Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím všechny co ji máte. Hrají si s ní vaše děti? Vyplatí se ta investice? Do kolika let si s ní dítě hrálo?
Chceme koupit dcerce ke třetím narozeninám, tak jestli a jak dlouho to využije. Starší dcera měla obyčejnou plastovou a nikdy si s ní nehrála, tak jsme ji prodali. Mladší vypadá, že si s ní hrát bude, pořád něco nalévá, přelévá, míchá a vaří kafíčka. Jen přemýšlím nad tím, jestli to nebude krám na zavazení, jestli tato hračka má smysl. Plastovou moc nechci.
Díky za názory.
Ikea kuchyňku sice nemáme, máme jinou dřevěnou, ale naši kluci ji loni dostali k Vánocům a měla rozhodně největší úspěch a zůstalo jí to dodnes. Hrají si s ní pořád, mají 3 a 5 let. U nás rozhodně smysl měla a má, je to jedna z nejlepších hraček a myslím, že nám tu bude ještě nějaký ten pátek sloužit. ![]()
U nás teda vůbec nic, až teda teď v skoro 5 letech.. záleží na dítěti a taky na tom jestli máš 2 děti.. pro jedináčka asi nic moc. A ano, taky přelévala, míchala.. Tak pokud koupíte tak pozor na mokro. Pokud máte místo, tak bych jí koupila a uvidíte, ono je to pak dobře prodatelný.
Koupili jsme jí z druhé ruky za super cenu, a ještě že tak. Děti (3 a 5) jí mají u babičky, a hrají si s ní málo. Syn je starší, a toho baví už jen občas. A to máme všechno příslušenství z Ikei k tomu. Ale prostě plyšové suroviny děti moc neberou.
Koupě nelituju, určitě jí prodáme dál, ale až za rok. Za novou bych opravdu litovala peněz. Je to jak které dítě.
Mimochodem, my jsme jí koupili, protože jí měli v jídelně na dovče, a naše děti si tam s ní nadšeně hrály celý týden. ![]()
Jinak je kvalitní, krásná, super, to opravdu jo. Plastovou bych nechtěla ani zadarmo.
Díky holky za reakce. Mám 2 starší, už školní děti a tato je nejmladší, žádný další sourozenec už asi nebude
. Takže využití jen pro ni.
Hraček máme doma hrůzu a tak si říkám jestli se neposkládat i s babičkama a nekoupit jednu kvalitnější věc, než zas plno nesmyslů. Jediné, co by mi vadilo by bylo, kdyby to tu leželo a nikdo si s tím nehrál. Pokud si s tím vyhraje, tak mi té investice není líto. Ale to lze dopředu asi těžko odhadnout.
Loni jsme koupili krásnou drahou panenku, vypadá jak živé miminko a taky si s ní vůbec nehraje ![]()
@WaIl Já bych ji klidně brala taky z druhé ruky, ale nikde nic není a když je, tak je hned pryč. A kupovat použitou za 2 tisíce (to za to někteří fakt chtějí), když nová je za 2,5 mi přijde blbost. Na druhou stranu mě utěšuje, že ji pak zas vcelku dobře prodám
Holky si v ni hrali celkem dost. Akorat mokro moc nesnesla a hned se zacala vlnit, plysove suroviny teda taky pouzivali hodne, nejvic dorty. Meli tam pak vsechno nadobicko, ruzne tasky, pokladnu, modelinu, cocku s hraskem-to je na pevne nervy, ale milovali to. Chodivali k nam navstevy a vzdy se s ni nekdo hral. Pak byl jeste dobry darek dreveny domek pro panenky od kidskraft, panenky jsou vzdy krasne uklizeny:-) a vypada to vse v pokojiku moc hezky
Máme ikeackou doma, dcera dostala kuchynku ve 3,5 letech, občas si s ní hrála ale nic moc. Syn si s ní hraje od cca 1 roku, ted už si s ním hraje i 7 letá dcera - potřebovala k tomu partnera!-)
Máme, dcera dostala ke třetím narozeninám. V ikea z ní vždycky byla nadšená, nemohli jsme jí tam odtud dostat, při oslavě naprostá bomba, malá málem skákala metr vysoko, pak si s ní nadšeně hrála. No a teď rok poté nadšení trošku (dost
) opadlo, zevšednělo jí to, ale hraje si s ní, sice míň než dřív, ale jo. Má i plyšové suroviny, ty má ráda a pak krájecí věci na suchý zip, ty jsou odjinud.
Je krásná, ale že by to byla nějaká velká kvalita, to to fakt ne
Vodu nepřežije určitě
Holky tak teď jste mě znejistily, jestli do toho jít. Opravdu mi tolik nejde o peníze, ale o využitelnost.
Dceři je skoro šest a už víc jak dva roky jí má, hraje si s ní, neříkám že denně ale docela často. kdykoli jí přijde návštěva tak vaří hromadně. a mladá je velká jak sedmileté dítě takže vydrží opravdu dlouho
Dcerka ji ma v pokojicku a vari minimalne 2× denne.Ale ma tam teda hodne nadobicka, i mimo Ikea nadobi.Tri cajove servisy,2 sady sklenicek, plysovou zeleninu, kosik s kornoutkama na zmrzku, hrnce, panvicky, ruzne naberacky, pribory…
Jo PS segra ma starsi verzi v jidelne a kdykoliv prijedeme k nim, vari tam i muj syn bavi je to oba. A segra tam ma zase jiny nadobicko, takze za me fakt super hracka. Vsechen smelc tam zavres a mas uklizeno ![]()
A da se to nadobicko vzit i v lete ven.
Tak my měli plastovou, ale kvalitní, značku už nevím, normálně ve dřezu tekla voda, dělala plno zvuků. Dcera ji dostala na Vánoce, když měla asi 2,5 roku, a hrála si s ní hodně dlouho, asi do 6 let. Moc ji to bavilo. Dřevo je krásné, ale co z toho, když na to nemůžu položit ani vodu. Naše šla rozebrat, plno příslušenství, super.
Holky to dostaly jako společný dárek k narozkam, ostatní dokoupili nádobí a suroviny. Hraji si s tím každý den a kdokoliv přijde na návštěvu, tak ke kuchyňce zamíří jako první, i kluci! Za mě doporučuji, ale každé dítě je jiné, někoho to baví, někoho ne.
@Ice79 já teda vodu ve vnitřní kuchyňce v bytě fakt nepotřebuju
![]()
Na to máme starší plastovou kuchyňku venku na zahradě, kam tahají vodu, písek ![]()