Děti s AD/HD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
29.1.14 11:30
@Kakika píše:
@Alchris To mě trochu děsí, co se bude dít ve škole. On není agresivní, ale hned pláče, takže čekám, že ho budou šikanovat spolužáci :zed: Dle psycholožky máme dávat požadavky jeden po druhém. Takže ho poslat umýt si ruce a pak teprve, že se půjde jíst. Ale ve skutečnosti to moc reálné není.
já: „běž si umýt ruce“
on: „proč?“
já: „za chvíli budeme večeřet“
on: „co budeme večeřet?“
já: „Chleba. běž si umýt ty ruce
on: "proč?“ :cert: :mrgreen:
je tak to znam, milion otazek a proc a jak a nekdy se mi zda, ze zkousi moji trpelivost
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.1.14 11:34

@kelis227 a mě to bylo divné, že „a proč“ ještě nedorazilo. Jeho totiž úplně minulo období „co to je“. Včera to už bylo nad moje síly, protože kluk pořád proč a z druhé strany mladší holka co to je :lol:

Jinak ještě otázka, taky ti vaši vymýšlí samé blbosti? Dám příklad: písnička pec nám spadla zpívá tak, že na konci „dá do toho 4 rány a už je to zase rozbitý“ nebo pohádka, kde Viktorka chtěla prostřít stůl, ale nevěděla jak a holoubci ťukali na okno, že jestli bude chtít, tak jí pomůžou a on dodává „a jestli nebudeš chtít, tak ti rozbijeme talíře“ :lol:

Prostě si všechno upravuje. Jooo, pro mě znak inteligence, pro budoucí učitelku důvod ho nenávidět :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
29.1.14 11:47
@Kakika píše:
@kelis227 a mě to bylo divné, že „a proč“ ještě nedorazilo. Jeho totiž úplně minulo období „co to je“. Včera to už bylo nad moje síly, protože kluk pořád proč a z druhé strany mladší holka co to je :lol:

Jinak ještě otázka, taky ti vaši vymýšlí samé blbosti? Dám příklad: písnička pec nám spadla zpívá tak, že na konci „dá do toho 4 rány a už je to zase rozbitý“ nebo pohádka, kde Viktorka chtěla prostřít stůl, ale nevěděla jak a holoubci ťukali na okno, že jestli bude chtít, tak jí pomůžou a on dodává „a jestli nebudeš chtít, tak ti rozbijeme talíře“ :lol:

Prostě si všechno upravuje. Jooo, pro mě znak inteligence, pro budoucí učitelku důvod ho nenávidět :P

Chris si odmala vymýšlí vlastní písničky. Vždycky se tomu zvířátku něco stalo, např. ho přejelo auto, nebo spadlo do rybníka a utopilo se. Zpíval prostě o tom, co se stane, když nedává pozor:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
29.1.14 11:51

@kelis227 Právě, kvůli tomu, jak snadné je dítě rozhodit, jsou snadným terčem. Ale proto tam má být učitelka, aby se ho zastala a ne aby mu ještě přidala… Např., když Chris zvládal matiku, radostně si udělal příklady dřív, než ostatní děti a pak ho za to učitelka pleskala po ruce. Přišel mi domu s pláčem… Nebo jí řekl, že nepochopil, co po něm chce a ona mu nadala, že už to říkala třikrát a už mu to nezopakuje - a dostal pětku. Zase přišel s pláčem… Teď, když nepochopí, učitelka napíše do deníčku NEPOCHOPIL a doma to pak dělá znovu. A je klid.

A na vše má vlastní názor a milion výmluv, proč to nebo to nemůže nebo nemohl udělat. Někdy jsou i tak logické, že pak už nevím, co říct:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.1.14 11:55

@Alchris jo, logika. Tohle tedy neřekl můj syn, ale tchýně má známou. Holka si odmítla uklízet hračky, maminku to dopálilo a že si má hračky uklidit, jinak dostane na zadek. Nakonec holka dostala nasekáno a že si má ty hračky konečně uklidit. Z holky vypadlo, že dostala na výběr a ona si vybrala dostat na zadek, takže hračky uklízet nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
29.1.14 11:56

Ja jsem se onehda rozcilila a sla za pani ucitelkou, proc dostala z prvouky ctverku, kdyz vubec nepochopila zadani a vedi, ze se :zed: ji musi vsechno zvlast vysvetlovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
29.1.14 12:00

No to me pripomina, proc bych ty hracky mela uklizet, kdyz si s tim stejne zase budu zitra hrat a najednou mi dojde, zze ma vlastne pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.1.14 12:03

@kelis227 no, občas to je fakt na palici snažit se je přechytračit. Už ten můj 4,5 letej mi dává argumenty, že zůstávám stát, takže nevím, co budu dělat za pár let. To budou padat hlášky, co já jsem nesnášela „dokud ti není 18 let…/dokud budeš bydlet pod touhle střechou…/dokud jsem naživu…“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
29.1.14 12:25
@Kakika píše:
@Alchris jo, logika. Tohle tedy neřekl můj syn, ale tchýně má známou. Holka si odmítla uklízet hračky, maminku to dopálilo a že si má hračky uklidit, jinak dostane na zadek. Nakonec holka dostala nasekáno a že si má ty hračky konečně uklidit. Z holky vypadlo, že dostala na výběr a ona si vybrala dostat na zadek, takže hračky uklízet nebude :lol:

No, to má logiku:D
Ten můj mi na to říká: „Tak mi nechoď do pokoje a nebude ti to vadit“ :D
Na ně se musí chytře. Např., co kdyby přišla na návštěvu nějaká slečna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.1.14 12:46

@Alchris tak v určitém věku se to praktikovat dá, ale zase aby neodsekl, že do pokoje si jí vodit nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
29.1.14 12:52
@Kakika píše:
@Alchris tak v určitém věku se to praktikovat dá, ale zase aby neodsekl, že do pokoje si jí vodit nebude :lol:

Taky si tam raději nevodí ani sestřenice:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.14 09:28

Taky mám doma sedmiletou slečnu s ADHD, nastupuje do školy v září a já už teď se třesu, jak to zvládneme.
Léky nemá a pevně doufám, že to zvládneme bez nich. Konzultovala jsem to s psycholožkou a psychiatrem a ti mi víceméně řekli, že léky nasazují až v případě, kdy už to rodiče s dětmi nezládají, že hodně záleží na odolnosti rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
31.1.14 09:53

Tak se hlásím do klubu :) Máme AD/HD se všemi třemi dysfunkcemi. A musím se smát, jak je jeho chování podobné. :mrgreen: Tak do 8 let divoch, ale pak se to začalo zklidňovat. Taky býval mimo jak píše @Alchris :lol: A s těmi úkoly je to jak přes kopírák. Ony se úkoly totiž zadávají asi většinou na konci hodiny a to už s ním šili všichnio čerti, takže zadání šlo mimo něj. Jinak od druhé třídy kázeňské problémy - padá ze židle, lítá, vykřikuje v hodině (většinou odpověď na zadanou otázku. Prostě se nepřihlásí, ale rovnou to vyhrkne). Takže s některými kantory trošku problém no.. S tím zapomínáním - věřily byste, že je možný v únoru někde venku zapomenout zimní bundu? :mrgreen: rukavice, mikiny, čepice jsem přestala počítat ve druhé třídě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.14 09:58

Máte někdo doporučení z PPP pro školu, jak s dítkem mají pracovat. A hlavně, berou na to učitelé ohledy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
31.1.14 09:58
@potvurkapodivna píše:
Taky mám doma sedmiletou slečnu s ADHD, nastupuje do školy v září a já už teď se třesu, jak to zvládneme.
Léky nemá a pevně doufám, že to zvládneme bez nich. Konzultovala jsem to s psycholožkou a psychiatrem a ti mi víceméně řekli, že léky nasazují až v případě, kdy už to rodiče s dětmi nezládají, že hodně záleží na odolnosti rodičů.

nám taky chtěli napsat léky a taky jsem odmítla. Bude tě to stát trochu úsilí, budeš občas muset přemýšlet za ni :) Jako třeba - zítra máte výtvarnou výchovu, nemáš mít nějakou pomůcku z domu? (noviny, ústřižky látek apod…) Ale určitě to zvládnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí