Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No a moje mamka má jezevčíka Filipa a bratránek má Filipa syna…taky sranda
Mě taky spíš příjde, že jména dětí jsou celkem normální (samozřejmě až na vyjímky typu vip rodin), naopak mi vadí dávat zvířatům jména pro lidi. Někdy je to fain a vtipný většinou to ale vede k tomu, že se spousta hezkých jmen nepoužívá. Jako malá sem pojmenovala jednu naší slepici Matylda, od tý doby se tak jmenuje vždycky vedoucí toho našeho stádečka a teď když čekám mimčo sem chtěla holčičku Matyldu - noo a samozřejmě to neprošlo. Stejně tak bych nedala dítěti jméno Sára - snad všechny fenky v okolí se tak jmenují. A těch příkladů by bylo víc. Nadruhou stranu, přítel chtěl abychom pojmenovali syna Uran nebo Pluto, tak to je pak těžný žejo… ![]()
tak u nás je to taky vtipný.........moji rodiče měli jezevčíka a máma chtěla strašně jméno David pro kluka.....kluk nebyl, tak se tak pojmenoval pes............a pak se narodil syn mě a manžel chtěl Davida............ ![]()
Tak my jako děti měli kokršpaněla Azora. Toho jsem ještě na dětském hřišti nepotkala
. Ale před třemi lety jsme si jeli pro fenku a vybrali jsme pro ni jméno Dorka-Dorota a paní se smála, že Dorotka je její dcerka. Ještě jsme měli fenečku a ta měla v papírech jméno Virginie, říkali jsme jí Viki, to už se na hřišti slyšet dá.
Ahoj, já jsem chtěla dát dceři jméno Nela, ale dvě moje kolegyně měly psa s tímto jménem, tak jsme nakonec rozhodli pro Stelu a za týden co nevidim v Blesku Karel Gott si pořídil psa a jmenuje se Stela
to je pak těžký vybírat nějaké jméno ![]()
@Gjoa píše:
ráda koumám nad jmény a nějak mám pocit, že naše děti budou „psí“ generaceNevím, jestli to tak vnímám jenom já, ale jména, která se dávala u našich babiček na dvorku vlčákům a oříškům, teď běhají u nás na dětském hřišti… Pro příklad jména, která mám já zafixovaná jako psí a zároveň jsou nyní dávána dětem:
Max, Sam, Bert, Ben, Míša, Alan, Viki, Niky, Miky
co myslíte?
PS: tato diskuze nehaní žádné jméno žádné mamince
Ehm, jména se ovšem původně dávala lidem, čili psi a tak dále nosí lidská jména. Nechápu teda to podivování. Mimochodem, já dneska potkala psa Šarlotu.
Lidi si zvířata až moc polidšťují.
Nám kdyby se narodil kluk (ale my jsme teda věděli, že to bude holka, tak jsme klučičí jméno moc neřešili) - tak se jmenuje stejně jako babiččin pes Alex.
Tak mi máme dceru Agátku a taky se mi sešli názory že to je jak na psa ale je mi to jedno. Taky si myslím že lidé dávají spíš psům lidská jména než naopak, my jsme toho příkladem
Máme psa Tobiho, mamka Josefu, babča Báru, švagrová Adélku a Nikiho, sestřenka Miu ![]()
Jeden klient měl vodicí psy - Vaška a Elišku…
Takže žádné jméno nezaručí, že bude jen lidské nebo psí… ![]()
U sestřenky mají kozu Simonu. Jednou sestřenka přišla a říká: „Snědli jsme Simonu.“ ![]()
@Flyingfrog píše:Lidi si zvířata až moc polidšťují.Žejo, viď? U nás se jeden kocour dokonce jmenuje Pinďour.
@mamartina
My měli křečka Agátu ![]()
A máme i andulku Igora…
Pes byl Asco (a každý druhý se řehtal a volal na něj Nábytku), kocouři Kryštůfek a Robin=), Albert a nyní je to Marcel, ovšem familiérně oslovovaný Macek ![]()
Je mi jedno, jak si kdo co pojmenuje ![]()
(Znala jsem kočku Úterý
)
@Pipet Moje jedna sestřenice má králíka Agátu ale neodradilo mě to, nám se to jméno moc líbí a naší dceři prostě sedí ![]()
@RyBANA píše:
A v Brně měl bezdomovec z nádraží psa Debila
Hehe, když ho volal, to se za ním otáčelo lidí, co? „Nee, vás jsem nemyslel, já volám na psa.“
![]()
@Gina108 píše:
Hehe, když ho volal, to se za ním otáčelo lidí, co? „Nee, vás jsem nemyslel, já volám na psa.“![]()
![]()
No nejvíc reagovali důchodci, kteří na něj řvali ať tomu chudáčkovi tak nenadává ![]()