Dětský čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5502
5.4.12 16:53

dětský čaj

Ahojky maminky, do kdy je nutné dávat dětem pouze dětský čaj? Syn (necelé 2 roky) pije pouze neslazený pytlíkový čaj - většinou Leros. Jedině ovocné,bylinkový mi nevypije. Cenově to výjde v podstatě na stejno,jen jsem si kolikrát říkala když dělám čaj do konvice pro sebe,tak proč ho nedat i synovi. Akorát nevím jaký a jestli vůbec můžu… Na většině je napsané aromatizovaný,což mi tak nějak říká,že asi nebude úplně ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5502
5.4.12 16:56

A ještě podotázečka… Kolik tekutin denně vaše děti ve dvou letech vypijí? Mléko plus jiné (čaj,voda…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
5.4.12 17:06

A zkoušela jsi obyčejný ROOIBOS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
5.4.12 17:15

Já dávám dceři náš ovocný čaj od roka.Teď má 19.měsíců
Denně vypije ke snídani hrneček mléka,a potom přes den tak jeden litr vody, čaje.Když jí naředím ovocnou šťávu nebo dám sirup s vodou, tak vypije i víc.

• Citovat
  • Upravit
31268
5.4.12 17:24

já jsem asi prasák, ale malému dávám slabý šípkový čaj a nevypadá to, že by ho to nějak zvlášť ovlivňovalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.4.12 17:25

8o Tolik? Tak malý pije tak max.250 až 300ml čaje plus mléko - někdy 300ml a někdy 500ml za den. Plus voda v jídle.
Roibos jsem nezkoušela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
5.4.12 17:37

Ohledně množství nemůžu poradit, mám ročního chlapečka, za den vypije max 200ml čaje, ale ještě ho pořád kojím.
Já kupuju obyčejný Rooibos buď v Tescu (jejich pod značkou Tesco) nebo v Lidlu. Ale musí to být jen čistý rooibos, bez příchutě (tam jsou pak různá aromata aj.). Děti u nás v rodině na Rooibosu vyrostly a já ho mám taky ráda. Naučila jsem na něj syna právě proto, že si ho uvařím do konvice a jemu odliju do hrníčku a neřeším žádné další vaření čaje. Vyhnu se tím i takovým akcím jako, že chce to, co piju já a to jeho ho nezajímá :lol: Pijeme to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.4.12 17:40

Uvidím,zkusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
5.4.12 17:53

já jsem dávala malé čaje,co jsme vypili my :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
5.4.12 18:40
@tumpach píše:
já jsem dávala malé čaje,co jsme vypili my :nevim:

ja taky + detske treba „na kasel, rynu, dobry spanek, klidne brisko…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.4.12 19:20

Tak dětem dávám jenom dětské čaje,ale i my pijem čaje bez aromat,většinou teda nějaké bio a přez sezonku vařím s bylinek doma vypěstovaných :mrgreen: Jsem uplně alergická na ty barviva a dalši sračky,co tam dávají :poblion: :nevim: Je to jeden velký humus a nikdy bych nekoupila nějaký nekvalitní čaj,to radši dám děckám čistou vodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.4.12 20:12
@Katka86 píše:
Tak dětem dávám jenom dětské čaje,ale i my pijem čaje bez aromat,většinou teda nějaké bio a přez sezonku vařím s bylinek doma vypěstovaných :mrgreen: Jsem uplně alergická na ty barviva a dalši sračky,co tam dávají :poblion: :nevim: Je to jeden velký humus a nikdy bych nekoupila nějaký nekvalitní čaj,to radši dám děckám čistou vodu :nevim:

No já zas nejsem nějak extrémně háklivá,ale nemám ráda nekvalitní hnusné čaje…A nechce se mi dávat malému aromatizovaný čaj-hlavně nevím čím to je aromatizované :nevim: A cosypané čaje :nevim: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.4.12 20:15
@Brokianaa píše:
No já zas nejsem nějak extrémně háklivá,ale nemám ráda nekvalitní hnusné čaje…A nechce se mi dávat malému aromatizovaný čaj-hlavně nevím čím to je aromatizované :nevim: A cosypané čaje :nevim: :?:

Tak my klidně celá rodina pijem fenyklový :lol: :lol: Spíš my dospělí jsme se přeorientovali na dětské čaje,nám zvlášt nevařím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.4.12 20:51

Malý bylinkový nevypije,já taky ne :poblion: A fenykl už vůbec ne,potom regulérně zvracím… Tak zůstanu asi u dětského :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.4.12 20:52
@Brokianaa píše:
Malý bylinkový nevypije,já taky ne :poblion: A fenykl už vůbec ne,potom regulérně zvracím… Tak zůstanu asi u dětského :nevim:

A co třeba povařit jablíčko+třeba hrušku?Já takhle dělám ovocné čaje pro děti i pro nás :mrgreen: A nebo takový pečený čaj,to je delikatesa :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí