Děti do kavárny nepatří?!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Děti do kavárny nepatří ?!?!
Milé maminky,
tento článek bude asi jen k zamyšlení… Už jste někdy byly v kavárně V Melounovém cukru, Brno… raději to ani netestujte. Celkem mě šokoval názor paní majitelky V. Smékalové…„Umístit dětský koutek do prostoru kavárny dost posouvá tradiční funkci kavárny. Nikdy v minulosti to takhle nebylo, pokud si pamatuji dobře. Kavárny vždycky sloužily spíš vášnivým diskuzím, milencům, undergroundu, kávě a cigaretám,“ zamýšlí se Smékalová, která s tímto úmyslem svůj podnik koncipovala a dětský koutek tak v kavárně nemá.
Je zajímavé v r.2016 číst takové články.
Pěkný den všem Verča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@cizinkaz A ja jsem z toho clanku a zmeny pristupu mela takovou radost. Ne, deti do kavarny nepatri. Nebo nejde to posuzovat plosne, takze jinak, rozcapene deti, obtezujici ostatni hosty, do kavarny nepatri.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cizinkaz já s tim souhlasím - v kavárně chci mít klid, né řvoucí mrňata - ty patří do herny. Co je na tom nepochopitelného? Sama mám 2 děti a zvažuju, kam jo a kam ne. Proč má každá máma pocit, že její uřvaný děti každej přivítá? Trochu přemýšlej.
Příspěvek upraven 04.01.16 v 15:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je asi věc každého majitele kavárny (jiného podniku), jestli si tam koutek dá nebo ne. Taky jestli se tam kouří atd… A že dřív koutky v kavárnách nebyly je pravda, v minulém století třeba nebyly nikde, ani mateřská centra, kočárky, nízkopodlažní tramvaje, autosedačky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cizinkaz tohle mi přijde jako věc každého majitele kavárny, když někdo děti v kavárně nechce tak proč ne
v dnešní době existuje přece hodně alternativ - chtějí jít maminky na kávu s dětmi? „No problémo“ a vybírám kavárnu dle to možné je, ale pokud chce mít majitelka kavárnu jak píše pro " k vášnivým diskuzím, milencům, undergroundu, kávě a cigaretám" souhlasím, že dětský koutek je pasé - stejně těžko půjdeš do kavárny s dítětem kde se kouří ne? Asi sama ví jakou má klientelu a pokud má čistě „kouřící debatníky“, kteří jsou dětmi rušeni a (přiznejme si, že tohle prostředí je pro děti nevhodné) tak proč ne
… tedy já s paní majitelkou souhlasím
ke kávě a cigárku děti nepatří, ke kávě s kamarádkou a dětmi si vyberu kavárnu k tomu situovanou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je to samé - chceš jít na klidný oběd a tam dětský koutek a ječící děcka.. to člověka chuť k jídlu fakt přejde..
prostě vybírej místa, kde jsou na děti připravený a neřeš, že někdo má jiný názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@cizinkaz A ja jsem z toho clanku a zmeny pristupu mela takovou radost. Ne, deti do kavarny nepatri. Nebo nejde to posuzovat plosne, takze jinak, rozcapene deti, obtezujici ostatni hosty, do kavarny nepatri.
Ano. Myslím si, že je na provozovateli/vlastníkovi kavárny, jestli si v kavárně zřídí dětský koutek, jestli si dá na dveře cedulku děti vítány apod. Na druhou stranu mě v diskusi celkem překvapilo, kolik lidí napíše „děti v kavárně nemají co dělat, protože tuhle jsem viděla jednu ženskou, která nechala haranty pobíhat a křičet a pak jednoho u nich přebalila přímo na stole“. Do běžné kavárny patří lidé, kteří vydrží sedět po celou dobu návštěvy u stolu, dokážou konverzovat způsobem, který neruší ostatní, a zvládají dodržovat zásady slušného stolování. Pokud toto dítě splňuje, nevidím důvod, proč mu v návštěvě kavárny bránit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, deti do kavaren opravdu nepatri.do baru a vinaren by batole taky nikdo nevzal.
nektere podniky si lepi nalepky, ze jako jsou baby friendly. myslim, ze v dnesni dobe neni problem vybrat rodinnou restauraci, cukrarnu a podobne podniky ![]()
takze souhlas
- Citovat
- Upravit
@cizinkaz Verco nech prosim lidi v roce 2016 volne dychat
Brno je velke mesto a verim, ze se tam urcite najdou nekuracke podniky pro rodice s detmi. A zrovna tak maji pravo na svou existenci i podniky zamerene jinym smerem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to tak chce, proč ne? Taky s dětmi chodím tam, kde je to vhodnější. Jako třeba vezmu děti do divadla na odpolednï pohádku a nenacpu je na večernī představení, tak je radši vezmu do cukrárny na zmrzlinu k dětskému stolku a neporvu je do kavárny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U me asi takhle - jako bezdetnou by mi ruzne se projevujici se deti asi taky vadily. Ted s detmi jsem rada za detske koutky v nekterych kavarnach, protoze muzu zajit na kafe i s nekym, kdo deti treba nema. Moje tam zvladnou byt, protoze si budou mit s cim hrat. Kdyz bych chtela na kafe s kamoskama s detma, pujdu primo do detske kavarny (k tomu urcene).
Takze za me je fajn, ze jsou kavarny s detskymi koutky, chapu ale take, ze nekde nejsou a je to v poradku. Tam zas treba zajdu uplne bez deti. Podle me se najde uplatneni vsech trech typu kavaren a clanek jen poukazuje na to, ze urciti majitele se profiluji tradicne, jako misto setkavani dospelych.
Nevidim duvod se poburovat a podivovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blobfish Ano, proto jsem svuj prispevek doplnila o rozcapene deti. Ale zase pokud to dite sedi celou dobu u stolu a v tichu si treba maluje, nepotrebuje detsky koutek. Nemyslim, ze to zajde tak daleko, ze by bylo na dverich vstup detem zakazan, ale ze ty matky s detmi nebudou do kavaren a restauraci lakani formou detskych koutku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti patří do mcdonaldu, ne do kavárny
takhle to visí u nás na kavárně a souhlasím s tím, že děti mají jít jinde
- Citovat
- Upravit
Je to každého věc jak s podnikatelským nápadem naloží, jestli chce mít kavárnu orientovanou na maminky s dětmi nebo na někoho jiného. Sama dítě mám a když s ním někam jdu, jsem za restaurace s dětským koutkem ráda, ale když jsem bez dítěte do kavárny, nebo do restaurace s dětským koutkem bych nešla ani náhodou, to jsou situace kdy chci mít od dětského řvaní klid, proto jsem ráda, že existují obě varianty
vždyť existují i dovolené - hotely, kde je možný vstup od 15ti let. Lidé mají různé potřeby a ti, kteří děti nemají a chtějí si užít klidnou dovolenou, jsou za hotely, kde děti nesmí určitě hrozně rádi. A proto by měly být i normální kavárny, kde by děti být neměly. Je to fajn, že si jde vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.