Syn přestal chodit na kroužky

1938
20.5.15 07:52

Syn přestal chodit na kroužky

Milé maminky, ráda bych znala váš názor, na vzniklou situaci a jak byste to řešili. Syn chodí do 1. třídy a po škole je v družině. Ve škole jsou různé kroužky, přihlásila jsem syna do florbalu a sebeobrany a trenéři si děti vždycky v družině vyzvednou a zase je tam vrátí po kroužku. Syn potřebuje pohyb, trochu mu narostlo bříško, jak sedí v lavici, tak jsme ho, po domluvě s ním, do těchto kroužků přihlásili. Ze začátku bylo nadšení, pak že tam nechce chodit, pak zase že jo. Po nějaké době jsem se ho už nevyptávala co tam děla, co asi že :-)? No a včera mi psal trenér z florbalu, že tam v poslední době syn moc nechodí, že je prý nachlazen atd a že se mu to nezdá. Zkrátím to, včera jsem přišla domů pozdě, ráno jsem se ho ptala, zda tam chodí, tak prý že ne, že ho to nebaví. Pak mě napadlo, zda to není v bleděmodrým v druhém kroužků a bohužel je. Jsem ráda, že se mi přiznal, ale nechci ho chválit, když dělá takový průšvihy. Řekla jsem mu, že si o tom po škole promluvíme, ať si promyslí, jaké má důvody tam nechodit. Chci, aby ke mě měl důvěru, a když je problém, přišel za mnou. Sebeobrana ho v poslední době nebavila, to vím, říkala jsem mu, že to pololetí tam prostě dochodí. Tak možná, když viděl, že s tím stejně nic nedělám, tak s tím za mnou už ani nešel a prostě tam přestal chodit. Strašně mě to mrzí a současně zuřím, stojí to nemalé peníze, chci, aby měl pohyb, ale nevím, zda je vhodné ho do toho nutit. S trenérem jsem nyní domluvená, že pokud ode mne nebude mít písemnou omluvenku, tak tam půjde. Chci dojet tento školní rok, pak budou zase jiné kroužky, jenže se to zase může opakovat. Jak byste to řešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
20.5.15 07:53

@Alenka našla bych mu něco jiného a víc ho kontrolovala.. pokaždé se kluka ptám, co nového tvořili, učili se atd.. nedošlo tam k nějakému zranění? můj se takhle zasekl v judu, kdy si pochroumal ruku, pak odmítal chodit.. přihlásila jsem ho na jiné kroužky, tam chodí rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.15 08:00

Přijde mi dost divný přístup trenérů, že věří dítěti v 1. třídě, že je nachlazené. A i tvůj, že se nezajimas, co na kroužku dělal :nevim:
Nechala bych dochodit pololetí. A příští rok, po dohodě s ním, dala jenom na 1 kroužek. Pro takhle malé dítě ty 2 kroužky už mohou být únavné.

• Citovat
  • Upravit
72725
20.5.15 08:01

@lucenka pokud by ho to bavilo, neměl by s tím problém..můj kluk má každý den něco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
20.5.15 08:04
@Alenka píše:
Milé maminky, ráda bych znala váš názor, na vzniklou situaci a jak byste to řešili. Syn chodí do 1. třídy a po škole je v družině. Ve škole jsou různé kroužky, přihlásila jsem syna do florbalu a sebeobrany a trenéři si děti vždycky v družině vyzvednou a zase je tam vrátí po kroužku. Syn potřebuje pohyb, trochu mu narostlo bříško, jak sedí v lavici, tak jsme ho, po domluvě s ním, do těchto kroužků přihlásili. Ze začátku bylo nadšení, pak že tam nechce chodit, pak zase že jo. Po nějaké době jsem se ho už nevyptávala co tam děla, co asi že :-)? No a včera mi psal trenér z florbalu, že tam v poslední době syn moc nechodí, že je prý nachlazen atd a že se mu to nezdá. Zkrátím to, včera jsem přišla domů pozdě, ráno jsem se ho ptala, zda tam chodí, tak prý že ne, že ho to nebaví. Pak mě napadlo, zda to není v bleděmodrým v druhém kroužků a bohužel je. Jsem ráda, že se mi přiznal, ale nechci ho chválit, když dělá takový průšvihy. Řekla jsem mu, že si o tom po škole promluvíme, ať si promyslí, jaké má důvody tam nechodit. Chci, aby ke mě měl důvěru, a když je problém, přišel za mnou. Sebeobrana ho v poslední době nebavila, to vím, říkala jsem mu, že to pololetí tam prostě dochodí. Tak možná, když viděl, že s tím stejně nic nedělám, tak s tím za mnou už ani nešel a prostě tam přestal chodit. Strašně mě to mrzí a současně zuřím, stojí to nemalé peníze, chci, aby měl pohyb, ale nevím, zda je vhodné ho do toho nutit. S trenérem jsem nyní domluvená, že pokud ode mne nebude mít písemnou omluvenku, tak tam půjde. Chci dojet tento školní rok, pak budou zase jiné kroužky, jenže se to zase může opakovat. Jak byste to řešili?

moji rodiče mě nutili chodit do hudebky na trubku. Vydržel jsem to asi půl roku, potom jsem skoro celou zimu seděl 2× týdně v parku hodinu a půl a pak šel domu. Prostě jsem se bloknul a konec. No průšvih to byl náramný.
Nutit trochu ano, jinak by spousta dětí nedělala nic, ale spiš ať si vyzkouší, co mu sedne. Dobré je, když tam chodí s kamarády, to se potom hůř ulejvá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
20.5.15 08:10

A to je přesně ono, tady se podle mě dítě začíná učit nezodpovědnosti :nevim: dítě něco nebaví, šup od toho pryč. Dítě se takto naučí jen utíkat od povinností, vezme si to s sebou to dospělosti a je vymalováno.
Nezlobte se na mě za tento názor, ale vidím to všude kolem sebe, proto mě tento přístup rodičů mrzí. Dětí jak dětí, ty ještě nemají dost rozumu, aby byly samy od sebe schopny a ochotny plnit vše, co je vyloženě nebaví, ale rodiče by je měli navést správným směrem…
Nechci moralizovat po ránu, to vůbec ne, ale onehda jsme se o tom někde bavili, proto mi toto téma padlo při snídani do oka.
Já bych synovi domluvila, vysvětlila mu, jak se věci mají a kroužky by rozhodně dochodit musel. Příští rok by zase dostal na výběr, s tím, že který začne, ten dochodí.
Pokud je kroužek v rámci družiny, tak si i myslím, že dva za týden nevadí, naopak, dítě se nemusí nikam vozit, rozhodně bych se snažila tohoto typu kroužků využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.5.15 08:20

Třeba ho to nebaví protože mu ty sporty nejdou ptala jsi se ho na to a trenérů? Jinak mě fascinuje, že se ho pokaždý nezeptáš co dělali a jak mu to šlo ono mu možná chybí i to že máš zájem :think: mě by to vadilo nejen jako dítěti, ale i jako dospělé, že o mě nikdo nemá zájem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
20.5.15 08:22

U nás to máme nastavené tak, že na kroužky se chodí a je fakt, že si děti nerisknou tam nejít. S tím, že kdyby je to nebavilo, tak OK, vybereme jiný, ale až od příštího školního roku. Nelze aby po měsíci, dvou řeklo dítko, že tam chodit nebude a mělo k tomu jako důvod jen to, že ho to nebaví. S takovouhle by se jim nejvíc líbilo, sedět doma u PC. Kroužek je jejich práce, zodpovědnost, takže kdybych zjistila, že tam nechodí, bylo by doma čóro a určitě by dostalo trest - u nás zákaz počítače a mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.5.15 08:27

Do florbalu chodí od 2. pololetí. Ze začátku byl nadšený, pak mi říká, mamko, dneska jsem se dokonce dostal i k míčku. On je takovej nemotora. Sebeobrana - chodí tam od začátku roku, ze začátku z toho byl nešťastnej, tak říkám vydrž, třeba se to zlepší a opravdu, pak byl nadšenej, pak to zas opadlo. Tak jsem si říkala, že s flobalem to může být podobné. Kroužků se mi moc nezdá, vyzvedávám ho v 16,30hod, kroužek má v rámci odpoledné družiny. Je to prostě aktivně strávený čas. Jeden je v Po a druhý ve Čt. Jinak syn byl nedávno opravdu nachlazený, tak jsem mu říkala, ať necvičí, ani nejde do kroužků a on to evidentně začal využívat dál. Trenér je v pořádku, však mi psal, že se mu to nezdá. A já že se nezajímám? :-) Po práci vyzvednu dceru ze školky, valíme pro syna do školy, po cestě řeším jak se oba měli ve škole, úkoly, zda stihneme jít ještě ven nebo budeme doma. Času moc není, když se ho zeptám, co ve škole, tak řekne dobrý a všechno z něj páčím. Jsem ráda, že se dopátrám, s kým aktuálně kamarádí a co bylo ve škole, takže se neptám, co dělal ve florbale, kde se hraje florbal.:-) Do toho brebentí nejukecanější dítě na světě, moje dcera.
Ke zranění asi nedošlo, on je háklivý na bebínko, to by hlásil. Jak jsem psala, je to nemotora, ale nechci, aby byl nemotorou pořád, je možné, že to je ten kámen úrazu, že se tam necítí dobře. Chci, aby si to osahal, trochu se proběhl, rozhodně ho nebudu nutit, aby tam chodil další školní rok. V tomto mám celkem jasno, spíš mě zajímá, co byste mu řekli, jak byste se k tomu postavili v dnešním odpoledním rozhovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
20.5.15 08:33

Dneska je totiž takový trend - dělej jen to, co tě baví a co sám chceš. Zvláště to pak platí při výchově a vzdělávání dětí. Nikoho do ničeho nenuttit, však oni na to přijdou sami. Ok, nikomu to neberu, některé děti jsou určitě ctižádostivé a samy si přijdou na to, že se chtějí věnovat jen tomu a ničemu jinému. Ale kolik takových je? Jak by bylo krásné, kdybychom v životě mohli dělat jen to, co nás opravdu baví a co chceme.. Opravdu zastávám názor, že trochu tlaku je nutného už od malinka. Dneska se taková myšlenka nenosí, nejsem in, všichni všechny jen respektujeme a chráníme si svou vlastní individualitu, ale přece musíme být i tak trochu týmovými hráči a občas ustoupit a přizpůsobit se :nevim:
Kurňa, ještě přijdu pozdě do práce, když tu takhle filozofuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
20.5.15 08:34

Řekla bych mu, že si vážím toho, že řekl pravdu, ale měl ji říct dřív než se ji dozvím jinde! Vždyť to není zas taková hrůza, pátrala bych po tom proč se bál to říct? :think: vyptala bych se co přesně ho nebaví? jak se tam cítí? chodí tam nějací kamarádi? nebaví ho to protože to neumí, nechce s něčím pomoct aby mu to lépe šlo? Každopádně do konce školního roku je měsíc to už vydrží je to zaplacené, rozhodl se proto a musí to dotáhnout. Příští rok se může rozhodnout jinak, každopádně tenhle dochodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.5.15 08:34

@Alenka tak pokud je nemotorný tak se tam asi opravdu necítí dobře a to by vysvětlovalo proč tam nechodí, v každém příspěvku píšeš že CHCI aby se proběhl, aby sportoval no budeš muset nejspíš pochopit, že kluka to nebaví a nejde mu to.
To že se na florbale hraje florbal je jasný to chápe každý, ale pokud tam má syn problém tak možná čekal, že se ho zeptáš jak se tam měl a jak mu to jde. Třeba by ti to řekl dřív a sám, že nechodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.5.15 08:35

@Iffka me rodiče donutili dochodit ruzne věci. Zbyl mi jen pocit horkosti, ze jsem musela chodit někam, kde me to nebavilo… Zodpovědná si v dospělosti přijdu dost :nevim: Až teda na veci, ve kterých nevidím smysl. To mam asi z těch krouzku :jazyk: Když me to nebaví, prokrastinuji. Ja to ale vnímám tak, ze k té cinnosti nemam dostatečnou motivaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.15 08:39
@ka2ka píše:
@Alenka tak pokud je nemotorný tak se tam asi opravdu necítí dobře a to by vysvětlovalo proč tam nechodí, v každém příspěvku píšeš že CHCI aby se proběhl, aby sportoval no budeš muset nejspíš pochopit, že kluka to nebaví a nejde mu to.
To že se na florbale hraje florbal je jasný to chápe každý, ale pokud tam má syn problém tak možná čekal, že se ho zeptáš jak se tam měl a jak mu to jde. Třeba by ti to řekl dřív a sám, že nechodí :nevim:

Naprostý souhlas. Pro memotorne dítě by byl nejlepší nějaký sokol, ne konkrétní sport. Tam je od všeho trochu. Pokud je nemotorny, tak ho ostatní děti nemusí chtit v tymovem sportu v týmu, můžou si z něj dělat srandu. Akorát z toho nakonec může mít odpor ke sportu.

• Citovat
  • Upravit
1938
20.5.15 08:40

Jak jsem psala, kdyby byl syn sdílnější, tak se ho zeptám, jak se v kroužku měl, ale z něj musím fakt všechno neskutečně páčit. A pokud by tam nebyl, tak bohužel vím, že je schopnej mi odpovědět, že dobrý. A stejně bych nic nezjistila. Souhlasím s přístupem Iffky, nesouhlasím nebaví - nechoď, do florbalu chtěl on sám, do sebeobrany taky. Doma zakázat není moc co, Pc ani mobil u nás nefrčí. Chodí ještě do pc kroužku, tak jsem mu zatím řekla, že pokud nebude chodit do sportovních kroužků, tak nebude chodit nikam. Ale větší debata bude odpoledne doma, dcera je u babičky, tak máme prostot to důkladně probrat.
evick2 - No pátrat budu, je to čerstvá věc, přemýšlím nad tím nepřetržitě a hlavně přemýšlím, jak na něj, protože má tendence ze sebe dělat chudáčka a hrát na mě citové divadlo. Už přišel na to, co na mě platí, jak mě citově vydeptat, takže toho bych se ráda ušetřila.
Jako je možné že to nafukuju, on je takovej salámista, možná do školy přinesli kluci tablet a on si na něm chtěl prostě zahrát a je to celý. Ještě mi k tomu vlastně řekl, že chtěl být s kamarádama, tak tam nešel. Jenže ti kamarádi tam taky chodí, on kamarádi se všema. Je to malá škola, tam se všichni znají. Ještě to chci probrat s družinářkou, možná přijdu na něco nového i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí