Děti do kavárny nepatří?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1515
4.1.16 19:50

Doporučuju přečíst také reakci na tento článek a reakce majitelky.
Nejde o žádnou antipatii k matkám.

https://www.facebook.com/permalink.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.16 19:52
@minoe píše:
Ale jo - jen že jsi to řekla tak hezky nezaobaleně :D

njn, ta moje upřímnost :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.16 19:52
@Tunrida píše:
No vždyť však. Mám dítě, chci do kavárny s koutkem, jdu do kavárny s koutkem. Mám dítě, chci do kavárny bez dítěte, jdu do kavárny bez koutku. Nemám dítě, jdu do kavárny bez koutku. Nebo klidně s koutkem, jestli tam někdo chodí ty děti okukovat :lol:. Ale proč bych se měla pozastavovat nad tím, že majitelka nějakýho melouna v Brně nechce ve svojí kavárně koutek? Tak jestli chci jít do koutku, tak se vyhnu melounu a půjdu vedle do pomeranče, kde ten koutek je :nevim: Jestli někomu vadí, že si dovolila to říct veřejně? To je, řekla bych, i výsada kaváren, že každá by měla být něčím specifická a navštěvují je určitě skupiny lidí :nevim:

Ale prosimtě, děláš, jak kdybys nerozuměla psanému textu. Tady nenáí řeč o koutkách, ale o dětech. Přečti si ten název ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
4.1.16 19:54
@martina.se píše:
njn, ta moje upřímnost :oops: :mrgreen:

Víc takových holek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.1.16 19:56
@Gina108 píše:
No toť otázka, co je v mezích zákona :think:

A čím tahle majitelka jde proti nějaké mezi zákona? Copak je nějaká vyhláška, že součástí kavárny musí být dětský koutek? Má snad na dveřích napsáno, že tam děti nesmí? Už jsi viděla nějaký podnik, kde by tě uvítal nápis „Zákaz vstupu dětem“? Samozřejmě kromě bordelů, nonstopů, sexshopů a podobných? Tam bys, teda doufám, nechtěla dětský koutek, že ne? :think:

Jako jestli si ženský připadají nějaký degradovaný, když je v každým podniku nevítají s náručí plnou hraček a nesedají si z nich na p.dele, tak to je opravdu jejich problém. A jo, asi bych to sama jako matka nazvala vykojeností a hormonální labilitou :think:

• Citovat
  • Upravit
1515
4.1.16 19:57
@Gina108 píše:
Ale prosimtě, děláš, jak kdybys nerozuměla psanému textu. Tady nenáí řeč o koutkách, ale o dětech. Přečti si ten název ;)

Celý název článku je „Hrací koutky? Děti do kavárny nepatří, mají mít své podniky, tvrdí majitelé“
A to mi nepřijde nic proti ničemu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.1.16 19:59
@jdukolem píše:
tak rozdíl mezi rasismem a pravidly v mezích zákona je asi jasný.. takže toto přirovnávat je celkem mimo ;)

ještě rasismus do toho tahat?? víceméně tu spolu všichni souhlasí. Kdo tam bude chtít jít, tak tam půjde, kdo s tím bude mít problém tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.1.16 19:59
@Gina108 píše:
Ale prosimtě, děláš, jak kdybys nerozuměla psanému textu. Tady nenáí řeč o koutkách, ale o dětech. Přečti si ten název ;)

Tak hlavně se v tom článku vyjádřili lidi, kteří toto zkusili a taky řekli, proč od toho ustoupili. Ale jestli to někomu přijde normální, že servírka nosí po place kafe (logicky, v kavárně), to kafe je horký a kolem si jen tak běhá dítě, který jí klidně houpne pod nohy :nevim: Jestli těm matkám nevadí, že jsou ty děti tím ohrožovaný a naprosto zbytečně :nevim: Co na to říct :nevim: Leda, že jsou to nezodpovědný krávy :roll:

• Citovat
  • Upravit
4315
4.1.16 21:34

Já to beru, každý majitel si profiluje svůj podnik určitým směrem. Do některé kavárny se koutek hodí, do některé ne. V našem 30 tisícovém městě jsou kavárny s dětským koutkem 2. Když jdu na kafe s dítětem, jednu si vyberu a jdeme tam. Když jdu bez dítěte, jdu někam jinam. Naštěstí jsem ještě nepotkala nějaké nevychované děti, které by dělali bordel na celý podnik. S restauracemi je to horší, s dětským koutkem a vybavením není ani jedna. Proto jsme s naší dvouletou ještě na jídle nikde nebyli, na to bude čas až trochu povyroste a pobere rozum. Teď by nevydržela sedět a nějak tiše si hrát. Dětským hernám a podobným podnikům s rizikem větší koncentrace dětí se záměrně vyhýbám, protože moje dítě nesnáší ostatní děti svého věku :mrgreen: V kavárně jsme většinou sami, tak si to kafe alespoň nějak v klidu vypiju a neřeším hysterické dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
5.1.16 00:10

Zbožňuju kavárny(restaurace) bez koutků, tudíž většinou bez dětí. Teď je v drtivé většině vše uzpůsobeno dětem, když si chce někdo orazit bez řevu, jen dobře…(a upozorňuju, že jsem milující matka malé dcery, ale oraz jen v dospělé společnosti je prostě boží) :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
5.1.16 00:31
@debra.morgan píše:
ještě rasismus do toho tahat?? víceméně tu spolu všichni souhlasí. Kdo tam bude chtít jít, tak tam půjde, kdo s tím bude mít problém tak ne.

já o cikánech nezačala - já ne.. nauč se číst ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
5.1.16 00:39

Já naprosto nemám nic proti kavárnám bez dětských koutků. Ať si každý majitel a zákazník vybere co mu vyhovuje. Mě také vadí řvoucí děti v restauracích a matky co dělají, že nevidí co dítka vyvádí.
S dítkem půjdu na hřiště, nebo do herny. Tam si dám kávu a minerálku a pokecám si s kamarádkou lépe, než v kavárně kde to dítě nebaví.
Na dovolené jsem samozřejmě s dítkem do restaurace chodila. Většinou ven na terasu či zahrádku. Já mám dítko celkem klidné, takže bylo ledacos možné. Většina dítek dlouho v klidu nevydrží. Že v kavárnách a restauracích nevítají vždy děti s otevřenou náručí mně tedy nepohoršuje.
Naštvaná jsem byla v Nymburku v samoobsluze (potraviny), kde byla vyvěšená cedule, že tam nesmí matky s kočárky. Malé spící mimino nebudu rvát ven s kočáru a na ruce ho neponesu po sámošce, jelikož už nebudu mít volné ruce na nákup. Stejně tak nenechám kočárek někde u pokladen kam nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.1.16 01:17
@anonymouss píše:
Celý název článku je „Hrací koutky? Děti do kavárny nepatří, mají mít své podniky, tvrdí majitelé“
A to mi nepřijde nic proti ničemu :roll:

A ta věta „děti do kavárny nepatří“ to ti přijde v pořádku? :nevim: Já neřeším nějakou ochotu mít dětský koutek nebo nemít (to je opravdu věc každého majitele), ale pokud se majitelka kavárny takto vyjádří v médiích (je jedno, co pod tím nadpisem naplká dál a jak to bagatelizuje dál) tak to už k té cedulce na dveřích „zákaz vstupu dětí“ nemá moc daleko. :think:
A ohl. toho rasismu. Je to sice dávno, cedulky „zákaz vstupu cikánům“ nikde nebyly, ale přesto se nám stalo, že jsme šli s partou kamarádů, kde byl i jeden cikán do hospody a jemu tam odmítli nalít. To je to samé jako když servírka blbě čumí, sotva vstoupíte s dítětem do dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
5.1.16 01:36

Děti do kavárny opravdu nepatří. Kavárna je často důstojné, vznešené až relaxační prostředí pro dospělou část populace. Nejsem nadšený když se tam objeví plačíčí nebo prudící děti, rázem je relaxační ráz kavárny pryč. Jsou podniky které jsou naopak zaměřené na děti -nu a tam nepůjdu zase já. Někdo prostě děti nemusí… Jak se praví v populárním stripu: „SE S TÍM SMIŘ!“

Takže ne - nevoďte nám prosím do našich starosvětských, kávou vonících kaváren děti, jděte s nimi do dětských podniků s pestrobarevnými zdmi a infanitilitou na entou.

Konečně - kavárna - podnik kde se podává kává. Mají snad děti pít kávu?

A veškerá teorie je v háji. Do baru asi taky dítě nepovede, tak co má co pohledávat v kavárně?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
5.1.16 06:41

Jak je definována kavárna a v cem se zásadne lisí od cukrárny?
Pro me je zasadni mistni dostupnost, ale samozrejme do podniku „pet ubrusu na stole, same cinkrlatko“ nepujdu s detmi asi ani kdyby tam detsky koutek byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.