taky neseženeš šprndu pod litr, 75B klidně za 2 kilča ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako mě je jasné, že by to pomalu každý obcházel. Já jim třeba přibalila synovu lítačku na MHD, kde je od Dopravního podniku potvrzený datum narození dle rodného listu. Nebo brát rodný list rovnou. I když v dnešní době si to taky každý vyrobí doma sám
Jen mi to prostě přijde nefér, nic víc, nic míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo místo toho abys byla ráda že máš vysoké dítě tak brečíš.. přijde mi to v pohodě
- Citovat
- Upravit
@Ivethea píše:
Jako mě je jasné, že by to pomalu každý obcházel. Já jim třeba přibalila synovu lítačku na MHD, kde je od Dopravního podniku potvrzený datum narození dle rodného listu. Nebo brát rodný list rovnou. I když v dnešní době si to taky každý vyrobí doma sámJen mi to prostě přijde nefér, nic víc, nic míň.
Musela bys mit uredne overenou kopii..ale kvulu par korunam mu to prijde jak naprosta zbytecnost ![]()
Nebo detskou obcanku - ja ji teda nosim u sebe, ale kvuli vstupum jsem ji jeste nepouzila
Příspěvek upraven 19.12.15 v 18:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivethea píše:
@Tiger-lily Jo tak to je další věc, co mi někdy pije krev
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak bylo řečeno… Pokladní nepoznají kolik opravdu dítěti je a lidi to často obchází. Ja jsem taky malinka a od malička mě taky vydávali za mladší aby něco bylo levnější nebo tak.. Tenkrát mi to nevadilo nijak zvlášť mi to nepřišlo.. Teď je občas urážející když někam jdu (hrad, muzeum, kino a td…) řeknu dospělí a oni se s posmeskem kouknou a řeknou „ja vám to dam klidně za dětský/studentský“… Opravdu si chci ve svých 23 letech platit dospělou a ne dětskou..
a nejvíc trapny to je když je to třeba rande že… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.