Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Potřebovala bych nejlepší špunty do uši pro 3 letou dceru na spaní proti hluku.
Soused má začít v týdnu opět přestavbu bytu a já už ted vím ze to bude hrozny rachot. Nemám možnost jit s dcerou jinam na poobedove spaní.
Dcera spánek ještě potřebuje a nemůžu a ani nechci ji ho utnout. A soused bohužel netoleruje ze jsou v baráku děti co potřebuji po obědě spát.
Mate nějaký na doporučení?
Už ted jdou na mě mrakoty ze to bude zas nejméně měsíc hororu.
Díky
Spunty neporadim, ale sama s nimi spim 20 let a pokud bude nekdo vrtat, spunty na to nepomuzou. To bych si spise na spani pujcila jeste nekde kocarek, pokud nemate, at spi v nem venku.
Spunty nepomůžou, lepší by byly sluchátka, co používají dělníci s motorovkou nebo sbijeckou, dá se koupit v pracovních potřebách. Ale jsou dost masivní, jestli jí to nebude vadit…
Když jsem začínala já spávat se špuntama, bylo to ze začátku dost nepříjemné, než jsem si na to zvykla. Úplně si nedovedu představit, že bude tříleté dítě špunty v uších tolerovat. Hledala bych jiné řešení. A jak píšou holky výše, na vrtání kangem těžko pomůžou. Na druhou stranu, když nám na domě dělali podbití a fasádu, též vrtali - dítěti přímo u hlavy (z druhé strany zdi) - a nic, kluk spal, jako by se nic nedělo ![]()
Jinak normální molitanové špunty můžeš nůžkami zmenšit.