Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všichni…potřebovala bych poradit nějakého skvělého dětského zubaře v Praze, který dělá i analgosedaci…malé jsou 3 roky - před 2 měsícema jsme byli na pohotovosti v Motole a hned jí vyrvali 2 zoubky. Teď se bojí u všech doktorů. Dostali jsme od zubařky doporučení do Motola, ale co jsem četla, tak tam je děsný přístup a i opravitelné zoubky hned trhají a i víc než by měli. A i prý tam je dlouhá čekací doba…Můžete mi někdo doporučit někoho? Státní s uspáním nejspíš neseženeme…
Ahoj, já tohle řešila asi před půl rokem, kdy si malá uštípla kus zubu. Moje zubařka mi taky vypsala žádanku na ošetření v Motole, ale co jsem si tady načetla, tak jsme tam raději ani nejeli a našli jsme si soukromou zubní ordinaci - Dental H33, na Pankráci. Jsou výborní, skvělí přístup s dětmi. Taky jsem chtěla analgosedaci, ale rozmluvili mi ji, že je pro tak malé dítě nebezpečná.
Ahojky…já jsem právě četla i tvůj příspěvek. Nám byla v Motole na pohotovosti doporučena, protože má malá šelest na srdíčku a i kardiolog nám řekl, že radši jo, že to utrpení a strach jí na tom moc nepřidá, aby se jí to ještě pak nezhoršilo. A jak se ani na kardiu nebála, tak teď po tomhle vyváděla, že řekl, ať jí nechám zoubky ošetřit v uspání-že je opravdu neošetřitelná. Navíc při minulé kontrole u zubařky na ní ta pepinda tak řvala (na celou ordinaci), že si malá odnesla domu další hrůzný zážitek a pomalu ani na mě nechce otevřít pusinku, když čistíme zoubky. Ještě se chci zeptat, jestli u toho ošetření v uspání musím být… na té pohotovosti jsem jí musela držet a brečela jsem s ní. Navíc jsem těhotná a málem jsem tam i vzhla šavli nervama…a bohužel nikdo jiný tam s ní jít nemůže. Babička ani děda na to taky nemaj nervy a přítel by jim tam asi rozbil ordinaci. Takže můžu jen já…ale tak budu to muset nějak zvládnout a nepozvracet se
Ještě bych se potřebovala zeptat na ceny…za uspání a případné blombičky. Četla jsem, že dávají i nějakou výživnou, aby ho nemuseli hned vytrhnout
@DanielaH to je mi líto, co si chudák malá musela protrpět, to je strašný ![]()
S tou analgosedací ti bude muset poradit jiná maminka, my ji tedy na konec neabsolvovali.
A když si do vyhledávače zadáš Dental H33, Pankrác, tak ti tam vyjedou jejich stránky a mají tam i ceník.
@DanielaH Ahoj! Možná už bude pro vás tahle info neaktuální, ale třeba pomůže jiným maminkám, až budou, stejně jako já, zoufale hledat informace, jak pomoct svému neošetřitelnému dítěti od bolavých zoubků. Můj pětiletý syn se po špatné zkušenosti u zubaře už nenechal ošetřit a v zaplombovaném zoubku se mu udělal zánět, váček - nateklá pusa a bolest… Na pohotovosti nás poslali pod narkózu do Motola, což jsem odmítla poté, co jsem si přečetla zkušenosti maminek s tamní péčí. Po mnoha peripetiích a nervech jsem objevila soukromou zubní ordinaci Radno v Praze - byli jsme tam teď v úterý a hned ve čtvrtek, tzn. včera malému zoubek vytrhli v analgosedaci - celková cena 1050 Kč (jsme u VZP), což je paráda, jinde chtěli 5 - 6 tisíc. Přístup úžasný, profesionální a hlavně neuvěřitelně lidský, citlivý a chápavý personál. Analgosedace probíhá pod vedením anesteziologa a anesteziologické sestry, malý si dýchnul do masky a usnul. po zákroku si nic nepamatoval, dokonce nám ani nevěřil, že už mu zoubek vytrhli. Měl centimetrové kořeny a i tak je dnes, den po zákroku, naprosto v pohodě, nemuseli jsme ani dávat nic na bolest. Díkybohu za tuto možnost!!! Doporučuju všem!
Maminky, oživuji diskusi, musíme na ošetření v analgosedaci, ale malýho ty zuby už moc bolí a termín bychom u nás dostali asi až na konci května
jsme ochotní kamkoli zajet, prosím o dobré reference na zařízení, která analgosedaci u malých dětí poskytují nejlepe Plzeň, Praha. Děkuji
@Frema77 Už jsem to psala výše - ordinace Radno v Praze, termíny každý týden, případně Dentaktiv v Praze, ale tam je to dost drahý, termíny mají cca 1× měsíčně.
Ahoja co Motol, tam jsme byli, ale nevím jestli dělají tak to malým dětem. Ale měli by když jsou specilazivované na děti.
@alien21 píše:
@Frema77 Už jsem to psala výše - ordinace Radno v Praze, termíny každý týden, případně Dentaktiv v Praze, ale tam je to dost drahý, termíny mají cca 1× měsíčně.
děkuji, už mám kontakt napsaný a budu volat hned zítra ráno, diskusi jsem pročítala. Ale přeci jen jsme z Plzně, tak kdyby bylo blíž, pro nás lépe, ale tohle vypadá opravdu dobře! Kéž by nám tam pomohli.
Ahoj,
oživuji diskusi…
V pondělí půjdu se synem opravit 3 kazy které si nechce nechat zpravit. Taková analgosedace, dostane prášek který zapije po kterém prý usne ale bude spolupracovat, prý že může i křičet a plakat ale nebude si to pamatovat.
Máte s tímto zkušennosti? Není to celková narkóza, ale prášek ![]()
Dcera to dostala v sirupu. Myslim Dorsiflex?
Byla po tom takova zklidnena, nesmeli jsme ji nechat vubec chodit, i do ordinace jsme ji nesli. Osetreni pak probehlo v klidu. Ale reakce jsou ruzne, muze na to klidne zareagovat naopak.
Z vlastni zkusenosti, kdyz mi vyrezavali moudraky, dostala jsem neco podobneho do zily a opravdu si to osetreni nepamatuju. Mam jen asi 2 kratoucke utrzky v pameti.
@Dovesilke Taky mám zkušenost s tou nitrožilní a pamatuju si taky jen útřžek - že nemám kousat pana doktora ![]()
@Majdula83 Dorsiflex asi ne, ten se ordinuje na zablokovaná záda.
@Majdula83 Děkuji za info.
Do žíly jsem absolvovala a to si taky skoro nepamatuju, jen útržky.
S práškem to neznám, ale bude to zřejmě něco slabšího, když k tomu není potřeba žádné vyšetření dopředu ![]()
No ale bojím se co bude, jenomže zuby mít zpravené musí…
Nepamatuju si jak se ten lék jmenuje, ale zubařka mi to říkala.
Asi si tam ještě zavolám a zjistím co pořádně co je to zač.