Diazepam pro 9měsíční

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
3.10.15 20:16

@Crystal87 nám na neurologii k diazepamu taky nic moc nevysvětlili. Hodně věci jsem našla na netu a ptala se dodatečně, jak chodíme na kontrolu do ambulance. :kytka:
(U nás teda diazepam jako první pomoc při velkém epi záchvatu, naštěstí ho ještě nikdy neměl)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.10.15 20:17

@Crystal87 To jo, to je docela pozde. Vetsinou se to stane prave kolem toho roku. Urcite bych byla jeste nejakou dobu mnohem vic obezretna. Nas naucili s teplotou opravdu pracovat, protoze dcera spatne a pomalu reaguje na paralen. Takze kombinujeme vsechny dostupne metody a diky bohu uspesne. Zvysene riziko vyskytu febrilnich kreci je pak i u sourozencu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
3.10.15 20:18
@omites píše:
@Crystal87 nám na neurologii k diazepamu taky nic moc nevysvětlili. Hodně věci jsem našla na netu a ptala se dodatečně, jak chodíme na kontrolu do ambulance. :kytka:
(U nás teda diazepam jako první pomoc při velkém epi záchvatu, naštěstí ho ještě nikdy neměl)

My měli asi velký :think: byl cca 5 minut v bezvědomí, ani po radách z linky 155 nereagoval a než přijela rychlá myslela jsem že se sesypu. Ostatní děti v šoku, že jim brácha umře. Dodnes si to pamatují. Dělali mu v nemocnici vyšetření, jen našli šelest na srdci(o které mi neřekli, kdybych si nepřečetla zprávu, tak o ní nevím),a jinak mi nikdo nic neřekl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
3.10.15 20:20
@Gonyosoma píše:
@Crystal87 To jo, to je docela pozde. Vetsinou se to stane prave kolem toho roku. Urcite bych byla jeste nejakou dobu mnohem vic obezretna. Nas naucili s teplotou opravdu pracovat, protoze dcera spatne a pomalu reaguje na paralen. Takze kombinujeme vsechny dostupne metody a diky bohu uspesne. Zvysene riziko vyskytu febrilnich kreci je pak i u sourozencu :?

Jo to jsem se dočetla:(Ale nejstaršímu bude 8 ten je snad z obliga a mladším jsou 3 roky a 11 měsíců, tam jsem celkem vyklepaná, a srážím hned při zvýšené :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.10.15 20:21

@Crystal87 To je dlouho teda :( Ja si to budu taky uz vzdycky pamatovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
3.10.15 20:23
@Gonyosoma píše:
@Crystal87 To je dlouho teda :( Ja si to budu taky uz vzdycky pamatovat :(

Já o tom předtím nic nevěděla a byl to šílený šok. Fuj, už to nechci nikdy zažít. V nemocnici byl sám, náštěvy mít nemohl, byla zrovna chřipková epidemie a zákaz návštěv, takže to celé bylo náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
3.10.15 20:26

@Crystal87 Ja cekala mladsiho, byla jsem v 38tt a v nemocnici se mi snazili vysvetlit, ze moje pritomnost tedy neni vhodna (zachranka mi nechala sbalit tasku, byli presvedceni, ze porodim). Nastesti znam svoje prava (jsem zdravotnik) a s dcerou zustal manzel i pres vytky, ze na jipce byt nesmi. Cela ta situace je moje nocni mura!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
3.10.15 20:31
@Gonyosoma píše:
@Crystal87 Ja cekala mladsiho, byla jsem v 38tt a v nemocnici se mi snazili vysvetlit, ze moje pritomnost tedy neni vhodna (zachranka mi nechala sbalit tasku, byli presvedceni, ze porodim). Nastesti znam svoje prava (jsem zdravotnik) a s dcerou zustal manzel i pres vytky, ze na jipce byt nesmi. Cela ta situace je moje nocni mura!

To věřím! Ono je tohle fakt těžký at jde o cokoli, jakmile nějak marodí dítko a je to hroší, je to děs. A takovýhle šoky teprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
3.10.15 20:32

@Gonyosoma u syna byl v nemocnici přes den manžel, v noci já. Chodila jsem do práce.
Se na nás i tak blbě dívali, že se u syna střídáme :jazyk:
Pak jsem pochopila, že když něco chci, nemá smysl to řešit se sestrami, i když s těma jsem byla v kontaktu nejvíce. Bylo potřeba říkat to doktorům. A najednou šlo víc věcí, než to na začátku vypadalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
4.10.15 16:22

U nas to samé, syn měl záchvat skoro 10 minut, byl v bezvědomí na konci zacal promodravat, ja se sesypala, myslela jsem, ze umírá. Radši dopovat diazepamem nez to znovu zazit, byli jsme v nemocnici týden nechápu ze vas pustili tak brzy. a teplotu srazim od 37,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
5.10.15 09:11

Dcera v 8 m měla taky febrilky. Měla 6. nemoc a už asi 3. noc horečky 40, který nešly srážet ani paralenem. Ale první dvě noci to bylo OK, pila a přes den byla hravá, tak jsem si říkala po 3. noci to začne ustupovat, no jo, ale 3. noc už toho bylo na ni moc, byla z toho unavena a nechtěla se už kojit. a to byl problém, hned ráno jsme se už chystala na pohotovost, máma mi ještě z lékárny přivezla paralen sirup protože čípky mi vždycky vykadila, což byl další problém, nacpala jsem do ni sirup a za 5 minut dostala křeče. Rychlá nás odvezla do nemocnice a tam malou dopovali diazepanem. Se docela divím, že se ptáte, jestli ten diazepam máte dávat, vy nejste v nemocnici? Nás tam zavřeli na pozorování a dokud neklesla horečka tak nás nikam nepostili, pak malou i vyšetřil neurolog i oční lékař a byli jsme na testech mozkové aktivity kvůli vyloučení epilepsie.
Taky dcera dostala kapačku aby se zavodnila, byla unavená a k tomu ještě zfetovaná tím diazepamenm, že tuplem nepila. Jsme byla už docelaa naštvaná na ty doktory za ten oblbovák, furt za mnou lítali, že musí pít pít ale furt jí cpaly diazepam. No nic, nakonec dostala kapačku, jsem za to ráda, zavodnila se, já ji nosila i s kapačkou v šátku, k tomu kojila a horečka konečně ustoupila.
Jinak bavila jsme se i s mudrou v sanitce i s ostatníma doktorama a ti mi taky potvrdili, že ten pitnej režim je neskutečně důležitej. Já už to věděla od první dcery, ta taky má febrilky, ale měla je jen jednou, tenkrát jsem to nastudovala a dodržujeme řádnej pitnej režim, vždy jak má horečku, nervu jí diazepamy, ale prolejvám ji čaji, fresh džusy (pomeranče a lipový čaj ochlazují tělo), je z ní hotovej průtokovej ohřívač vody, furt čůrá a pije, což je podstatný. U první dcery mám vypozorovaný, že horečka se drží od 23.h do 2. hodiny ranní, takže jí zapnu tablet a koukáme na pohádky, já ji napájím. Takhle to funguje suprově. U druhé ale tohle pravidlo neplatí a hlavně je dost nerovozní, horečku hůř snáší.
Akorát u těch maličkých dětí se tohle blbě praktikuje. nedá se jim vysvětlit, že teď musí vypít tolik a tolik. Maličké teda raději dám paralenovej nebo nurofenovej čípek a teplotu srazím, když je nad těch 38 (při 37 teda nesrážím, hlavně když pije). Diazepam teda nedávám. A kojím kojím kojím třeba cleej den nonstop, dám i čaj, lipovej. Samozřejmě ji pozoruju a kdyby se mi nezdála, raději ji dám i ten diazepam, ale ještě to nebylo třeba. Horekču měla od té doby několikrtá a vše dobré, ale jak říkám, raději dám paralen a dodržujeme velký pitný režim, tělo pak horečku lépe zvládá.
 http://mousevillecz.blogspot.cz/…ce-deti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
9.10.15 20:11

Ona je ale neměla. Jen horečku. Druhého dne, se mě. Dr ptala zda ho doma mám, nebo ne. Ne nikdy jsem se nesetkala s křečemi, mám dávat. Pouze čtvrtku Prášku. Nad horečkou vyšší. Jak 38 preventivně. Právě že Nic víc k tomu neřekla proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí