Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, neznáte někdo prosím dětského očního lékaře, který je ochotný nedělat hned průplach slzních kanálků, ale vyčkávat, zda se to nespraví samo, respektive pomáhat tomu masážemi? Četla jsem, že tento přístup je v Americe běžný a že téměř všem miminkům se do 1.roka vyřeší neprůchodnost slzních kanálků tím, jak jim vyroste hlava.
No a podobně ještě řešíme hydrokélu. Náš malý (4 měsíce) ji má víc, než je obvyklé, má to docela velké a tvrdší. Místní dětský chirurg už by ho hnal na operaci. My jsme s mužem přečetli hromadu odborných zahraničních článků a rozhodli se, že ho zatím operovat nenecháme a budeme doufat, že se mu to vstřebá. A kdyby ne, myslím, že narkóza a vše ostatní bude pro větší dítě menší zátěž. Neznáte nějakého doktora (ideální v Praze a okolí, který by měl podobný přístup? Respektive máte zkušenost s tím, že se hydrokéla vstřebala? (to by pomohlo pro povzbuzení). Moc děkuju za rady, názory a zkušenosti.
My jsme vyli u Červenky v Otrokovicích, 2× se to pokusil léčit ambulantně u něj v ordinaci a pak se to tak zhoršilo, že bylo jasné, že dcera se operaci nevyhne a šla k němu do Ostravy na operaci, kvůli tomu hnisu ji tak napuchly víčka, že pár dní oči neotevřela vůbec, takže bylo jasné že bez většího zásahu se neobejde.
Ale jinak měl pan Červenka lidský přístup, vše nám vysvětloval, snažil se nás uklidnit.
Pokud ti nevadí cestovat, tak se objednej k němu, my jsme za ním dojížděli jen 90km to se dalo, ale jezdí za ním i větší dálku.
Ahoj, s tim urologem ti neporadim…s ocnim ti reknu svoji zkusenost…syn od porodu vlekle opakovane zanety…kapala jsem atb, betadine, o- septonex…poctove masirovala…nic nepomohlo…v mesoci byl na pruplachu a od te doby nic…samotny pruplacj cca 10 vterin drzeni dite a revu…to kapani a masirovani denne po trech hodinach ho stresovalo mnohem vic…
Díky za zkušenosti. Ty Otrokovice možná zkusíme, pokud se nám nepovede sehnat něco blíž. Je to pro nás přecejen dost zruky, ale alespoň je máme v záloze. Náš prcek ty očička nemá nijak zvlášť hrozná (slzí mu a po ránu mívá ospalky - někdy víc, někdy míň)a masáže mu nijak zvlášť nevadí. Proto bych ještě vyčkala. Mně samotné jako miminku opakovaně proplachovali a proráželi jeden kanálek… bez úspěchu… spíš to vypadá, že ho mám po všech těch zásazích zjizvený a bude mě trochu zlobit už napořád. Radulaur, hlavně, že vám to pomohlo hned napoprvé, věřím, že jste si díky tomu ušetřili spoustu nepříjemných chvil…
Jojo tak to trosku jiny problem…nas maly tam mel tenkou blanku kterou prorazili a byl klid, dovze doby fakt porad zahnisane…jinak ja jsem z Brna, ale to Cervinku z Otrokovic chvali i tam…opravdu kapacita
S kylou zkusenosti nemám. S kanalkem ano. Dcera to měla, opakovaně jsem cistila, mazala bez efektů. Na sondaz jsem jít nechtěla, taky jsem sestudovala kdeco a nakonec to opravdu vyresily masáže MM…pak se to ještě párkrát vrátilo, ale masáž vždy pomohla, už jsem to pak poznala i pohmatem, ze je to zablokovane…teď má 20mes. a zatim je ok..
Tak to je skvělá zpráva
Doufám, že to u nás taky takhle dopadne… ![]()