Diagnostický ústav, převýchova - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1519
10.1.18 18:56
@lamicina píše:
Taky může matka zažádat o umístění do Střediska výchovné péče a to o internátní pobyt. Např. něco takového http://www.svphk.cz/ to se rodičům často doporučuje při výchovných problémech, právě aby to neskončilo soudně určeným pobytem. Dítěti i rodičům je posyktovaná intenzivní péče a podpora. Znám rodiny kde to dost pomohlo.

Dekuji ta tento prispevek. Bohuzel nyni doma resime problemy s 13ti letym synem.Vzdy byl ferovy, nelhal…bohuzel se chytil jedne party starších kluku a zacal domu chodit pozde, kourit, lhát a dokonce uz i 3× kradl.2× ve vecerce, kde si ho uz vyhledli vietnamci, protoze ho meli na kamerach a 1 x doma.Ve skole zadne problemy nema. Nevime si s nimtim rady, tak jsme zasli za jeho tr. ucitelem a o n nam prave poradil Vychovne stredisko pro mladez ( v Moste).Vis prosim o techto zarizeni neco vice? Nebo kdokoliv jiny. Bojim se, aby to nemelo stejny efekt, jako co se rika o vezeni.Ze se tam clovek nenapravi, spise naopak a co spatneho do te doby neznal, se tam nauci. Nevite prosim nekdo, jaka je tam cekaci doba do nastupu a kolikto stoji? Znate nekdo nejake dite, co tam bylo a jaky potom byl, kdyz se vratil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
10.1.18 19:02

@Bábrdl uff, to je něco strašného. Chudák dítě, co doplatilo na blbost obou rodičů :pocitac: Nevíš, jak holčička dopadla?

• Citovat
  • Upravit
3998
10.1.18 19:38

@lísteček1
s SVP v Mostě nemám zkušenosti ani reference. Nejvíc zkušeností i refencí mám s tím Návratem v HK. Funguje to tam dobře, s dětma se pracuje režimově i terapeuticky. Rodiče si dost chválili i poradenství pro ně. Ti kluci co jsem znala osobně z toho dost profitovali, tam byly problémy v chování i záškoláctví a prospěch. Ukázalo se, že jsou inteligenčně v nadpůměru a to původní škola avizovala, že stěží dokončí ZŠ.
Po návratu z SVP změnili školu plus ta práce s rodinnou (pokračovali v rodinné terapii ambulantně). V té nové škole začli novou kapitolu a fakt se chytli, teď už jsou na střední. Každopádně držím palce. Asi by to chtělo získat refernce na konkrétní SVP, o kterém uvažujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
12.1.18 18:58

Tak situace se má tak, že matka prý zažádala na sociálce, že chce dát děti (má 2 děti- kluka 8 let a holku 10 let) na převýchovu na 3 měsíce.
Kluka prý nezvládá a holka mluví sprostě. Rodiče obou dětí jsou alkoholici, děti věčně bez svačiny, teď sociálka přestala dotovat obědy, takže od pondělí budou prý děti bez obědů v družině :?
A NE, opravdu mi nejde o to, že bych ztratila práci. Je mi dětí strašně líto, proto to řeším. Holka je hodná, jen mluví sprostě (ale slyší to doma, tam jsou hádky denně) a klukovi dělám asistentku, má diagnozu ADHD a je nevyzrálý. Je mu 8 ale je opravdu hodně nevyzrálý. Od září nastoupil do první třídy a musela jsem se s ním učit i barvy, tvary, nic neuměl a musela jsem ho učit i mýt si ruce, smrkat atd.
Není to žádný agresor, jen prostě matka se jich chce podle mně zbavit. A jedno dítě už má v dětském domově - ale nevím proč :? Asi se ho zbavila podobným způsobem. Jo a otec nefunguje, ten jen poslouchá jí a ten nedovede dát dohromady ani kloudnou větu, věčně je na mol :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
12.1.18 18:59

Jo, jinak jsme jižní Čechy a matka kluka povídala, že vše má zjištěné, že ten diagnosťák ( tak to povídala)je za Budějovicema kousek a vše prý má zjištěné.
Bojím se, že opravdu už má zkušenost, že to jedno její dítě, které je teď v dětském domově tam už také bylo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
12.1.18 19:13
@lísteček1 píše:
Dekuji ta tento prispevek. Bohuzel nyni doma resime problemy s 13ti letym synem.Vzdy byl ferovy, nelhal…bohuzel se chytil jedne party starších kluku a zacal domu chodit pozde, kourit, lhát a dokonce uz i 3× kradl.2× ve vecerce, kde si ho uz vyhledli vietnamci, protoze ho meli na kamerach a 1 x doma.Ve skole zadne problemy nema. Nevime si s nimtim rady, tak jsme zasli za jeho tr. ucitelem a o n nam prave poradil Vychovne stredisko pro mladez ( v Moste).Vis prosim o techto zarizeni neco vice? Nebo kdokoliv jiny. Bojim se, aby to nemelo stejny efekt, jako co se rika o vezeni.Ze se tam clovek nenapravi, spise naopak a co spatneho do te doby neznal, se tam nauci. Nevite prosim nekdo, jaka je tam cekaci doba do nastupu a kolikto stoji? Znate nekdo nejake dite, co tam bylo a jaky potom byl, kdyz se vratil?

Tak někomu pobyt v SVP pomohl, někdo je ztracený případ. Zkusila bych ambulantní docházení, pokud syn ve škole funguje, tak by to mohlo stačit. Zkuste pohledat i střediska na FB, kvůli recenzím. V blízkosti Mostu jich je více. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.24 07:04

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda tu má někdo zkušenosti z pobytem svého dítěte v SVP. Klidně do SZ.
Nebo klidně kdo tam pracuje. Budu ráda za každou informaci. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi