Co dáváte 7měsíčním dětem všechno k jídlu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1730
4.4.12 18:55
@MuffinkaM píše: :mrgreen: knížky o výživě… Ono to za 5 let bude zase jinak…slepice už budou bydlet na hotelu, prasata v garsonkách a nějakej „odborník“ přijde s novým názorem na výživu a vydá další publikaci, která bude obsahem někde jinde než ty, co si v nich tak pilně studujete dneska… :dance:

tak zrovna tahle je stejna uz asi 20let :) a dost dobre verim, ze zustane nadale, pac je to zase opet nazor jednoho cloveka. Ale jinak naprosto souhlasim a jak uz jsem rekla nekolikrat, tak nejlepsi je ridit se sam sebou, ne knihama a doktorama. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
4.4.12 18:59

@Andule já zase nepsala o kravském mléce.. a když ti přijde na prd vážit MM a zřejmě to neděláš kde bereš jistottu že svému dítěti dáváš 1300 jak si psala? :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.4.12 19:02
@Gabrielaaa píše:
@Andule já zase nepsala o kravském mléce.. a když ti přijde na prd vážit MM a zřejmě to neděláš kde bereš jistottu že svému dítěti dáváš 1300 jak si psala? :think: 8o
takze dle tebe (kdyz si tedy nepsala o Kmlece) skodi vic nez litr materskeho mleka nebo pocatecni umele vyzivy (napr.sunar, nutrilon…) ledvinam?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
4.4.12 19:05

@Andule ano a ne jen podle mě.. je to docela všeobecně známý.. ne že to vyxloženě škodí ale hodně to ledviny zatěžuje.. proto se pak přikrmuje, protože dítě by pilo s věkenm víc.. ale ty se zase řídíš nějakým pánem kterého si tu zmiňovala a tak ti to třeba přijde divné, mě přijde divné Ne lepku Ne masu apod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.4.12 19:15
@Gabrielaaa píše:
@Andule ano a ne jen podle mě.. je to docela všeobecně známý.. ne že to vyxloženě škodí ale hodně to ledviny zatěžuje.. proto se pak přikrmuje, protože dítě by pilo s věkenm víc.. ale ty se zase řídíš nějakým pánem kterého si tu zmiňovala a tak ti to třeba přijde divné, mě přijde divné Ne lepku Ne masu apod. :zed:

ehm nikde jsem nenapsala, ze se nekym ridim. Asi stokrat jsem napsala, ze se ridim sama sebou. Nejsi schopna tolerovat, ze ma nekdo odlisny nazor,nez ty? Vadi ti to moc? Mi je jedno cim krmis, nekrmis. Delej si to jak chces. A ja si to budu delat take po svem.
Nekdo dava smetanove omacky, nekdo dava pomeranc a nekdo dava kasi.. je to na uvazeni kazdeho. Smir se s tim, ze tvuj naroz neni jediny spravny.

A kdyz je to tedy tak zname s tim mnozstvim mleka, tak by me zajimalo proc to pisou na krabicich s um. jako doporucenou deni davku.

A uz koncim, vubec nechapu proc jsem mela potrebu se pokouset vysvetlit proc neco delam, kdyz vzdycky pribehne nekdo s patentem na rozum, kdo dela vsecko nejlpim a desne ho zere, ze to tak nedelaji i ostatni.

Koho zajimalo, proc se treba nedoporucuje davat brzo maso, svoji odpoved dostal, ja zase budu davat, jak uznam za vhodne a ostatni, at si to delaji take tak, bez ohledu na to co si myslis ty nebo kdokoli jiny. Krasny vecer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
4.4.12 19:15

Nemáte třeba nějaké recepty na obědy pro mrňouse? :-) třeba omáčky atd.? Děkuji všem za odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.4.12 19:23

Goldik - mam v oblibe treba tyto stranky :-) zkus kouknout, treba te neco zaujme
 http://www.varime-detem.cz/

edit - tady taky par bezva informaci o zavadeni prikrmu, od kdy co, par receptu apod http://kojeni.net/…ty/index.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
4.4.12 19:25

Děkuji hned to jdu nastudovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.4.12 19:26
@goldik píše:
Děkuji hned to jdu nastudovat ;)

neni vubec zac, snad najdes co potrebujes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
4.4.12 19:37

@Andule tééda ty ses rozjela ale pláčeš na špatbným hrobě„má milá“ já se ani nehádala ani jsem neupřednostňobvala svůj názor psala jsem že mi přijde divné tvé ne na většinu potravin…nic víc nic míň.. a hlavně sem nerozumovala jen naúsala svůj názor se kterým nemusíš souhlasit od toého jsou diskuze :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiwinka
4.4.12 19:39

ahoj, četla jsem Vaše příspěvky, protože mě toto téma také zajímá a všimla jsem si, že tu někdo píše, že dává jogurty, můžu se zeptat jaké? Moje dcera má zítra 7 měsíců a zatím náš celodenní program je:
V 1 ráno UM (120ml), v 6 další UM (120ml), v 10 další UM (120ml) ve 12 oběd většinou domácí polévka, ale neochucená, jen se zeleninou a masem, potom ve 14 hodin zase UM (120ml) v 17 hodin přesnídávka, ale zatím ji moc nechutnají, tak je to spíš jen lžička nebo 2, v 18 hodin zase UM (120ml) a ve 21 hodin kaše. Občas ji dám za den na kousání kousek chleba nebo sušenky, ale to je jen občas. Nevím co všechno si můžu dovolit jí dát, bojím se, abych ji něčím neublížila. Ale zaujali mě ty jogurty, ty nejsou tak kyselé jako přesnídávky, ale nevím, jaké můžu a jaké ne. Prosím poraďte. Děkuji.
Myslíte si, že tento rozvrh jídla je vyhovující?

• Citovat
  • Upravit
13046
4.4.12 19:46

@wiwinka možná bys v poledne místo jen polévek mohla dávat zeleninu rozmixovanou, třeba i s rýží, a msem, malej to má rasdši víc ředěné kojo vodou.. a ovocné přesnídávky taky moc nemusí a tak mu dávám často banán naškrábaný lžičkou, a kaše střídám, vícezrné, nemléčné mléčné a třeba do kaše zamíchat ovocnou přesnídávku, není pak tak kyseláý a ostrá ;)

edit omlouvám se za chyby jednou rukou chovám, druhou píšu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
4.4.12 19:48

Teda koukám, jak jsou rozdílné názory na výživu v tomhle věku 8o 8o

Já se většinou radím s doktorkou, případně jedu podle kojení.net.

U nás:
lepek - ano, od ukon. 6. měsíce
maso - ano, od ukonč. 7. měsíce
ovoce - ano
zelenina - ano žloutek - až od uko. 8 měsíce
jogurty (mléčné produkty) - až od ukonč. 8 měsíce

Syn má 7,5 měsíce, sní všechno, takže u nás jídelníček vypadá takto:

snídaně - kojení
svačina - ovoce (jablko, hruška, banán, meruňka, broskev, švestka)- cca 200 g
oběd - - masozelenina (drůbež, králík, jehněčí, telecí), zelenina skoro všechna, jako příloha rýže, těstoviny, vločky, brambor, jáhly - cca 150-200g
svačina - kojení
svačina II - syrové ovoce - 200g
večeře - kaše, občas s lepkem (150 g) nebo kojení
v noci asi dvacetkrát kojení :zed:
Přes den nějaká ta kukuřičná křupka na chroupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiwinka
4.4.12 19:51

tak ona má dost zeleniny v té polévce, má raději když je to řídké než hustší, ale měním polévku třeba i právě s tou zeleninou, má ráda třeba brokolici s bramborem, moc teda nemusí mrkev, ale snažím se jí ji dávat aby si na ní zvykla. Kaše samozřejmě střídám po těch se může utlouct :-) To je dobrý nápad dát přesnídávku s kaší, to mě nenapadlo, děkuju :-)

• Citovat
  • Upravit
13046
4.4.12 19:51

@Manticora to papá pěkně,a s tou nocí to znám moc dobře :-), náš mladej navíc odmítá čaj i kojo vodu a tak všechno zapíjí MM :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí