Děti s AD/HD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
4.2.14 08:16

@rozmary já to beru tak, že stejně nejspíš ani léky nebudou třeba. Uvidíme. Myslím, že kdyby na tom byl opravdu tak, že ty léky bude nutně potřebovat, tak by neváhala, zda mu napíše tuhle diagnozu :nevim: No, uvidíme, jak to vlastně bude. Je brzy předjímat, jak se vlastně bude chovat za rok až dva :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.2.14 08:24
@Kakika píše:
@rozmary já to beru tak, že stejně nejspíš ani léky nebudou třeba. Uvidíme. Myslím, že kdyby na tom byl opravdu tak, že ty léky bude nutně potřebovat, tak by neváhala, zda mu napíše tuhle diagnozu :nevim: No, uvidíme, jak to vlastně bude. Je brzy předjímat, jak se vlastně bude chovat za rok až dva :think:

Tak holka měla hodně silné příznaky hyperaktivity, co jsme tam začly docházet, ale nikdo jí to nepřiklepl, pořád říkali že je ještě ve školce a že z toho vyroste. Poslední školková kontrola byla před velkýma prázdninama, před nástupem do školy, pořád že se to ještě srovná. Další kontrola 1 třída začátek října, BUM hyperaktivita jako Brno :mrgreen:,stále s toho nevyrostla a je ve třetí třídě, místo toho jí zatím pořád přidávají léky, tak čekám kdy už se to konečně začne lepšit, i když myslím, že teď se to hodně pomaličku ale trochu zlepšuje ;)

• Citovat
  • Upravit
16694
4.2.14 08:43

@rozmary aha, no vidíš to :lol: Když já to blbě posoudím, jestli je nebo není. Je mnohem živější než mladší dcera, ale zase to není takový ďábel, jako můj nemladší bratr, který hyperaktivní byl (je fakt, že on bral léky od tří let, takže to asi byl taky extrém :think: ). No, ale asi zcela „normální“ (ve smyslu četnosti takových dětí) nebude, když i učitelky uvítali, že k psycholožce jdeme. Ale spíš ohledně té plačtivosti a že blbě reaguje na změny činností. Říkali, že je jak slon v porcelánu, občas někoho povalí, ale ne s úmyslem mu ublížit, ale vydovádět se… Prostě ideální dítě do školy, učitelky ho budou milovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.2.14 08:54

@Kakika Neboj se že bude sám, takových dětí je dneska moc ;) Snad padne na dobrou učitelku, naše holka je fakt neřízená střela, učitelka z ní někdy kvete, ale něčím jí dostala, protože jí přišel o prázdninách od učitelky pohled a samé srdíčka, jsem teda valili bulvy :mrgreen: Všechno má něco do sebe ;)

• Citovat
  • Upravit
16694
4.2.14 08:59

@rozmary Tak to je úžasné, to se nedivím, že jste obě koukali :pankac: Asi paní učitelce ty prázdniny fakt pomohli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
4.2.14 10:45

@rozmary Chrisovi to ve škole taky jde moc dobře. Když chce. My dopisujeme hlavně proto, že buď nepochopí ve škole zadání a není čas to vysvětlit a opravit nebo poslouchá, co učitelka učí čtvrťáky, kteří jsou s nimi ve třídě. Ale jinak se snaží. Ale taky je rušivý element :D Jenže to jsem byla i já, co si budeme namlouvat, má to po mně :lol:
Ale ta vaše bude teda dobré číslo! Je určitě moc šikovná a inteligentní :)

@Kakika To vyšetření u psychiatričky je trochu jiné, než v poradně. V poradně zjišťují hlavně to, jestli je schopné to dítko sedět a dávat pozor a jestli je mentálně schopno školu zvládnout, zatímco psychiatr zjišťuje, jak je na tom psychicky a duševně, jestli je schopno zvládnout samo sebe nebo je mu třeba pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.2.14 10:54

@Alchris Jo rušivý element, učitelka jí už od první třídy přehazuje z lavice do lavice a pořád jeden ze dvojice povídá a vyrušuje :lol:,v lepším případě slintají oba :mrgreen: Poslední možnost byla posadit jí samotnou do poslední lavice, ale to už bylo zlé, protože nerušila jen souseda v lavici a dva před sebou a za sebou, ale volala klidně na kamarádku v první lavici, když nechtěla moc rušit, tak si za ní rovnou došla uprostřed hodiny :mrgreen: Jinak krásně jsi popsala to vyšetření :palec:

• Citovat
  • Upravit
791
4.2.14 16:49

Prosím můžu se zeptat jak probíhá první sezení u psycholožky? A za jakou dobu se dá určit tuto poruchu? Co jsem se dočetla tak to na dceru docela dost sedí ale k psycholožce jdeme až za tři týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.2.14 18:30

@lussinka Prvně jsem tam šla bez syna. Ona se vyptávala na průběh těhotenství, jestli mi brali plodovku, na porod..průběh, komplikace, jestli začal sám či vyvolávaně. Pak první rok života dítěte..spánek, kdy začal chodit apod…prostě takové milníky. Kdy proběhlo první slovo, jakou měl slovní zásobu na dvou letech…no, byl to výslech na hodinu. Začínalo se tedy rodinnou anamnézou, nemoci rodičů dítěte, strýců, tetiček a prarodičů.

Druhé sezení probíhalo s dítětem. Trvalo to asi 3 nebo 4 hodiny, teď už přesně nevím. Už při prvním sezení se mě dr. ptala, jestli si myslím, že by syn zvládl vyšetření beze mě, nebo jedině se mnou. Syn na mě není nijak fixovaný, takže to nebyl problém, tak ani přesně nevím, jak ho vyšetřovala. Vždy mi ho po nějakých 35 minutách poslala na přestávku (svačinka, vyčůrat, chvilku odpočinout) a pak si ho zase odvedla. A proto, že tam mají i školku (denní rehabilitační stacionář), tak ho vzala i dolů mezi děti, aby viděla, jak reaguje na ostatní.

Takhle to probíhalo u nás. Každý to bude mít asi trochu jinak. Synovi v době prvního vyšetření bylo 4,5 let, takže ono to bude asi jiné u mladších a i u starších. Ale neboj, všechno to probíhá hlavně v pohodě a v příjemné atmosféře. Cílem není zdeptat rodiče, ale vyšetřit si prcka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
4.2.14 20:07

@Kakika Hmm, tak to jste měli náročné vyšetření. My to měli o dost kratší. Asi půl hoďky rodinná anamnéza a pak hodina se synem, kde byli spolu sami a já čekala v čekárně. Následovalo sdělení o výsledku, diagnoza a doporučení. Celkem asi dvě hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
4.2.14 20:07

@rozmary Prostě inteligentní, vždyť to říkám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.2.14 21:04

@Alchris a to říkala, že ho nevyšetřovala v nějakých slovních cvičení, protože by díky vadě řeči stejně projel, že to zkusí za ten půlrok, až se zase s řečí o kus posunce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.2.14 21:45
@Alchris píše:
@Kakika Hmm, tak to jste měli náročné vyšetření. My to měli o dost kratší. Asi půl hoďky rodinná anamnéza a pak hodina se synem, kde byli spolu sami a já čekala v čekárně. Následovalo sdělení o výsledku, diagnoza a doporučení. Celkem asi dvě hodiny…

Měly jsme to stejně zhruba dvě hodiny, máme to tak pořád plus jednou za půl roku hodinové sezení u psycholožky.

• Citovat
  • Upravit
16694
4.2.14 21:54

No to mi povězte, proč nás tam tedy trápila tak dlouho? :lol: (kluk to tedy ořval, byl by tam klidně celý den, ale já měla na zadku mozol :P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
5.2.14 07:20

@Kakika Děkuji,Elišce je 5 let takže věk skoro stejný :) Mě hlavně zajímalo až tam přijdou s dcerou a budu sdělovat jaký problém vlstně s dcerou mám, jestli o tom budu mluvit před ní a jestli se ji bude na něco ptát, zda vůbec odpoví. Před cizíma je dost stydlivá, teda ne před všema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí