Syn přestal chodit na kroužky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
20.5.15 08:41
@evick2 píše:
Každopádně do konce školního roku je měsíc to už vydrží je to zaplacené,

To je super veta. Tuhletu věc si nedávno odblokovavala sestra na kineziologii.
V dospelosti dělala veci, protože je to její povinnost. Udělala výšku, ani z toho nemela radost, byla to její povinnost. Chodi na angličtinu už roky- je přece její povinnost v dnešní době umět nějaký jazyk a apod.
:jazyk: Aradost ze života najednou nikde, jen únava.
To dítě ma nějaký důvod, proč tam nechce chodit. Hledala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
20.5.15 08:41

Já bych mu řekla, že v každé „práci“ nastane období, kdy nám začne lézt na nervy, nebavit nás, nedařit se nám. Ale právě to, že se tohle naučíme překonávat, nás dovede k tomu, že nám jednou půjde lépe a lépe.. Do školy tak chodit musí, určitě mu v ní časem něco nepůjde, ale chodit tam prostě musí, jinak to nejde. Kroužky si vybral, předpokládám, že i tušil, o co v nich půjde a tak je tento školní rok dochodí, s tím do nich přece začal chodit? Třeba ho ještě chytnou, až překoná krizi.. a pokud ne, příští rok si může vybrat jiný, aby zjistil, co ho baví víc. Záleží, jakou má syn povahu a co na něj platí, jaký styl domluvy a promluvy do duše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
20.5.15 08:45

@Alenka :potlesk: přesně tak bych to udělala, poptat se kolem. Můj syn je taky nemluva, o školce mi neřekne půl slova a když na něj tlačím tak se zasekne a je vymalováno takže i chápu, že ses pak neptala. Já se teda kontrolně ptám Jak se měl? dobře, Líbilo se ti tam? Joooo, jedl jsi? joooooo a na další otázku už neodpoví :mrgreen: Zbytečně bych to před ním nenafukovala, zas takovej prohřešet to není, nicméně by mi blikalo varovné světélko.. asi nejvíc by mi vadilo, že měl pocit, že to musí zatlouct.. Ale rozhodně bych mu řekla že takovéhle chování je nepřijatelné a do budoucna se nebude opakovat. V první řadě ať příjde za tebou a společně můžete něco vymyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.5.15 08:46
@Alenka píše: Jak jsem psala, kdyby byl syn sdílnější, tak se ho zeptám, jak se v kroužku měl, ale z něj musím fakt všechno neskutečně páčit. A pokud by tam nebyl, tak bohužel vím, že je schopnej mi odpovědět, že dobrý. A stejně bych nic nezjistila. Souhlasím s přístupem Iffky, nesouhlasím nebaví - nechoď, do florbalu chtěl on sám, do sebeobrany taky. Doma zakázat není moc co, Pc ani mobil u nás nefrčí. Chodí ještě do pc kroužku, tak jsem mu zatím řekla, že pokud nebude chodit do sportovních kroužků, tak nebude chodit nikam. Ale větší debata bude odpoledne doma, dcera je u babičky, tak máme prostot to důkladně probrat.
evick2 - No pátrat budu, je to čerstvá věc, přemýšlím nad tím nepřetržitě a hlavně přemýšlím, jak na něj, protože má tendence ze sebe dělat chudáčka a hrát na mě citové divadlo. Už přišel na to, co na mě platí, jak mě citově vydeptat, takže toho bych se ráda ušetřila.
Jako je možné že to nafukuju, on je takovej salámista, možná do školy přinesli kluci tablet a on si na něm chtěl prostě zahrát a je to celý. Ještě mi k tomu vlastně řekl, že chtěl být s kamarádama, tak tam nešel. Jenže ti kamarádi tam taky chodí, on kamarádi se všema. Je to malá škola, tam se všichni znají. Ještě to chci probrat s družinářkou, možná přijdu na něco nového i tam.

Ta první věta to je tedy dost síla, ty vidíš chybu jen u syna uvědom si, že je ještě malý a neumí problémy řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
20.5.15 08:48

@omites to máš pravdu možná to vyznívá blbě, ale prostě v první třídě nemůže svévolně opouštět činnosti. Může se poradit, co mu vadí, proč mu to vadí, jak se při tom cítí. Ale zatloukat a nechodit jen protože mě to momentálně nebaví se nedá. Je tolik věcí co mě momentálně nebaví, nechtěla bych ho nutit a vytvářet mu traumata, spíš mu ukázat že společně něco vymyslíme a naučit dotahovat věci do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
@dalimil píše:
moji rodiče mě nutili chodit do hudebky na trubku. Vydržel jsem to asi půl roku, potom jsem skoro celou zimu seděl 2× týdně v parku hodinu a půl a pak šel domu. Prostě jsem se bloknul a konec. No průšvih to byl náramný.
Nutit trochu ano, jinak by spousta dětí nedělala nic, ale spiš ať si vyzkouší, co mu sedne. Dobré je, když tam chodí s kamarády, to se potom hůř ulejvá :-)

vidím že jsi to měl přesně jako já. Jen já jsem si myslel že jsem prostě levej a učitel mi furt nadával. nakonec jsem to vzdal. Po dalších sedmi letech jsem dostal do ruky novej nástroj a zjisti ljsem že vlastně hraju velmi dobře a problém je v nástroji co mám doma. Škoda že to nezjistil učitel hned na začátku. Mohl jsem si ušetřit dva roky trápení.
Proto razím že pokud chci aby moje dítě něco dělalo musí k tomu mít dobré podmínky ( dobré kolo, dobrá flétna, kvalitní turistické boty… )A potom je mnohem větší pravděpodobnost že ho to bude bavit delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548

Ale já netvrdím, že tam má chodit přes mrtvoly a vypěstovat si ten pocit hořkosti, jak tu někdo píše.. pokud je nemotorný, ok, domluvila bych se s trenérem, at ho něakým způsobem šetří, at nedochází k trapasům před kamarády, že tohle mu nejde a tohle mu nejde a ti se mu pak smějí, ale dala bych mu příští rok vybrat kroužek jiný. Protože pokud povolím nechodit nikam, uvidí, že mu to prošlo a třeba to pak zkusí někde jinde, kde už o něco fakt půjde..
Mně se to kecá, mám dceru zodpovědnou až moc, se synem mě v budoucnu čeká beztak to samé v bleděmoddrém a pak mi tady budete radit vy, až bude vytvářet jeden problém za druhým ;) Zákazy ani příkazy ani tresty jsem u dcery nemusela použít nikdy, systém trestů a odměn na ni nikdy neplatil, vždycky jsme o všem dlouho a hodně mluvily.. syn je ovšem jiná liga, to vidím už v jeho 3,5 letech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.5.15 08:52

Řekla bych, že celý problém bude v komunikaci zakladatelky a syna, já byla taky neohrabaná a taky ze mě museli páčit slovo, moje máma se chovala jako zakladatelka. Prostě jí nebavilo semnou mluvit protože jsem málo mluvila a odpovídala jen dobrý a jooo a mě šíleně mrzelo, že se sestrou probírají všechno protože ta pusu nezavřela a mě si nikdo nevšímá, možná je to i takový just od syna zakladatelky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
20.5.15 08:53

Dochodit pololetí a pak pečlivě vybrat nové kroužky. Nemyslím si, že by to bylo tím, že by toho bylo moc. Dcera v 1. třídě měla taky několik kroužků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.5.15 08:56

On sice nemotorný je, ale sport má rád. Už jsem to řešila i s třídním učitelem, že je na něm úžasné, že si nedělá nic z toho, že mu něco nejde, ještě se tomu zasměje. Do Sokolu jsme chodili vloni a pak už nechtěl. Doma si pořád hraje s balonem a hokejkou. Spíš si myslím, že se třeba nedostane tolik k míčku, jenže pokud se nezapojí a nebude se snažit, tak se to nenaučí. Vloni jsme řešili sebeobranu, nechtěl tam chodit, tak jsme si o tom promluvili, říkala jsem mu, ať tomu dá čas, že je možný, že pak zjistí, že ho to vlastně baví a za 3 týdny přišel a říká, tys měla pravdu, je to tam super, baví mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.5.15 09:04

Ale my s spolu mluvíme. Jen se ho neptám, jak se měl ve florbale:-). Každý den si spolu povídáme. Když má co k čemu říct, tak mi řekne. Když se mu smál jeden chlapeček kvůli příjmení, tak mi to řekl a já to vyřešila. Když se pohádali s klukama ve třídě a on byl nešťastnej, tak jsme to spolu řešili a já to vyřešila. Moc dobře ví, že má ve mě oporu a s každým problémem za mnou může přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
20.5.15 09:20

Ahoj, všechno jsem nečetla. Ale budu soudit podle sebe. Třeba mu to nejde, třeba není tak šikovný, průbojný jako ostatní, tak ho to samozřejmě nebude bavit. Já byla v těláku vždycky levák, nemám pohybovou paměť a do týmu jsem vždycky zbyla. Chodila jsem na sebeobranu, bavilo mě to, ale když jsem viděla, že všichni se s časem někam posunují a já sjsem stále na začátku, přestala jsem tam chodit. Taky proto, že se mnou nikdo nechtěl trénovat. Pokud chceš pro něj nějaký pohybový kroužek, zkus něco jiného, kde nejou týmy nebo dvojice. Nějaká přípravka, atletika? Taky si musí projít hodně kroužky, než zjistí, co ho doopravdy baví. Na to je teď ještě malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.5.15 09:22
@lucenka píše:
Naprostý souhlas. Pro memotorne dítě by byl nejlepší nějaký sokol, ne konkrétní sport. Tam je od všeho trochu. Pokud je nemotorny, tak ho ostatní děti nemusí chtit v tymovem sportu v týmu, můžou si z něj dělat srandu. Akorát z toho nakonec může mít odpor ke sportu.

Nebo třeba požárník… Prostě něco všeobecného, kde se nejen sportuje, ale i blbne.
@Alenka Probrala bych s ním, co přesně mu na těch kroužcích vadí. Pokud je nemotorný a ani se nedostane k míčku a v sebeobraně ho každý skolí, pak je pochopitelné, že ho to nebaví, to by nebavilo téměř každého. Až to spolu proberete, tak to prober i s trenérem, vysvětli mu, co a jak a domluvte se, že se ho třeba pokusí líp zapojit nebo že s ním zkusí něco individuálně podle zdatnosti. A poslední věc - ne každý má soutěživého ducha, pokud je to spíš myslitelský typ, tak ho vybičování k výkonům bude spíš demotivovat a tudíž i sporty tohoto typu. Zkuste vymyslet něco klidnějšího a nebo se zatím smířit s tím, že se vyběhá na hřišti, případně venku s klukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
20.5.15 09:24

Nemuzete mu naji nejaky sportovni oddil, kam byste ho vozili? Osobne nemam toto vyzvedavani z druziny rada. Mnohem vetsi podporu dite citi, pokud s nim ordic na krouzek jeden, vyptava se, sam vidi, co diteti nejde, prioadne mu s tim pomuze,… Navic sila davu je mocna, jeden rekne, ze je florbal nuda a chytne se toho vic deti a uz to jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.5.15 09:53

Vozit ho nikam nemůžu, není to v našich časových možnostech. Byla jsem právě ráda, že nějaký kroužky má v rámci času školní družiny, nikam nemusí jezdit. Je možné, že mu někdo řekl, že je to nuda, to mě zaujalo, protože pár kluků tam od pololetí nechodí, tak je tato varianta možná. :think: Navíc tam všechny zná. Pokud ho to nebaví, já to beru, ale nelze to řešit tím, že tam nebude chodit. Sám si to prosadil, že chce do těch kroužků chodit. Rozhodně to není tak, že mám nějaké ambice a nutím ho je plnit.
Požárník se mi líbí moc, ale je mně :-)
Každopádně moc díky všem za názory, pomohlo mi to si ujasnit myšlenky na odpolední pohovor 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí