Dieta nad nami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
20.4.10 18:50

Jéééé, Gino..... Jak tak čtu tvůj příspěvek, tak jsem si vzpomněl. Mám kamaráda, co má přezdívku Sova. Kdo viděl jeho nos a jeho brýle, tak chápe proč… No a ten když u ohně mlátí do kytary, tak u toho taky řve… Takže ptáci řvou nejenom ve dne, ale i v noci (zvlášť sovy)…

To jenom tak na odlehčení tématu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
20.4.10 19:04

babi, doufám, že z tebe mluví jen únava a naštvanost, protože tvé hlášky o vychovanosti a slušnosti dětí jsou naprosto mimo mísu..Nic ve zlém jen to bereš ze špatného konce - to není výchova, to je vývoj.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babi Zlopocasna
20.4.10 19:14

Lizbeth, vravela som ze svoje este len cakam … ale vacky pod ocami mam uz teraz a asi som sa stala na ten dupot alergicka. A tak trochu ma vytocilo ked mi vysvetlili ze je to moja chyba ze nemozem spat ked si ich prcek urobi doma ihrisko :S

No jo, a pretoze mi tatinek od rodiny otvoril len v slipoch, tak si o tej rodine myslim ze asi moc rozumu nepobrali :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.10 19:20

protože Ti tatínek otevřel ve slipech, tak moc rozumu nepobrali??? koukám, že tys ho tedy pobrala až nad hlavu, co?
nebo si kvůli tobě měl vzít oblek?
I můj přítel (vysokoškolák) občas jde otevřít ve slipech-brzy ráno, když leze z pelíšku nebo když zrovna míří do koupelny.
Holka slétni nohama na zem!!! a přestaň soudit druhé, jo?

• Citovat
  • Upravit
6093
20.4.10 19:21

Ale já tu rodinu v něčem i chápu.
Nad náma bydlí zase starší paní, která nemá co na práci, je velice aktivní hlavně v pravě poledne (když Maty spí) nebo ve večerních hodinách po setmění.

Doporučuji procházky na čerstvém vzduchu a né jen být zavřená doma a nadávat na sousedy.
Já teda bývám večer tak unavená, že padám do postele a kolikrát neslyším ani vlastní dítě, natož cizí.
Takže to zřejmě chce i nějakou vedlejší aktivitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
20.4.10 19:22

babi,a co na to ostatní nájemníci?Sousedé na patře atd.?
Protože já rozlišuju rámus a „rámus“.Pokud je to nad únosnou míru,jak popisuješ,určitě si by to muselo vadit kromě Tebe i dalším..

Já jen znovu podotýkám,chápu,že roční dítě moc usměrňovat nejde.
Ale v panelákovém bytě vedle babičky bydlela paní s tříletým klukem a miminkem.Kromě občasného pláče tam byl klid :wink: To byla ještě stará komunistická stavba „z papíru“ před opravou.Babička s dědou už nežijí,ale dnes jsou byty kompletně opravené a i se zvukotěsností je to o něčem jiném :nevim:
U nás to taky není ta,že by malé děti sousedů dělaly rámus v jednom kuse a všichni se své děti snažíme usměrnit.

Nezlobte se na mě,ale jsou různé rodiny a mají různé mantinely.Pokud by to bylo opravdu „moc“,dá se proti nim zasáhnout.Záleží,jestli máte vlastní byt,nájem,družstevní byt,jaké máte vztahy celkově..

Chvíli jsme žili v družstevním bytě v nájmu,na pravidelných schůzích se vždy řešil i hluk,pravidla.Samozdřejmě,každý z nájemníků pochopil,že proti pláči novorozence a kojence se nedá nic dělat :mrgreen:
Ale snad mě neukamenujete a chápete,jak to myslím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
20.4.10 19:25

Jo,a ve spodním prádle otvírat nechodíme.To bychom museli jasně vědět,že za dveřmi je někdo z rodiny :mrgreen:
Taky bych si myslela svoje,je slušnost si obléct aspoň župan :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.4.10 19:29

Jani, já to chápu, jak to myslíš, ale pokud rodina s dítětem bydlí nad tebou, tak ostatní sousedé slyší jen část toho, která jim vadit nemusí. A další věc je ta, že jsou třeba přes den v práci.

A taky bych se chtěla trochu „zastat“ paneláků. Nemusí být všechno slyšet. Já třeba 5 let bydlela v cihlovém starém domě a teď 3.rok v paneláku a v tom baráku se mi to zdálo horší (co se týká hluku od sousedů). Vedle nás bydlela hlučná rodina, která měla mejdany už skoro denně a slyšela jsem jejich i „normální“ hovory. Tady v paneláku slyším (pokud teda samozřejmě nepočítám teď tu rekonstrukci) spíš spláchnutí WC a pokud je absolutní klid tak výtah, ale jinak to není tak zlé. Možná máme klidné sousedy, ale dětí tu bydlí habaděj a miminek taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.10 19:31
Ale vlastne som len chcela pocut nazory, este stale si myslim ze vychovat slusne dieta nemoze byt az taky problem .. na nas si susedia nestazovali ze dupeme (takze si chcem mysliet ze preto, ze sme nedupali) :andel:

Nezlob se na mě, ale to není o tom že je, či není dítě slušně vychované. Ale o temperamentu dětí. Jedno dítko ti klidně může celé dny sedět tiše v koutku a druhé bude ďábel, co neposedí.
Vím o čem mluvím, protože druhou variantu mám doma. A nedá se s tím nic dělat. Není to otázka výchovy :roll: . Docela by mě zajímalo jakým způsobem budeš dítko vychovávat ty -pokud bude takhle živé??? To ho budeš trestat za to, že běhá a chce si hrát? Nebo na něho budeš stále křičet a nadávat mu?
Prostě tohle je úděl paneláku a lidí co v něm bydlí. Prostě buď se odstěhovat, nebo vydržet až děti trošku odrostou.
Jiná rada není :wink: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.10 19:34

Jejda, já si nepřečetla druhou stranu a mám skoro totožný názor s jednou pisatelkou :oops: . Aspoň mě těší, že nejsem jedinná, co smýšlí podobně.

• Citovat
  • Upravit
12978
20.4.10 20:33

Tedy také bychom doma otevřít dveře ve spodním prádle nešli ( i když v létě v něm chodíme - je hic), ale posuzovat podle toho inteligenci rodiny svědčí spíš o tvé inteligenci.
sestra bydlela nad sousedkou , která si neustále stěžovala na hluk jejího syna ( asi 3 roky) . Sestra se neustále snažila - Ondro nesmíš s míčkem, Ondro nesmíš dupat, Ondro neskákej paní se bude zlobit, paní spinká, paní příjde - no já jsem jen koukala…To prostě naprosto nefungovalo. Sestra měla pro paní pochopení a snažila se, přesto se nedařilo.
Sice sousedka se chovala hlučně neustále, nahlas se sprostě hádala s dcerou, ale nazapomněla si postěžovat na cizí děti..( ps. sestra i její manžel jsou vysokoškoláci, dítě je chytré a nadmíru vychované a světe div se občas mají na sobě jen spodní prádlo :mrgreen: )
Pokud si někdo v paneláku stěžuje na hluk vydávaný malými dětmi a sám děti neměl - chápu to a vysvětluji jak se dá, ale pokud si někdo stěžuje a sám děti měl ( a tudíž v nějaké míře zažil) tak si klepu na čelo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
20.4.10 22:22

Pod námi bydlela paní(cca 30 let), která si stěžovala, že nás, mně a manžela, slyší chodit, mluvit…? Dnes tam bydlí muž, asi závislý, každý týden je cítit chemoprén ze záchodu, tak nevím co je lepší.
Syn rád běhá v bytě, od 1,5 roku měl svoje trasy po bytě. I když oproti jiným dětem je klidný, je to hukot, taky se snažím usměrňovat. Bezvýsledně. Jsme bez koberců, z důvodu hygieny (na schodech je věčně strašného bláta a špíny, vytírá se 2×týdně).
Pracuji ve firmě, kde je truhlárna a vždy před vstupem by jsme si měli chránit sluch „špunty“, je to účinné. Možná bys je sehnala v nějakých pracovních pomůckách, nebo zdravotních potřebách. Aspoň se vyspíš. Manžel si je bere, když ví, že bude muset spát s chrápajícím kolegou v jednom pokoji.
Závěrem, běhání neovlivníš, dokonce jsem někde četla, že pohyb je pro dítě potřebný, pro vývoj mozku, proto ani to svoje výrazně neomezuj.
Snaž se pomoci hlavně sobě, třeba špunty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
20.4.10 22:22
Anonymní píše:
Ale vlastne som len chcela pocut nazory, este stale si myslim ze vychovat slusne dieta nemoze byt az taky problem .. na nas si susedia nestazovali ze dupeme (takze si chcem mysliet ze preto, ze sme nedupali) :andel:
Nezlob se na mě, ale to není o tom že je, či není dítě slušně vychované. Ale o temperamentu dětí. Jedno dítko ti klidně může celé dny sedět tiše v koutku a druhé bude ďábel, co neposedí.
Vím o čem mluvím, protože druhou variantu mám doma. A nedá se s tím nic dělat. Není to otázka výchovy :roll: . Docela by mě zajímalo jakým způsobem budeš dítko vychovávat ty -pokud bude takhle živé??? To ho budeš trestat za to, že běhá a chce si hrát? Nebo na něho budeš stále křičet a nadávat mu?
Prostě tohle je úděl paneláku a lidí co v něm bydlí. Prostě buď se odstěhovat, nebo vydržet až děti trošku odrostou.
Jiná rada není :wink: .

Anonymní, souhlasím. Moje první dcera byla doslova anděl, způsobná holčička a já se dmula, jak jsem jí dobře vychovala. Druhou vychovávám stejně - a přesto je to neposedný, temperamentní (a někdy velmi hlučný) diblík. Zkrátka výchova není všemocná, záleží i na temperamentu dítka ;)

/Můžu mít dotaz mimo mísu? Co znamená tvůj nick, zakladatelko? Já si představovala nějakou už babičku - navíc naštvanou, podle jména:) - a ty teprve čekáš:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babi Zlopocasna
21.4.10 05:14

Babi Esme Zlopocasna … jedna z carodejok zo Zemeplochy … jej sestra sa rozhodla byt zlou carodejkou, tak jej ine neostalo a ona musela byt tou dobrou. Neviem preco, ale kolegovia v praci ma tak nazvali … a ja ked som si precitala knihu, tak som zacala mat babi Zlopocasnu rada.

No ja sa na to dieta moc stazovat nechodim … obcas ked mam zly den tak trieskam do stropu :oops: ale aj to si hovorim ze dnes este nie, budem trieskat az ked ma zobudia. Nemozem vzdy spat so spuntami, niekedy cakam budik, niekedy telefon a tak. A tak som sa len chcela spytat, ci som naozaj az tak mimo.

A … myslim si ze dospely clovek by mal vediet ze v spodaroch sa dvere neotvaraju. To by mi mohli otvorit aj nahati, ved co na tom a o ich inteligencii by to nic nehovorilo 8-o

• Citovat
  • Upravit
44193
21.4.10 06:03

Babi,proč si ten Nick nezaregistuješ :nevim: ?
Všimla jsem si,že často reaguješ v různých diskuzích a rozhodně jsem si pod ním žádnou naštvanou babičku nepředstavovala..

Navíc jsem si všimla,že registrovaní a dlouhodobí uživatelé mají výhodu a větší toleranci.Jak ze strany adminů,když něco „provedou“,tak ze strany ostatních uživatelů - umírněnější reakce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová