Dětská versus psí jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
489
11.5.12 13:25

A paní co chová králováky pudly, ta si v lidských jménech přímo lebedí :)
Antonín, Alois, Albert, Alexej, Augustýn, Božena, Blažena, Baltazar, Bedřich, Cecílie, Ctirad, Ctislav …

Boženko, Bedřichu ! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.5.12 13:47

Jsem si představila, jak volám na psa Blaženoooo ke mně :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.5.12 13:48
@Angua píše:
@Pipet Správně by bylo I Am Yours :oops: :mrgreen:

Nene, u psů s PP se jméno vytvoří tak, že jako „příjmení“ je název chovatelské stanice, kde se narodil. Takže pokud ta stanice je Diamond, pes by v papírech měl napsáno jméno
I Am Your Diamond
:P 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.5.12 13:50

@Pipet Aha, tak to jooo, to jsem netušila :oops: :lol: Mě napadlo, že se dávají jména podle té chovatelské stanice - takže první štěně na D, druhé na I, třetí na A… Což je vlastně asi blbost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.5.12 13:53

Jasně, kdo se v tom nepohybuje, tak to nemůže vědět.
A vždycky všechna štěňata z jednoho vrhu mají to první jméno začínající na stejné písmenko + to „příjmení“.
Takže je vrh A, vrh B… atd - i od různých fen, důležité je, že se narodí v té stanici.
(Jakože vrh A je od feny č. 1, vrh B od feny č.2 a tak…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
11.5.12 13:59

No,já na těch výstavách občas posuzuji coby rozhodčí…A když se v kruhu promenáduje takový nedochůdný psík s několika vadami a v rodokmenu má třeba I am Winner.....nebo Showman…ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.5.12 14:07

@Pipet Dík za vysvětlení :D Je fakt, že ty vrhy A, B atd. už jsem slyšela - ale nenapadlo mě to s tím „příjmením“. My jsme vždycky měli pejsky bez PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.5.12 14:09

Tak zas to jméno dostane jako prcek, kdy to třeba ještě není všechno poznat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
11.5.12 14:11

My teda měli rybku Huga, Osmáka degu se jménem Dorian Grey, mámin pes je Sam, kočičák byl Moses (čti mouses), teď máme Fluffyho a Setha, taky jsme měli fenku, co se jmenovala Nancy, ale slyšela jen na mimino (to jí naučili už v chovatelské stanici). Drobná zvěř u nás většinou dostává knižní jména, takže záleží na tom, co kdo zrovna čte. Jinak koukám, že se ségrou máme taky psí jména: Lucka a Eliška :mrgreen: naštěstí v okolí jsou fenky jen se jménem Bára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.5.12 14:13

¨Ještě jsem slyšela o trhlé rodině, co pojmenovala zvířata po jiném druhu. Takže pes se jmenoval Králík, kocour Papoušek apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
11.5.12 14:14
@Gina108 píše: ¨Ještě jsem slyšela o trhlé rodině, co pojmenovala zvířata po jiném druhu. Takže pes se jmenoval Králík, kocour Papoušek apod.
:mrgreen: :mrgreen:
Kámoška má koucoura, co se jmenuje Kousek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.5.12 14:17
@Gina108 píše: ¨Ještě jsem slyšela o trhlé rodině, co pojmenovala zvířata po jiném druhu. Takže pes se jmenoval Králík, kocour Papoušek apod.

Náš kocour se jmenoval Kačer :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
11.5.12 19:37

Božka přines papučky ! :mrgreen:

@Angua píše:
Jsem si představila, jak volám na psa Blaženoooo ke mně :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.5.12 20:30
@Angua píše:
Jsem si představila, jak volám na psa Blaženoooo ke mně :lol: :lol: :lol:

To je náhodou super! Mě se strašně líbí když nějakej pes co vypadá jako šílenej trhač, se jmenuje třeba František nebo Boženka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.5.12 20:32
@Kallkapa píše:
Náš kocour se jmenoval Kačer :mrgreen:

Kámoška má křečka co se jmenuje Prvok a já z toho nemůžu, prostě jen ho vidím, tak se řežu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný