Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Se směju, až mi slzí oči…ale přidat nic nemůžu, psala jsem to do jiné diskuze
![]()
Tak jsem včera poslouchala rozhovor mezi manželem a malou… " Já nebudu stará, nebudu hluchá"
prý se den před tím bavili o strýci, který nedoslýchá
.
A nejhorší jsou komentáře, když někam jdeme - v poradně u gyn.dr. - (viděla dvojici pána s paní sedět vedle sebe - muž držel ženu kolem ramen) - „Co pán dělá? Pán se mazlí.
Já chci taky pomazlit.
Kam paní kouká? Proč má brejle,…“
![]()
Občas už člověk neví co jí odpovídat. Navíc je poměrně hlasitá
.
Super nápad, směju se na celé kolo ![]()
V autobuse, můj tehdy 2letý sy:mami, ty jsi si prdla viď?Já to cítim.
V autobuse viděl poprvé černocha, byly mu 3 roky.Tak mu řiká:Pane musíte se mejt nebo budete jako plase.Jestě, že si cistíte žuby, ty máte bíví.
PO tom co jsme se přestěhovali k nynějšímu partnerovi mi říká: Mami a viděla jsi už Péťova pindíka???
Před 3 týdny si rozsekl bradu a když se mě pan doktor ptal: Zvracel?? Odpověděl za mě: Já ne, takový hnusy nedělám, to moje máma furt zvrací jak má v břiše to miminko.
Mám taky jednu šulínkovou, ovšem ne od dítěte.
Rodiče vstoupí do ordinace se slovy : „Dobrý den, my jdeme se šulínkem“. Paní doktorka zvedne obočí :
„Aha, já myslela že s chlapečkem“
úžasný téma, vážně báječný!!!
My sice ještě děti nemáme (nějak k nám nemůžou najít cestičku), ale mám plno příhod s bráškou (teď už je mu 6 let). Třeba když seděl na zápraží před domem a já jen z dálky vidím, jak kdyby sbíral drobečky – prst na betonek a šup do pusy a znova… tak jdu blíž a říkám: „co to děláš?“ a on s neviným výrazem „Mňamenci (mravenci), doblý!!
“
Dětské výroky jsou prostě kouzelné, tleskám všem, které tady jsou a přidávám pár postřehů mé starší dcerky…
Na třetí narozky dostala plyšáky brouka pytlíka a ferdu mravence-všem pak hrdě hlásila, že dostala Ferdu s pytlíkem.
Jednou při procházce sledovala slepici, která stála na jedné noze. Ptala se, kde má druhou. Po naší odpovědi, že nemá botičky a je jí zima, tak si ji schovala do peříček se zamyslela a řekla, no až ji bude zima i na druhou, tak asi spadne…
Jindy si prohlížela šmoulí knížku, ale za chvíli s ní práskla se slovy, že je jich moc a furt se mění, tak kdo se v nich má vyznat, který je který (o:
No a příhoda ze školky-když měli na oběd hovězí, tak jim tvrdila, že HOVNOVÉ maso nemá ráda, ale prý ji můžou udělat buchty s hlínou (s mákem)
Když se naučila kvůli oční číst písmenko E a měla to Dr. předvést, tak z ní vypadlo jen: KRUCI TAK SE TO UŽ KONEČNĚ NAUČTE TAKY A NEPTEJTE SE FURT MNĚ !
No a ještě něco od mojí mladší…
Martinka papkala na gauči tyčinky z mističky a shodila je na zem. Já se zlobila a měla delší proslov o tom, jak mi přidělává práci. Ona při úklidu vše jen v klidu pozorovala z gauče a když to bylo hotovo, tak pronesla: No vidíš a už to máš-to bylo ale řečí !!!
… fakt jsem ráda, že se stále přidává, takhle po ránu mi to zvedne náladu, když ti moji hadi vstávají už v pět ![]()
Malej mi říká:„Mami, babička vaří v neckách.“
(myslela pekáč, když pekla buchtu) ![]()
Pak mi zase jindy povídá:„Mami, picnu se z tebe.“
Když jsem se s ním koupala, povídá:„Maminko, ty máš tak krásný prsíčka pro miminko.“ (kojím) ![]()
U doktorky jsme malému nechávali píchnout vakcínu, tak ho manžel rychle chytnul, stáhl kalhoty a po vpichu malej zařval:„Auuuu, proč mě stříháte do zadečku? Vždyť tam budu mít díru.“ ![]()
Jednou jsem vezla svoji mamku a říkám, že jí „hodíme“ domů a malej ze zadu celej nešťastnej se slzami v očích:„Ne babi, my tě tam nehodíme. To bys měla bouli. My tě odvezeme.“ ![]()
Přijeli jsme k našim a po dlouhé době tam potkali mou babičku. Můj synek na ni kouká a říká jí: Jé babi, ty si tady? Já myslel, že už si mltvá. ![]()
Tak taky písnu hlášku né sice mího dítka,ale dítka mojí švagrový :
Takhle jednou MHD po praze a když vystupují a tak jí její dcera veme za ruku a na celej bus jí říká PŮJDEME DOMU ,UMYJEME SI PUSINKY A FIFINKY A PŮJDEME SPINKAT
Prej byly okamžitě středem pozornosti ![]()
Jednou jsme takle u babičky a Anča mi říká,teto koukni se tamhle na ten obrazek ta paní se dží za fifinku jí asi bolí
-na obrazu byla ženská celá nahá a rukou si zakrývala přirození
A pak mi jednou říká : teto víš proč nemůžu mít krátký šatičky?! já no to že nevím a ona no protože by mi byla vidět fifinka…
babička jde nakoupit se svojí vnučkou do obchodu a u kasy Annča povídá a babičko ty a dědeček máte taky fifinku
![]()
Tak já také napíšu příhodu mé známé, jednou se její asi šestiletá dcerka počmárala celé tělíčko propiskou, druhý den měla jít na preventivní prohlídku k dr, a tak jí mamča celou pěkně večer ve vaně drhla,druhý den na prohlídce jí dr prohmatavá chodidla, jestli nejsou plochá,a ouhá… dcerka měla na obouch chodidlech namalovaný kosočtverec s ochlupením
(prostě p.í.č.i) o ou…dr jen vyvalila na matku oči a radši nic ani neříkala.
no jo no, měla jí umýt důkladněji.
Raduš, tak to bych nechtěla být v kůži té maminky …hanbou bych se propadla do západního Německa ![]()
Jinak jsem si zase vzpomněla na další příhodu:
Syn seděl celý nahatý (akorát tričko) na schodech, a když jsme chtěli kolem něho projít, tak držíc v ruce svého pinďu na nás křičí:„Nemám tady žádné soukromí.“
(a to mu bylo pouze 2,5roku tehdy) …pak jsem si vzpomněla, že to bylo ve Shrekovi I. ![]()
zelvoon píše:
Pak mi zase jindy povídá:„Mami, picnu se z tebe.“
Zelvoonko, v 11 měsících? To je borec!!! Naše Hany to začala říkat někdy kolem Vánoc (až v roce a půl) a dost nás to šokovalo. Táta dělal nějaké blbiny a ona hlásí: „Táto, se z tebe picnu. Si ťululum!“ A ještě při tom slově PICNU se bouchne dlaní do čela a při tom ŤULULUM si vrtá ukazováčkem u spánku. Vypadá to výborně
Myslím, že ji to naučili mí synovci ![]()
Včera se koupala s tatínkem, ukáže mu na přirození a říká - pěkná prcka ![]()
A (taky včera) si vzala moji intimku a lepila si ji na tepláčky se slovy: „Hanička taky vložku jako máma.“
Jo, a místo „čepica“ říká „PIPIČA“. Doktorka kulika oči, když na ni naše malá vybalila, že má „KÁSNOU PIPIČU“ ![]()
(A místo „počítače“ máme „pičitač“, ale to už nezní tak zajímavě
)
lulje píše:zelvoon píše:
Pak mi zase jindy povídá:„Mami, picnu se z tebe.“Zelvoonko, v 11 měsících? To je borec!!! Naše Hany to začala říkat někdy kolem Vánoc (až v roce a půl) a dost nás to šokovalo. Táta dělal nějaké blbiny a ona hlásí: „Táto, se z tebe picnu. Si ťululum!“ A ještě při tom slově PICNU se bouchne dlaní do čela a při tom ŤULULUM si vrtá ukazováčkem u spánku. Vypadá to výborně
Myslím, že ji to naučili mí synovci
Včera se koupala s tatínkem, ukáže mu na přirození a říká - pěkná prcka
A (taky včera) si vzala moji intimku a lepila si ji na tepláčky se slovy: „Hanička taky vložku jako máma.“
Nene, Lulje, to všechno jsou zážitky zatím s tím prvním prckem (starším, ale říkal to kolem dvou let), to druhé teprve žvatlá slabiky, tak jsem zvědavá, jestli to povede tím směrem jako předchůdce ![]()