Dětská helma na kolo

103
21.6.14 10:56

detska helma na kolo

Ahoj, premyslim jakou poridit synovi helmu na kolo a v obchode sem narazila na tuhle moc se mi libi, ale nevim jak poznam ze je dobra.Co si o ni myslite?http://www.trekshop.cz/cyklisticke-vybaveni/cyklisticke-helmy/detska-cyklisticka-helma-hatchey-zebra.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
21.6.14 11:34
@Lentu píše:
Ahoj, premyslim jakou poridit synovi helmu na kolo a v obchode sem narazila na tuhle moc se mi libi, ale nevim jak poznam ze je dobra.Co si o ni myslite?http://www.trekshop.cz/cyklisticke-vybaveni/cyklisticke-helmy/detska-cyklisticka-helma-hatchey-zebra.html

helmu zásadně nekupovat podle toho, jak se mi líbí, ale podle toho, jak dítěti sedí, je t bezpečnostní prvek, ne módní doplněk…to že by měla mít certifikát snad už ani nezmiňuju, to považuju za samozřejmost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
21.6.14 11:51

Me se líbí spoustu helm, ale málokterá synům sedne, takže vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
21.6.14 12:08

Určitě vyzkoušet, náš je tedy malý (13m) ale nejlépe mu sedla Alpina a moc mu i sluší :) A to tahle - vzadu má i blikačku.. Kupovali jsme ji asi za 1300 v Hervis Sportu, na netu je levnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
21.6.14 12:11

Helmu na koli vždy dětem zkouším, aby jim pořádně sedla. Jednu máme od Giro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
21.6.14 12:42

Helmu je třeba dítku vyzkoušet, jestli sedí. Pak ji třeba objednejte na netu. Máme taky Giro.
@jdukolem
Prosím tě, o jakým certifikátu mluvíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.6.14 12:49
@Dajdula píše:
Helmu je třeba dítku vyzkoušet, jestli sedí. Pak ji třeba objednejte na netu. Máme taky Giro.
@jdukolem
Prosím tě, o jakým certifikátu mluvíš?

kopíruju z netu…

Certifikace bezpečnosti – bezpečná helma na kolo

Všechny cyklistické přilby prodávané v České republice musí splnit normu ČSN EN 1078. Informaci o naplnění této skutečnosti by měla být přímo na helmě vyznačena. Narazit můžete také na zahraniční či mezinárodní atesty s označením CPSC, SNELL B90A, CE a AS/NZS. O certifikaci je dobré se přesvědčit zejména při nákupu neznačkových levných helem.

zdroj : http://eshop.kola-radotin.cz/…ickou-helmu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
21.6.14 13:19

Mame uvex a jsme spokojeni. Doporucuju vsak vyzkouset ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.6.14 13:35

Tak jednak je potřeba helmu vyzkoušet, ale druhá věc je, jak poznám, že je bezpečná? Co já vím, tak nám myslím říkali, že je důležité, aby helma nebyla lepená z jednotlivých dílů, ale aby ta konstrukce byla z jednoho kusu. No, helmy, co my jsme klukům kupovali, nešly pod 1.000 Kč (možná byly i za 2tis., ale to už si nevzpomenu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
21.6.14 13:44

Na youtube si zadejte " Jak spravne vybrat cyklistickou helmu" je tam video na toto tema, bohuzel mi nejde zkopirovat a vlozit na mobilu odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
21.6.14 14:01

Tak jak uz tady vsichni psali, tak se musi vyzkouset, urcite nebrat pres eshop nevyzkousenou. a poradit se s odbornym personalem.
moje deti maji kazdy jiny tvar hlavy a Barunce treba helma po Vojtovi tak dobre jako jemu nesedi (Specialized za 1000,–) takze jsme ji koupili jinou znacku (Giro za 900,–).
oba maji inmoldove helmy.
taky je fajn vyzkouset zadni upinani, nektera kolecka jdou fakt pekne blbe tocit.

nekupovala bych no name helmy v supermarketech za 200-300,–

soustredila bych se na znackove, jiz vyse uvedene (Uvex, Giro, Alpina, Author, Specialized…) a kupovala ve sportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
11.4.16 16:11

Cyklistická helma Uvex pro děti

Ahoj. Dcerka (3 roky) má velikost hlavy 51 cm, líbí se mi přilby Uvex. A teď k otázce - kupovali byste ještě tu menší Hero (49-52cm) nebo už mám pořídit Junior (50 až 54 cm). Juniorka je těžší, v létě by se jí dobře nosila asi lehčí dětská verze, ale zase za půl roku přijde podzim a čepice… :nevim: A taky bych se ráda zeptala na barvu, černá je asi kvůli slunku pasé, že?
Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
11.4.16 16:36

Vyzkoušela bych a pokud by te%d dobře seděla, vzala bych větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.4.16 16:37

@krrrenka první jí to zkus a uvidíš. Synovi jsou 4 roky, měl helmu Giro 52-56 cm a byla mu malá (obvod hlavy má 53 cm). Kupovali jsme novou, značka Alpina 51-55 cm a má fůru místa. Takže nekupuj bez vyzkoušení a v obchodě uvidíš, jaká sedí lépe. Černou bych nekupovala a to nejen kvůli slunku. Mně se líbí, když je v tom dítě hezky vidět. U nás má jeden kluk červenou a druhý oranžovou.

• Citovat
  • Upravit
a12
61097
11.4.16 16:45

:mrgreen: tak uz se nedivim proc nemuzu sehnat cepici :mrgreen: ja mam hlavu 51 cm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí