Co dáváte 7měsíčním dětem všechno k jídlu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co dávate 7 měsíčním dětem všechno k jídlu?
Ahoj chtěla bych se zeptat, co všechno už dáváte nebo jste v tomto období dávali jíst svým dětem? Samozřejmě myslím mimo mléka ![]()
Děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
to asi záleží na tom, jestli prcek jí něco jiného než mléko od čtvrtého, nebo šestého měsíce ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, to jsem zapoměla napsat
Příkrmy od 4 měsíce, zelenina všeho druhu, přesnídávky s dět. piškoty, maso.
Neměl třeba ještě těstoviny, žloutek, jogurt - mohu dávat?
Mám první mimčo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My v 7 měsících ( teď je nám skoro 9 měsíců ) dávali občas přesnídávku, mrkvičku, bram. kašičku, zkoušeli jsme brokolici( neuspěli jsme )krůtí maso. malej je od 2 měsíců na sunaru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nas je to
zemiak, mrkva, karfiol, brokolica, zelene fazulove struky, dyňa, pastrnak, cuketa
kralicie maso
jablko, banan
zaciname s lepkom a prikrmujeme od 6 mesiacov.
Příspěvek upraven 04.04.12 v 15:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no mi máme jídelníček : ráno: mlíčko 210 ml
potom: ovocná přesnídávka
oběd: dělám domácí masozeleninové příkrmy ( kuře-brambor-špenát,zelenina-kkrůta - rýže, hovězí-brokolice-brambor, libové vepřové- mrkev-brambor......různě střídám zelču a maso)
sváča: mlíčko (většinou nechce) nebo čerstvé nastrouhané ovoce (banán-jablíčko, jablíčko-mrkev.....)
sváča2: jogůrtík zahustěnej a doslazenej sušenkama (sunarka)
véča : mléčná kašička
občas během dne kukuřičný tyčinky, rohlík…mlíko mi moc nechce spíš jen po ránu když ještě nejni vzhůru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldik píše:žloutek můžeš
Ano, to jsem zapoměla napsatPříkrmy od 4 měsíce, zelenina všeho druhu, přesnídávky s dět. piškoty, maso.
Neměl třeba ještě těstoviny, žloutek, jogurt - mohu dávat?
Mám první mimčo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andruscha-Čestmír píše: žloutek můžešžloutek jednou za týdenjednou za čas … my dávali občas bílej jogurt třeba s nastrouhaným jablkem… těstoviny jsme dávali až po 8.měsíci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé děkuju moc za rady ![]()
Jsem netušila, že už může toho tolik jíst
Super inspirace! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nám už je tedy osm měsíců
ráno: mléko
dopo: přesnídávka nebo banán
oběd: masozelenina nebo nějakou omáčku s trochou smetánky a s nějakou přílohou - miluje rýži
svačina: jogurt
večeře: kaše
jinak miluje rohlíky, tak jednou za den na cucání půlku rohlíku a občas ochutná něco od nás jen tak na lžičku, dokonce ochutnala zmrzlinu
chutnala, ale ještě musí počkat než ji bude moc papkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mne - v podstate jakoukoli zeleninu a ovoce, ktere snese (s tropickym bych pockala, citrusove ne)
maso fakt ne
mlecne produkty ne
lepek ne
vajicka ne
tak to delam ja..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldik píše:
Jé děkuju moc za rady
Jsem netušila, že už může toho tolik jístSuper inspirace!
zkus si precist neco o vyzive deti od forta a raodst te zase prejde ![]()
ono rid se svym rozumem amyslim, ze udelas nejlip… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem své první dítě, Miška, od 6. měsíce krmila vším, co jsme s manžou měli k obědu. jenom jsem mu to nakrájela na kousíčky, aby se mu to snadněji žužlalo. Teď je Míšovi 6 a je z něj chlap jako hora, velmi nám pomáhá na statku. Teď jsem znovu v těhu, ve približně 4. měsíci a když se mimčo narodí, budu ho opět do 6 měsícu kojit a pak krmit regulérní stravou. Doufám, že se mi po porodu dá dopořádku to špinění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosímtě?
A v čem vám pomáhá, když je mu terpve 6? Připomíná mi to mého dědu, co musel v šesti letech vodit slepice na pastvu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit