Diagnostický ústav, převýchova - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3998
10.1.18 17:00
@SarkaNovo píše:
Jo, to bude asi spíš to.Ona teda povídala o diagnosťáku, ale zas pak říkala, že by na víkend dojížděl domů. Což z diagnosťáku nejde, ne?

Lze jezdit i z diagnosťáku na víkendové propustky, prázdniny, podle chování. Pokud jde o soudně určený pobyt tak musí doporučit i OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
10.1.18 17:04
@SarkaNovo píše:
Jj, přesně a hlavně mě dostala, když řekla: " zatím je to na 3 měsíce ale může se stát, že si ho tam nechají na furt, to je taky možné a třeba by to pro něj bylo nejlepší." Koukala jsem jak blázen

No to nenechají. Určitě ne v takovém zařízení. Diagnostický ústav je jen přechodný. Do výchovného ústavu by nešel, na to je moc malej. Skončil by v dětském domově. A možná líp pro něj. Než zůstávat s takovou matkou. Mám zkušenost, že ADHD se věkem lepší (a to pominu to, že dnes má ADHD každej druhej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
@Amelie30 píše:
@lamicina Ano, to lze také. Tady si to právě pak rodiče platí ze svého, v těch diagnostických ústavech by to mělo být až na nařízení nějakého orgánu. Do středisek se dá docházet ambulantně, pobyty jsou na šest týdnů, alespoň co vím.

No tak s tou rodinou co jsem znala, tak kluci byli na celé pololetí, aby se zjistilo jak budou fungovat mimo prostředí rodiny dlouhodobě a co to přinese za zlepšení ve školské oblasti. No a pak v práci s rodinou pokračovala terénní služba dlouhodobě, aby se výsledky udržely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701

Takže musí rozhodnout soud, jestli tam lze to dítě umístit?
I když neudělalo žádný přestupek a je to jen na žádost rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
10.1.18 17:10
@lamicina píše:
No tak s tou rodinou co jsem znala, tak kluci byli na celé pololetí, aby se zjistilo jak budou fungovat mimo prostředí rodiny dlouhodobě a co to přinese za zlepšení ve školské oblasti. No a pak v práci s rodinou pokračovala terénní služba dlouhodobě, aby se výsledky udržely.

A přímo v diagnostickém ústavu? Nebylo to středisko výchovné péče? Diagnosťáky většinou berou jen na dva měsíce, co vím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
10.1.18 17:27
@Mmsg píše:
@SarkaNovo
Je to dobrovolné a je to na 2 měsíce. Ale dotazník vyplňuje i škola, takže třídní učitel bude muset toho kluka a jeho údajné výchovné problémy popsat. :roll:

Děkuju vám všem za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.18 17:31

@SarkaNovo Každé dítě, které skončí v péči státu, musí projít diagnosťákem. :zed: A to i úplně bezproblémové „normální“ děti, které třeba přijdou o rodiče. Připravovala se novela, která by to zrušila, alespoň u těch bezproblémových dětí, ale diagnosťáky si tvrdě bránily svůj chlebíček, že prý musí každého „diagnostikovat“.

Toho chlapečka tam matka na diagnostický pobyt dát může, je jeho zákonný zástupce, pokud najde nějaký ústav, který dobrovolné pobyty dělá. Je to jako když řekne, že má nějaké problém a špitál ho hospitalizuje. Tak tady ho budou diagnostikovat kvůli poruchám chování.

Ale pevně doufám, že u takového prcka jí to rozmluví :(

Tady máš dotazník
http://svp-ostrava.cz/…na-pobyt.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
10.1.18 17:37
@Bábrdl píše:
@SarkaNovo Každé dítě, které skončí v péči státu, musí projít diagnosťákem. :zed: A to i úplně bezproblémové „normální“ děti, které třeba přijdou o rodiče. Připravovala se novela, která by to zrušila, alespoň u těch bezproblémových dětí, ale diagnosťáky si tvrdě bránily svůj chlebíček, že prý musí každého „diagnostikovat“.

Toho chlapečka tam matka na diagnostický pobyt dát může, je jeho zákonný zástupce, pokud najde nějaký ústav, který dobrovolné pobyty dělá. Je to jako když řekne, že má nějaké problém a špitál ho hospitalizuje. Tak tady ho budou diagnostikovat kvůli poruchám chování.

Ale pevně doufám, že u takového prcka jí to rozmluví :(

Tady máš dotazník
http://svp-ostrava.cz/…na-pobyt.pdf

Taky doufám, že jí to neprojde! U ní je to prostě očividné, že se ho chce zbavit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
10.1.18 17:41

@SarkaNovo
a otce nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
10.1.18 17:41

A nevíte jak dlouho to trvá? Když by zažádala teď, tak za jak dlouho by ho vzali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
10.1.18 17:46

Podle mě se vrátí ještě ó 200% horší.. ti kluci, kteří tam jsou tam nejsou jen tak, že jo.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.1.18 18:16
@Mmsg píše:
Pokud to chápu správně, tak rodiče platí pouze stravu. Jinak se mohou zbavit dobrovolně dítěte na ty 2 měsíce a nikdo s tím nic dělat nemůže. Vše ostatní platí stát. Ale pokud tam vezmou 8-leté dítě bez výchovných problémů, tak je to prasárna. Takže český standard. :zed:

Tak ono to ne vždy je o zbavení se dítěte. Třeba když máš cápka s extrémními poruchami chování a jde ti doma o život, má to smysl.

Ale chudák osmileťák. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.1.18 18:22

Napiš mi SZ, prosím - trochu tam kluka popiš, i to zázemí, pokud to bude možné. A odkud jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 18:27

Já tam měla kamarádku, byla tam teda v 11 letech, a co mi říkala.
NIkdy… zažije se tam všechno možné..
Máma ji tam dala protže utíkala z domu- utíkala, protože ji zneužíval nový přítel.. tak ji tam šupla- nevěřila ji..
Ale spíš jd eo to, že si tam víc užila jak doma… Byla myslím buď Někde u Brna..

• Citovat
  • Upravit
36556
10.1.18 18:41
@Anonymní píše:
Já tam měla kamarádku, byla tam teda v 11 letech, a co mi říkala.
NIkdy… zažije se tam všechno možné..
Máma ji tam dala protže utíkala z domu- utíkala, protože ji zneužíval nový přítel.. tak ji tam šupla- nevěřila ji..
Ale spíš jd eo to, že si tam víc užila jak doma… Byla myslím buď Někde u Brna..

Jako diagnosťák je noční můra. 8o
Kamarádka ze sociálky měla případ, kdy v diagnosťáku skončila úplně nevinná holčička, protože jí matka nechtěla dávat otci a otec prohlásil, že má syndrom zavrženého rodiče.

Kamarádka žebrala u otce (mějte rozum, zničí jí to, ustupte), žebrala u matka (mějte rozum, povolte SP. vaši dceru to zničí, ustupte)… Nic, holka tam byla snad tři měsíce a co si zažila, to je jak z thajského vězení pro dealery. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí