Dětský čaj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dětský čaj
Ahojky maminky, do kdy je nutné dávat dětem pouze dětský čaj? Syn (necelé 2 roky) pije pouze neslazený pytlíkový čaj - většinou Leros. Jedině ovocné,bylinkový mi nevypije. Cenově to výjde v podstatě na stejno,jen jsem si kolikrát říkala když dělám čaj do konvice pro sebe,tak proč ho nedat i synovi. Akorát nevím jaký a jestli vůbec můžu… Na většině je napsané aromatizovaný,což mi tak nějak říká,že asi nebude úplně ok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A ještě podotázečka… Kolik tekutin denně vaše děti ve dvou letech vypijí? Mléko plus jiné (čaj,voda…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám dceři náš ovocný čaj od roka.Teď má 19.měsíců
Denně vypije ke snídani hrneček mléka,a potom přes den tak jeden litr vody, čaje.Když jí naředím ovocnou šťávu nebo dám sirup s vodou, tak vypije i víc.
- Citovat
- Upravit
já jsem asi prasák, ale malému dávám slabý šípkový čaj a nevypadá to, že by ho to nějak zvlášť ovlivňovalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tolik? Tak malý pije tak max.250 až 300ml čaje plus mléko - někdy 300ml a někdy 500ml za den. Plus voda v jídle.
Roibos jsem nezkoušela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohledně množství nemůžu poradit, mám ročního chlapečka, za den vypije max 200ml čaje, ale ještě ho pořád kojím.
Já kupuju obyčejný Rooibos buď v Tescu (jejich pod značkou Tesco) nebo v Lidlu. Ale musí to být jen čistý rooibos, bez příchutě (tam jsou pak různá aromata aj.). Děti u nás v rodině na Rooibosu vyrostly a já ho mám taky ráda. Naučila jsem na něj syna právě proto, že si ho uvařím do konvice a jemu odliju do hrníčku a neřeším žádné další vaření čaje. Vyhnu se tím i takovým akcím jako, že chce to, co piju já a to jeho ho nezajímá
Pijeme to samé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tumpach píše:
já jsem dávala malé čaje,co jsme vypili my
ja taky + detske treba „na kasel, rynu, dobry spanek, klidne brisko…“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dětem dávám jenom dětské čaje,ale i my pijem čaje bez aromat,většinou teda nějaké bio a přez sezonku vařím s bylinek doma vypěstovaných
Jsem uplně alergická na ty barviva a dalši sračky,co tam dávají
Je to jeden velký humus a nikdy bych nekoupila nějaký nekvalitní čaj,to radši dám děckám čistou vodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka86 píše:
Tak dětem dávám jenom dětské čaje,ale i my pijem čaje bez aromat,většinou teda nějaké bio a přez sezonku vařím s bylinek doma vypěstovanýchJsem uplně alergická na ty barviva a dalši sračky,co tam dávají
![]()
Je to jeden velký humus a nikdy bych nekoupila nějaký nekvalitní čaj,to radši dám děckám čistou vodu
No já zas nejsem nějak extrémně háklivá,ale nemám ráda nekvalitní hnusné čaje…A nechce se mi dávat malému aromatizovaný čaj-hlavně nevím čím to je aromatizované
A cosypané čaje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brokianaa píše:
No já zas nejsem nějak extrémně háklivá,ale nemám ráda nekvalitní hnusné čaje…A nechce se mi dávat malému aromatizovaný čaj-hlavně nevím čím to je aromatizovanéA cosypané čaje
![]()
Tak my klidně celá rodina pijem fenyklový
Spíš my dospělí jsme se přeorientovali na dětské čaje,nám zvlášt nevařím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý bylinkový nevypije,já taky ne
A fenykl už vůbec ne,potom regulérně zvracím… Tak zůstanu asi u dětského ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brokianaa píše:
Malý bylinkový nevypije,já taky neA fenykl už vůbec ne,potom regulérně zvracím… Tak zůstanu asi u dětského
A co třeba povařit jablíčko+třeba hrušku?Já takhle dělám ovocné čaje pro děti i pro nás
A nebo takový pečený čaj,to je delikatesa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit