Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam stejne stareho chlapecka a taky nemluvi,ma pliny,kdyz se mu neco nelibi,tak breci a neresim to.Jeste je malej a srovna se to.Dcera v jeho veku byla bez plen a mluvila ve vetach..kazde dite je holt jine.Maji jeste cas.
Moje nemluvi krasne ani ve 3,5 letech
zacala chodit v 16 mesicich. Asi mas velke naroky, srovnavas s prvni. Je mala.
@Lumaminka a u doktora jste byli? Jestli breci, ze se vzteka, to bych neresila. Ale jestli ji neco neboli. Moje byla pomalejsi ve vsem, krome oblikani a vse dohnala. Jen spatne mluvi, ale vyrusta dvojjazycne. Zvuky zviratek v 18 m u nas rozhodne nehrozily. Zda ukazovala na koncetiny a podobne uz nevim, ale spise ne. Ale jedla sama lzickou a podobne, byla na ty prakticke veci. Muze to byt povahou. A slysi dobre?
@Lumaminka muzes ji zkusit davat olej Eye Q kvuli reci a zklidneni, je od roku. Ja ho zacala davat na zkousku ted.
@Lumaminka kvuli reci, jestli ji to nepomuze. Doporucuje se u opozdeni reci. Ja ji davala monulou zimu kvalitni rybi olej Sonne’s cod liver oil a po par davkach zacala najednou mluvit, povidat, obrovsky rozdil, vsimlo si toho i okoli. Ale objednavam z amazonu a ne ve vedrech, takze jsem ted pro zmenu koupila ten eye q a uvidime, zmeny zatim dalsi nepozoruji. A ten eyeq se doporucuje i na zklidneni deti u adhd a podobne, ale proto ho nedavam…
@Lumaminka jo,ja verim,ze to je narocne..ale opravdu bych nekoukala na to,co umela starsi,nebo deti kamaradek.Vim,jak se to ztezka posloucha,kamarad ma stejne starou holcicku a ta uz poznava barvy a vrcholem naseho kluka je,ze rekne tata a ham
Opravdu ji dej cas.Popovidej si o tom s doktorkou a uvidis.Ale v 18 mesicich je na nejake takove zavery,ze je opozdena brzy.Spousta deti v tomto veku proste nemluvi.A ze nedela zvuky zviratek?Treba nechce,je v obdobi vzdoru.Ten nas je umi,ale delat je nechce a pacit to z nej heverem nebudu ![]()