Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A paní co chová králováky pudly, ta si v lidských jménech přímo lebedí ![]()
Antonín, Alois, Albert, Alexej, Augustýn, Božena, Blažena, Baltazar, Bedřich, Cecílie, Ctirad, Ctislav …
Boženko, Bedřichu ! ![]()
@Angua píše:
@Pipet Správně by bylo I Am Yours![]()
Nene, u psů s PP se jméno vytvoří tak, že jako „příjmení“ je název chovatelské stanice, kde se narodil. Takže pokud ta stanice je Diamond, pes by v papírech měl napsáno jméno
I Am Your Diamond
![]()
@Pipet Aha, tak to jooo, to jsem netušila
Mě napadlo, že se dávají jména podle té chovatelské stanice - takže první štěně na D, druhé na I, třetí na A… Což je vlastně asi blbost ![]()
Jasně, kdo se v tom nepohybuje, tak to nemůže vědět.
A vždycky všechna štěňata z jednoho vrhu mají to první jméno začínající na stejné písmenko + to „příjmení“.
Takže je vrh A, vrh B… atd - i od různých fen, důležité je, že se narodí v té stanici.
(Jakože vrh A je od feny č. 1, vrh B od feny č.2 a tak…)
No,já na těch výstavách občas posuzuji coby rozhodčí…A když se v kruhu promenáduje takový nedochůdný psík s několika vadami a v rodokmenu má třeba I am Winner.....nebo Showman…ach jo.
@Pipet Dík za vysvětlení
Je fakt, že ty vrhy A, B atd. už jsem slyšela - ale nenapadlo mě to s tím „příjmením“. My jsme vždycky měli pejsky bez PP.
Tak zas to jméno dostane jako prcek, kdy to třeba ještě není všechno poznat ![]()
My teda měli rybku Huga, Osmáka degu se jménem Dorian Grey, mámin pes je Sam, kočičák byl Moses (čti mouses), teď máme Fluffyho a Setha, taky jsme měli fenku, co se jmenovala Nancy, ale slyšela jen na mimino (to jí naučili už v chovatelské stanici). Drobná zvěř u nás většinou dostává knižní jména, takže záleží na tom, co kdo zrovna čte. Jinak koukám, že se ségrou máme taky psí jména: Lucka a Eliška
naštěstí v okolí jsou fenky jen se jménem Bára.
¨Ještě jsem slyšela o trhlé rodině, co pojmenovala zvířata po jiném druhu. Takže pes se jmenoval Králík, kocour Papoušek apod.
@Gina108 píše: ¨Ještě jsem slyšela o trhlé rodině, co pojmenovala zvířata po jiném druhu. Takže pes se jmenoval Králík, kocour Papoušek apod.
@Gina108 píše: ¨Ještě jsem slyšela o trhlé rodině, co pojmenovala zvířata po jiném druhu. Takže pes se jmenoval Králík, kocour Papoušek apod.
Náš kocour se jmenoval Kačer ![]()
Božka přines papučky ! ![]()
@Angua píše:
Jsem si představila, jak volám na psa Blaženoooo ke mně![]()
![]()
@Angua píše:
Jsem si představila, jak volám na psa Blaženoooo ke mně![]()
![]()
To je náhodou super! Mě se strašně líbí když nějakej pes co vypadá jako šílenej trhač, se jmenuje třeba František nebo Boženka ![]()
@Kallkapa píše:
Náš kocour se jmenoval Kačer
Kámoška má křečka co se jmenuje Prvok a já z toho nemůžu, prostě jen ho vidím, tak se řežu ![]()