Co dáváte 7měsíčním dětem všechno k jídlu?

63
4.4.12 15:34

Co dávate 7 měsíčním dětem všechno k jídlu?

Ahoj chtěla bych se zeptat, co všechno už dáváte nebo jste v tomto období dávali jíst svým dětem? Samozřejmě myslím mimo mléka ;-)
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pokymar
4.4.12 15:36

to asi záleží na tom, jestli prcek jí něco jiného než mléko od čtvrtého, nebo šestého měsíce 8)

• Citovat
  • Upravit
63
4.4.12 15:43

Ano, to jsem zapoměla napsat :) Příkrmy od 4 měsíce, zelenina všeho druhu, přesnídávky s dět. piškoty, maso.
Neměl třeba ještě těstoviny, žloutek, jogurt - mohu dávat?
Mám první mimčo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.4.12 15:43

Mrkev, brokolici, brambor, rýži, krůtí maso.
Jablko, hrušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.12 15:44

My v 7 měsících ( teď je nám skoro 9 měsíců ) dávali občas přesnídávku, mrkvičku, bram. kašičku, zkoušeli jsme brokolici( neuspěli jsme )krůtí maso. malej je od 2 měsíců na sunaru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
4.4.12 15:46

u nas je to
zemiak, mrkva, karfiol, brokolica, zelene fazulove struky, dyňa, pastrnak, cuketa
kralicie maso
jablko, banan
zaciname s lepkom a prikrmujeme od 6 mesiacov.

Příspěvek upraven 04.04.12 v 15:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
4.4.12 15:46

no mi máme jídelníček : ráno: mlíčko 210 ml
potom: ovocná přesnídávka
oběd: dělám domácí masozeleninové příkrmy ( kuře-brambor-špenát,zelenina-kkrůta - rýže, hovězí-brokolice-brambor, libové vepřové- mrkev-brambor......různě střídám zelču a maso)
sváča: mlíčko (většinou nechce) nebo čerstvé nastrouhané ovoce (banán-jablíčko, jablíčko-mrkev.....)
sváča2: jogůrtík zahustěnej a doslazenej sušenkama (sunarka)
véča : mléčná kašička

občas během dne kukuřičný tyčinky, rohlík…mlíko mi moc nechce spíš jen po ránu když ještě nejni vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.12 15:47
@goldik píše:
Ano, to jsem zapoměla napsat :) Příkrmy od 4 měsíce, zelenina všeho druhu, přesnídávky s dět. piškoty, maso.
Neměl třeba ještě těstoviny, žloutek, jogurt - mohu dávat?
Mám první mimčo :-)
žloutek můžeš ;) jednou za čas … my dávali občas bílej jogurt třeba s nastrouhaným jablkem… těstoviny jsme dávali až po 8.měsíci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
4.4.12 15:49
@Andruscha-Čestmír píše: žloutek můžeš ;) jednou za čas … my dávali občas bílej jogurt třeba s nastrouhaným jablkem… těstoviny jsme dávali až po 8.měsíci
žloutek jednou za týden
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
4.4.12 15:49

Jé děkuju moc za rady :)
Jsem netušila, že už může toho tolik jíst :-) Super inspirace! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
4.4.12 15:51

nám už je tedy osm měsíců
ráno: mléko
dopo: přesnídávka nebo banán
oběd: masozelenina nebo nějakou omáčku s trochou smetánky a s nějakou přílohou - miluje rýži
svačina: jogurt
večeře: kaše

jinak miluje rohlíky, tak jednou za den na cucání půlku rohlíku a občas ochutná něco od nás jen tak na lžičku, dokonce ochutnala zmrzlinu :-D chutnala, ale ještě musí počkat než ji bude moc papkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.4.12 15:52

Za mne - v podstate jakoukoli zeleninu a ovoce, ktere snese (s tropickym bych pockala, citrusove ne)
maso fakt ne
mlecne produkty ne
lepek ne
vajicka ne

tak to delam ja..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.4.12 15:54
@goldik píše:
Jé děkuju moc za rady :)
Jsem netušila, že už může toho tolik jíst :-) Super inspirace! ;)

zkus si precist neco o vyzive deti od forta a raodst te zase prejde :))

ono rid se svym rozumem amyslim, ze udelas nejlip… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.4.12 15:57

Já jsem své první dítě, Miška, od 6. měsíce krmila vším, co jsme s manžou měli k obědu. jenom jsem mu to nakrájela na kousíčky, aby se mu to snadněji žužlalo. Teď je Míšovi 6 a je z něj chlap jako hora, velmi nám pomáhá na statku. Teď jsem znovu v těhu, ve približně 4. měsíci a když se mimčo narodí, budu ho opět do 6 měsícu kojit a pak krmit regulérní stravou. Doufám, že se mi po porodu dá dopořádku to špinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.4.12 15:59

Prosímtě? :D A v čem vám pomáhá, když je mu terpve 6? Připomíná mi to mého dědu, co musel v šesti letech vodit slepice na pastvu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí