Děti, pojďte ven - nechat je bez dozoru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7182
21.5.15 13:36

Syn chodí sám ven teprve chvíli, je mu šest let. Byla bych ho nechávala už dřív, ale nechtěl. Bydlíme ve městě o 13 tisících obyvatelích, na klidném sídlišti, děti tu jsou venku běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
21.5.15 14:07

Vzpomínám si, že když jsem byla v pubertě, nechápala jsem, jak sousedka nechává dvouletého syna samotného celé dopoledne na obrovské zahradě. No a hádejte co? Taky to dělám. Naštěstí ji máme menší a pro děti bezpečnou. U našich bych si to netroufla, nebezpečí na každém kroku - hnojiva, kyseliny na schodech, nebezpečné nářadí, díry, železný šrot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
21.5.15 16:09

Na zahradě nechávám, běhat po vesnici ne. I když jsme jen malá obec, o podivíny tu není nouze :|.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
21.5.15 16:19
@Black Cat píše:
Přijde mi to ujeté. Nevím, jak chtějí takoví rodiče naučit dítě vypořádat se s nástrahami života. Já děti ven pouštím. :nevim: Podle mne je lepší naučit dítě zvedat nohy, než jim zametat cestičku před sebou.
Mám o ně samozřejmě strach, ale opravdu nechci, aby mi ve třinácti skočili z balkonu, protože si budou na světě připadat sami, bez kamarádů, nepotřební…

ale oni budou mít ve třinácti kamarádů plnej mobil…
na za hradě nechávám kluky už samotné (mají skoro 6 a skoro 4 roky) na dědinu ani omylem. Jezdí u nás jak prasata okolo 100km/h není vyjimka, máme tu rybník, les… a hlavně nikde nikdo. Krom pár lidí trávící odpoledne na zahrádce a jejich dětí hraících si na hřišti u rybníka. Navíc to není rybník ale betonová nádrž s hloubkou 150Cm, z toho se prostě dítě samo nedostane i když bude umět plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
21.5.15 16:36
@terinka4444 píše:
Tak osmiletá už jezdí za kamarádkou sama na kole do druhé vesnice. Řekla bych, že dneska všechno strašně přeháníme.

Když jezdil devítiletej synovec na kole (2 km) do školy sám tak si švagrovou předvolala ředitelka a vysvětlila jí že prostě nesmí a pokud bude jezdit sám tak to musí hlásit a budou z toho mít problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.5.15 16:52
@jakanas píše:
Když jezdil devítiletej synovec na kole (2 km) do školy sám tak si švagrovou předvolala ředitelka a vysvětlila jí že prostě nesmí a pokud bude jezdit sám tak to musí hlásit a budou z toho mít problémy.

to si děláš srandu 8o 8o 8o to bych chtěla vidět našeho ředitele, to by se uvolal k smrti, minimálně dvě třetiny školy mu tam dojíždí, ať městskou nebo dálkovou. Část druháků odchází normálně samo z družiny.
To by mě zajímalo, co by s tím tak sociálka chtěla dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
21.5.15 17:12
@terinka4444 píše:
to si děláš srandu 8o 8o 8o to bych chtěla vidět našeho ředitele, to by se uvolal k smrti, minimálně dvě třetiny školy mu tam dojíždí, ať městskou nebo dálkovou. Část druháků odchází normálně samo z družiny.
To by mě zajímalo, co by s tím tak sociálka chtěla dělat.

Jde o to že devítiletí dítě prostě nesmí jezdit samo na kole po silnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.5.15 17:15
@jakanas píše:
Jde o to že devítiletí dítě prostě nesmí jezdit samo na kole po silnici.

ano, to mi nedošlo, ale od deseti může, pak ať si ředitelka škubne nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
21.5.15 17:22
@terinka4444 píše:
ano, to mi nedošlo, ale od deseti může, pak ať si ředitelka škubne nohou.

myslím že od dvanácti, tak ne fakt od deseti

Příspěvek upraven 21.05.15 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
21.5.15 17:32

Syn chodí sám ven od 6 let, bydlime na vesnici kde je 300 obyvatel. Nakonec vesnice nesmí, jenom se zdrzovat ve prostřed kde je hřiště a bydli jeho kamarádi. Může i na kole. Všechny děti od 6 let chodí takhle ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.5.15 17:33
@jakanas píše:
myslím že od dvanácti

Dítě mladší 10 let smí na silnici, místní komunikaci a veřejně
přístupné účelové komunikaci1) jet na jízdním kole jen pod dohledem osoby
starší 15 let; to neplatí pro jízdu na chodníku, cyklistické stezce a v
obytné a pěší zóně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
21.5.15 21:41

@jakanas NO jo no. Kamaradu plnej mobil a face book… je mi jich lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
25.5.15 22:03

@Kiki..Domi

už by to stačilo, ne? reklama je zakázána, navíc spamuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
9.6.15 11:39

Tak jste mě docela potěšili:-) už jsem skoro nabyl dojmu, že svět je plnej přehnaně starostlivejch rodičů a jsme jediní exoti…
Jinak sourozenci jsou velká výhoda. Konkrétně u nás to fungovalo tak, že starší bral ven „na svou zodpovědnost“ mladšího, když rodiče zjistili že ho nehlídá, tak následovaly přísné tresty. Za týden hlídání mladšího dostal starší dovoleno něco co běžně nemohl, takže starost o mladšího nebral jako povinost, ale příležitost.
Fungovalo to perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
9.6.15 12:32

@malyparanoik Heh, ale nějakou tou malinkou paranoikou trpíš, co? ;) :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...