Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Hodně jsem tu četla o dětské rybí masti z lékárny, že je dobrá. Dneska jsem potkala kámošku lékárnici a vůbec nevěděla, ale prý když donesu složení, tak mi to namíchá
Máte to někdo na té krabičce prosím napsané a byli byste ochotní to sem přepsat? Děkuji ![]()
My používali Rybilku, dá se normálně koupit v lékárně. Na opruzeniny výborná.
Toto by snad mělo být lepší, než Rybilka, i když ani ta není nejhorší. Teď naposledy nám ale moc nepomohla, tak chci být připravená ![]()
My máme s opruzeninami bohaté zkušenosti, stan do 5 měsíců jsme se jich nemohli vůbec zbavit. Nejvíce nám pomohl krém SOS od Nivey. Taky dobrý je Sudocrem.
Já ze začátku kupovala rybilku na cesty a v lékárně dělanou rybí mast na doma (byla levnější). Jako laikovi mi přišlo, že to bylo totéž
.
Ahoj Angu, to tady propaguju já
Tak na to koukám a je tam akorát ručně napsáno: „Mast dětská s rybím tukem 100g“ No, jestli to tady nikdo znalý nenapíše, skočím se ti zítra zeptat, stejně už potřebuju koupit novou, aspoň budu chytřejší, popř. mne pošlou někam ![]()
Myslím, že úplně stejné jak Rybilka to asi nebude, bo Rybilka mi smrdí jinak
(taky ji mám na cesty) Tipuju, že do té lékárnické asi nebudou přidávat parabeny co jsou v Rybilce. ![]()
ahoj Angu,
taky používám Rybilku. je to cenově dobře dostupný a přijde mi i nejlepší. Sice nijak dobře nevoní, ale je mnohem účinější než nějaké dražší značkové krémy proti opruzeninám. Fakt jsem s ní moc spokojená, takže za mě a malýho fakt doporučujeme… ![]()
Anguo, měla jsem ji a přijde mi stejná jak rybilka. Jen se hůř bere z toho kelímku
Složení asi trošku jiné bude,neměla tak dlouhou dobu použitelnosti…
Děkuju moc za reakce, zvlášť Gině (jj, já vím, že to propaguješ ty)
Kdyby ses při cestě zeptala, tak budu moc ráda… Aspoň by se to pak i dalo srovnat s tou Rybilkou, jestli je to teda stejné nebo ne…
Já už jsem zkoušela všecko možné, snad kromě té Nivey, všecko je super, ale přijde mi, že jak něco používám dýl, tak to už pak tak nezabírá
![]()
Tu Rybilku mi teď velice nutili, jak jsme byli v nemocnici, měl to nejhorší zatím ever, pohaněli mi Imazol, jak kdybych ho chtěla zabít, natřeli ho fialkou, která to akorát tak zakryla a prý máme dávat Rybilku. Což jsme bezvýsledně dělali po dobu pobytu v nemocnici, doma se genciána konečně setřela a nepomohlo to ani trošku
Tak jsem to pak doléčila tím Imazolem na noc ![]()
Ze Sudocremu jsem byla hrozně unešená na začátku, teď už to taková bomba není - ne, že by nepomáhal, ale nevím, no… Možná jsem se namlsala
![]()
Holky, že Vám se lezu, mně by to taky zajímalo, ségra si jí u nás na Karlovarsku taky normálně kupuje v kelímku, že jí i její Dr řekl že je lepší ta dělaná ale mně tu pořád cpu rybilku, ale ta už je upravená, prsotě ta z kelímku pěkně smrdí a mastí jak se má ![]()
Angua máš pravdu, taky se mi zdálo, že když krém používáš dlouho jako by na to ty opruzeniny potvory byly za chvíli imunní
. Ne fakt musím říct, že Nivea SOS mi přišel nejlepší. Používám do teď.
Zkus uvidíš. My toho vyskoušeli haldy ![]()
Bepanthen jsme nějak opustili, když došel, ani nevím proč. Ten bych na prostřídání pak vzít též mohla…
A ten Nivea taky určitě zkusím - moc jsem k tomu neměla důvěru, ale lidi si to chválí též dost…
Holky, nám na opruzeniny naprosto luxusně zabraly obkládky z řapíku. Normálě jsem to uvařila jako čaj do pořádnáho hrnku a pak jsem s tím celý den při přebalování přikládala malý na zadek a pak nechala na vzduchu uschnout a během třech dnů byly opruzeninky pryč. No a vlastně jsem to pak docela tlustě namazala tou obyč rybilkou a má ukázkovej zadek od tý doby. Ale před tím řapíkem jsme se měsíc mořily s rlůznejma mastičkama a s fialkou atd, no asi to taky znáte. Vždycky mi MUDra něco zázračnýho předepsala a pak zabrala jedině rybilka s řapíkem.
Řapík je super tip, jestli bude mít zas někdy takovou hrůzu, jak mě teď, tak to určitě zkusíme…