Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Od té doby, co jsem ve vlaku potkala vlčáka Jarušku, je pro mě hranice mezi lidskými a zvířecími jmény smazaná ![]()
@Angua píše:
@Jaruna Taky jsem koukala jako blázen. Ještě takové plemeno
To jsem taky jednou viděla - dogu - takový šedesátikilový uslintaný hovado a volali na ní Růženko.
![]()
No jo, vlastně sousedi mají psa Elišku - teď nevím, co to je, já myslela, že pitbul, ale prý ne - každopádně něco podobného vzezření ![]()
My máme na patře tři Filipy.Dva chlapečky a jednoho našeho pejska.Nutno podotknout,že náš Filip je z nich nejstarší ![]()
@Gina108 píše:
To jsem taky jednou viděla - dogu - takový šedesátikilový uslintaný hovado a volali na ní Růženko.![]()
Až si jednou pořídím toho zakrslého ratlíkovitého pejska, bude to určitě Bruno ![]()
Nebo Boris, no ![]()
Tak já mám cane corso - Evičku
přátelé v Itálii jí říkají Evisek. Já na ní volám Evííí, když mně naštve, tak Evino. Legračně jí někdy oslovíme Evelýno nebo paní Evinová, když se zálibně vzhlíží v zrcadle
Ale v papírech má zapsáno Eva. V té CHS měli jen lidské jména a už jsme jí to pak nechtěli měnit.
U nás na sídlišti je doga jménem Terezka a voříšek Karel
My měli jezevčíka Nellynku a běžně jsme jí říkali Nello,když nás naštvala,tak jsme na ní volali Boudová(jako herečka Nella Boudová
).
Teď máme Kettynku.A ještě jsem si vzpomněla,že jsem kdysi měla osmáka degu jménem Sam a ségra pak pojmenovala svýho prvního syna Samuel ![]()
Občas se bavím nad průkazovými jmény : Freddie Kruger, Brad Pitt, Sharon Stone, Broke Shields … prostě jméno herce a za tím název chov. stanice. To považuju spíš za recesi od chovatelů. Nebo jména I Am Black, Here I Am, It'S Up To You, On The Spot, In Vino Veritas … ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi,ale je to zajímavé téma - samotnou by mě to fakt nenapadlo,že opravdu nynější dětská jména jsou „psí“.
Ale co je podle mě už „hnusné-husté“, tak jsem slyšela případ, kdy tchýně se nemusí se snachnou a své čivavě dala jméno stejné, jako má vnučka - Terezka.
@Crispina
Tak pokud mám CHS „Diamond“ jméno pro I štěně by bylo zcela jasné, že „I Am Your“ ![]()
Mi se to líbí… Protože ta papírová jména se velmi často opakují (zejména první písmena abecedy) a každé originální jméno je fajn. Plus si takového psa na výstavách atd. hodně lidí zapamatuje.
A doma mu můžeš říkat jak chceš=)
Karel se jmenuje naše rybička ![]()
@Pipet Mě to taky baví
Já jsem třeba nikdy svému psovi nové jméno nedávala, nechala jsem mu to co má v PP, maximálně to nějak zkomolila ![]()