Dětská versus psí jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
10.5.12 19:24

Od té doby, co jsem ve vlaku potkala vlčáka Jarušku, je pro mě hranice mezi lidskými a zvířecími jmény smazaná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
10.5.12 19:25

@Angua :mrgreen: :mrgreen: Jaruska,no ja bych padla,to uz je fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.5.12 19:26

@Jaruna Taky jsem koukala jako blázen. Ještě takové plemeno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.5.12 19:40
@Angua píše:
@Jaruna Taky jsem koukala jako blázen. Ještě takové plemeno :lol:

To jsem taky jednou viděla - dogu - takový šedesátikilový uslintaný hovado a volali na ní Růženko. 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.5.12 19:45

No jo, vlastně sousedi mají psa Elišku - teď nevím, co to je, já myslela, že pitbul, ale prý ne - každopádně něco podobného vzezření :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
10.5.12 19:51

My máme na patře tři Filipy.Dva chlapečky a jednoho našeho pejska.Nutno podotknout,že náš Filip je z nich nejstarší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
10.5.12 20:03
@Gina108 píše:
To jsem taky jednou viděla - dogu - takový šedesátikilový uslintaný hovado a volali na ní Růženko. 8o :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.5.12 20:13

Až si jednou pořídím toho zakrslého ratlíkovitého pejska, bude to určitě Bruno :srdce:
Nebo Boris, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
11.5.12 08:17

Tak já mám cane corso - Evičku :) přátelé v Itálii jí říkají Evisek. Já na ní volám Evííí, když mně naštve, tak Evino. Legračně jí někdy oslovíme Evelýno nebo paní Evinová, když se zálibně vzhlíží v zrcadle :) Ale v papírech má zapsáno Eva. V té CHS měli jen lidské jména a už jsme jí to pak nechtěli měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
11.5.12 10:20

:mrgreen: U nás na sídlišti je doga jménem Terezka a voříšek Karel :mrgreen: My měli jezevčíka Nellynku a běžně jsme jí říkali Nello,když nás naštvala,tak jsme na ní volali Boudová(jako herečka Nella Boudová :mrgreen: ).
Teď máme Kettynku.A ještě jsem si vzpomněla,že jsem kdysi měla osmáka degu jménem Sam a ségra pak pojmenovala svýho prvního syna Samuel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
11.5.12 11:22

Občas se bavím nad průkazovými jmény : Freddie Kruger, Brad Pitt, Sharon Stone, Broke Shields … prostě jméno herce a za tím název chov. stanice. To považuju spíš za recesi od chovatelů. Nebo jména I Am Black, Here I Am, It'S Up To You, On The Spot, In Vino Veritas … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
11.5.12 12:18

Nečetla jsem celou diskuzi,ale je to zajímavé téma - samotnou by mě to fakt nenapadlo,že opravdu nynější dětská jména jsou „psí“.

Ale co je podle mě už „hnusné-husté“, tak jsem slyšela případ, kdy tchýně se nemusí se snachnou a své čivavě dala jméno stejné, jako má vnučka - Terezka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.5.12 13:01

@Crispina
Tak pokud mám CHS „Diamond“ jméno pro I štěně by bylo zcela jasné, že „I Am Your“ :mrgreen:
Mi se to líbí… Protože ta papírová jména se velmi často opakují (zejména první písmena abecedy) a každé originální jméno je fajn. Plus si takového psa na výstavách atd. hodně lidí zapamatuje.
A doma mu můžeš říkat jak chceš=)

Karel se jmenuje naše rybička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.5.12 13:08

@Pipet Správně by bylo I Am Yours :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
11.5.12 13:16

@Pipet Mě to taky baví :) Já jsem třeba nikdy svému psovi nové jméno nedávala, nechala jsem mu to co má v PP, maximálně to nějak zkomolila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný