Děti do kavárny nepatří?!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
4.1.16 19:17

Myslím, že by majitel měl mít možnost rozhodnout si jaký jeho podnik bude ať už dětský/ nepřizpůsobený dětem tak kuřácký/nekuřácky a žádný zákon ani matky, které mají potřebu sebou brát děti kamkoli by o tom neměl rozhodovat. Ať mají třeba pravidlo „pouze lidé v bílém triku“, o nějáké zákazníky přijdou, jiné tím získají. Je to jejich boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.16 19:24

Děti nemůžou za vaše pos.raný životy

Tady je jeden článek k téma na zamyšlení ;)
http://a2larm.cz/…rany-zivoty/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
4.1.16 19:24
@LauraLola píše:
Takový dítě jsem ještě na vlastní oči neviděla :mrgreen: Kavárnu s dětským koutkem navštěvuji pouze v případě, že je potřeba jít do kavárny s dětmi. Jen sama s kamarádkou/chlapem bych do kavárny s dětským koutkem nešla. Už i v lepších restauracích s dětskými koutky to mívají oddělené tak, že ten jekot není slyšet - případně si jej užijí pouze „majitelé“ dětí.

Můžeš mi prosím popsat situaci, kdy (jak píšeš) JE POTŘEBA JÍT DO KAVÁRNY S DĚTMI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.16 19:29
@debra.morgan píše:
Myslím, že by majitel měl mít možnost rozhodnout si jaký jeho podnik bude ať už dětský/ nepřizpůsobený dětem tak kuřácký/nekuřácky a žádný zákon ani matky, které mají potřebu sebou brát děti kamkoli by o tom neměl rozhodovat. Ať mají třeba pravidlo „pouze lidé v bílém triku“, o nějáké zákazníky přijdou, jiné tím získají. Je to jejich boj.

Anebo tam třeba dát cedulku cikánům vstup zakázán, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
4.1.16 19:31
@Gina108 píše:
Anebo tam třeba dát cedulku cikánům vstup zakázán, že? :mrgreen:

tak rozdíl mezi rasismem a pravidly v mezích zákona je asi jasný.. takže toto přirovnávat je celkem mimo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.1.16 19:34

Já to teda moc nechápu, když dám do kavárny dětský koutek, tak předpokládám, že tam ty děti asi budou ne? Když majitel nechce, tak at ho tam nedává. Já bych do kavárny, kde není dětský koutek s malým dítětem nešla. Ale když tam je, tak proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.1.16 19:38
@Gina108 píše:
Tady je jeden článek k téma na zamyšlení ;)
http://a2larm.cz/…rany-zivoty/
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148295
4.1.16 19:38
@dendule4 píše:
Já to teda moc nechápu, když dám do kavárny dětský koutek, tak předpokládám, že tam ty děti asi budou ne? Když majitel nechce, tak at ho tam nedává. Já bych do kavárny, kde není dětský koutek s malým dítětem nešla. Ale když tam je, tak proč ne?

No a o tom to je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.16 19:42
@minoe píše: :D :palec: ty jsi číslo

no a ne? ségra dělala v kavárně, říkala, že poté, co se podruhé opařila - naštěstí sebe a né toho smrada, co jí podrazil nohy, tak dala okamžitou výpověď, protože nervy má jen jedny.. jako některý děcka jsou fakt smradi a co vše jim rodiče dovolí, to je neskutečný :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
4.1.16 19:43

Osobně nad tím, že majitelka nechce dětský koutek v kavárně, nepřemýšlím. Je to její věc a nevidím důvod, proč by se mělo vše přizpůsobovat jedné skupině. Děti mám moc ráda, sama jich chci kupu… Ale to neznamená, že se občas nechci v klidu najít či napít, popovídat s kamarádkami. Protože někteří rodiče si opravdu myslí, že jejich děti si mohou dělat cokoliv a ostatní to budou akceptovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
4.1.16 19:44
@martina.se píše:
no a ne?

Ale jo - jen že jsi to řekla tak hezky nezaobaleně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.1.16 19:44
@jdukolem píše:
tak rozdíl mezi rasismem a pravidly v mezích zákona je asi jasný.. takže toto přirovnávat je celkem mimo ;)

No toť otázka, co je v mezích zákona :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
4.1.16 19:46

@Gina108 Tak tento článek mi fakt žíly netrhá a nechává mě klidnou. Ať si tyto matky chodí plkat do podniků s hernami, ale já v kavárně vyhledávám klid a relax s dobrou kávou. Na MD a RD jsem rozhodně neměla pocity jako ženy z článku, tyto mindráky mě naštěstí minuly, každá tyto problémy nemá. Já respektovala ostatní a nevidím důvod, proč by si kdokoliv z mých dětí měl sedat na zadek. Já stejně nejraději vyhledávála lidi, kteří nebyli mateřstvým „postiženi“ - pro mnohé ženy se totiž svět na mateřské scvrkl na křížalu a mluvily jen o dětech, nakupování, případně drbaly své partnery. Jakoby už nic jiného neexistovalo :roll: Jinak v Melounovém cukru obslouží i rodiče s dětmi, pokud děti slušně sedí u stolu a nepletou si kavárnu s hernou. A zrovna tento podnik má svou klientelu, nepotřebuje se stát mateřským centrem. Jak budu mít volnou chvilku a chuť na dobrou kávu (a evidentně skvělé zákusky - co jsem se dočetla), zajdu si ji dát sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.1.16 19:50
@dendule4 píše:
Já to teda moc nechápu, když dám do kavárny dětský koutek, tak předpokládám, že tam ty děti asi budou ne? Když majitel nechce, tak at ho tam nedává. Já bych do kavárny, kde není dětský koutek s malým dítětem nešla. Ale když tam je, tak proč ne?

No vždyť však. Mám dítě, chci do kavárny s koutkem, jdu do kavárny s koutkem. Mám dítě, chci do kavárny bez dítěte, jdu do kavárny bez koutku. Nemám dítě, jdu do kavárny bez koutku. Nebo klidně s koutkem, jestli tam někdo chodí ty děti okukovat :lol:. Ale proč bych se měla pozastavovat nad tím, že majitelka nějakýho melouna v Brně nechce ve svojí kavárně koutek? Tak jestli chci jít do koutku, tak se vyhnu melounu a půjdu vedle do pomeranče, kde ten koutek je :nevim: Jestli někomu vadí, že si dovolila to říct veřejně? To je, řekla bych, i výsada kaváren, že každá by měla být něčím specifická a navštěvují je určitě skupiny lidí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1515
4.1.16 19:50

Doporučuju přečíst také reakci na tento článek a reakce majitelky.
Nejde o žádnou antipatii k matkám.

https://www.facebook.com/permalink.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.