Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Babi chci ti napsat ještě 2 věci
Většina lidí se může vyspat v noci, kdy děti neběhají. Snad sousedi pod tebou také nechodí na noční, jako ty.
A i kdyby - panelák je panelák. Bydlení v něm má jisté úskalí. Sama si to teďka vychutnáváš, tak proč by ses měla kvůli tomu blbě cítit?
Babi, Zeměplochu Terryho Pratcheta - a i knížku Soudné sestry - taky můžu. Speciálně Soudné sestry se v Česku dočkaly i uvedení v divadle, jenom si nevzpomenu ve kterém… Je to tak 4 roky zpátky…
měli jsme s Baghirou naprosto stejné myšlenky - já v noci špekulovala co je to ta zlopočasná ( jestli nám tu vyčaruje plískanici) a napadly mě také špunty do uší..
Navíc já se dnes vůbec nevyspala ( malá měla rýmu a dusila se a chrchlala a plakala..), takže ani nemusel nikdo běhat nad námi
![]()
Babi - přeji dobrou noc ![]()
HOlky já se omlouvám že jsem mimo téma, ale tohle vám napsat musím - já jsem sem vlezla, že se bude psát o dietách - prostě ne dieťa, ale dieta
a diskusi jsem otevřela, protože mě to zaujalo, jak se to asi myslí - může být dieta za námi (jako že už jsme ji přestali držet). No a ono je to o dupajících dětech v patře nad vámi
![]()
Já jen jestli to někdo pochopil jako já, nebo jsem praštěná jediná ![]()
Jiřina
Také jsem si nejdříve pomyslela, že je nějaká globální dieta nad námi - která nám nedovolí se nažrat
![]()
Jirina píše:
HOlky já se omlouvám že jsem mimo téma, ale tohle vám napsat musím - já jsem sem vlezla, že se bude psát o dietách - prostě ne dieťa, ale dieta![]()
a diskusi jsem otevřela, protože mě to zaujalo, jak se to asi myslí - může být dieta za námi (jako že už jsme ji přestali držet). No a ono je to o dupajících dětech v patře nad vámi
![]()
Já jen jestli to někdo pochopil jako já, nebo jsem praštěná jediná
Jiřina
Tak jsme minimálně dvě praštěné. Já taky nejdřív četla, že DIETA NAD NÁMI. Právě mi bylo divné, proč jako nad námi, co to je za nadřazenou dietu:)
Jo, taky jsem myslela, že je to o dietě, proto jsem na to klikla ![]()
Děkuju za objasnění původu nicku …:) Tohle o Babi Zlopočasné říká Wikipedie: ![]()
*Povaha
Povahově Bábi Zlopočasná rozhodně není příjemným stvořením. Před tím, aby byla oblíbená, dává přednost tomu být respektovaná. Nic ji tolik neuspokojí, jako když může být proti. Zatímco ke Stařence Oggové, její společnici, chodí lidé, když něco potřebují, k Bábi Zlopočasné chodí, když jim nic jiného nezbývá. Jenom umírňující vliv Stařenky Oggové dělá z Bábi snesitelnou čarodějku. Bábi dělá to, co dělat musí a Stařenka za ni ošetřuje raněné. Bábi nemá ráda halasnou a na odiv stavěnou magii a Silvera, kocoura Stařenky Oggové.
Typické rčení: „Tak s něčím takovým rozhodně nemohu souhlasit.“*
Anonymní píše:
protože Ti tatínek otevřel ve slipech, tak moc rozumu nepobrali??? koukám, že tys ho tedy pobrala až nad hlavu, co?
nebo si kvůli tobě měl vzít oblek?
I můj přítel (vysokoškolák) občas jde otevřít ve slipech-brzy ráno, když leze z pelíšku nebo když zrovna míří do koupelny.
Holka slétni nohama na zem!!! a přestaň soudit druhé, jo?
Anonymní, čo takto písať jedovaté príspevky pod svojim nickom?
Nie je slušné otvárať návšteve v slipoch, a tiež nie je slušné písať anonymy.
Mmch, zaklopať niekomu na dvere a dočkať sa toho, že domácemu pánovi nestojím ani za to, aby na seba hodil aspoň nejaké nohavice… no neviem. Tiež by mi to vadilo, i keď so vzdelaním či inteligenciou by som to nespájala. Skôr mi to príde taký nepekný postkomunistický zvyk.
babi Zlopocasna píše:
No ja sa na to dieta moc stazovat nechodim … obcas ked mam zly den tak trieskam do stropuale aj to si hovorim ze dnes este nie, budem trieskat az ked ma zobudia. Nemozem vzdy spat so spuntami, niekedy cakam budik, niekedy telefon a tak. A tak som sa len chcela spytat, ci som naozaj az tak mimo.
babi, to trieskanie do stropu nič nevyrieši. Akurát budete mať napätejšie vzťahy so susedmi, a to fakt nestojí za to. (A tiež, aby sa ti nestalo, že pani zhora ti to za rok - dva bude s chuťou vracať, keď bude pre zmenu robiť hluk tvoje dieťa.) Musí to byť strašne nepríjemné, nemôcť sa po nočnej vyspať, chápem, že si z toho nervózna a nepríjemná, ja by som bola tiež. Lenže, bohužiaľ, dieťa nemá ovládanie hlasitosti a nasilu ho proste nestíšiš. Riešenie treba hľadať v tom, ako zabrániť tomu, aby ťa ten hluk rušil. Nešlo by požiadať susedku, aby nechodila, kým spíš, s malým do miestnosti nad tvojou spálňou? Pomohlo by to?
Však vaše dítko také bude dupat, hrát si, dovádět a Ty budeš ráda, že je zdravé a šťastné. Spoustu věcí ho naučíš, ale batole, které ještě ani nemluví a má radost z pohybu, těžko donutíš celý den sedět a hrát si tiše. Nad námi bydlí zase slečna, které celé noci hraje nahlas techno, hučí pračka - máme trámové stropy a s jejím odstřeďováním se třese celý dům a vřeští brazilský papoušek. Ani by nás nenapadlo ptát se, jestli je možné papouška nějak umlčet, protože se chceme vyspat. Pračku tedy řešíme ![]()
Taky jsem nejdřív myslela, že jde o dietu a nechápala jsem, jak je to myšlené. A pak se objevilo téma dieta a já zas myslela, že je to o dítěti
.
Gabika píše:babi, to trieskanie do stropu nič nevyrieši. Akurát budete mať napätejšie vzťahy so susedmi, a to fakt nestojí za to. (A tiež, aby sa ti nestalo, že pani zhora ti to za rok - dva bude s chuťou vracať, keď bude pre zmenu robiť hluk tvoje dieťa.) Musí to byť strašne nepríjemné, nemôcť sa po nočnej vyspať, chápem, že si z toho nervózna a nepríjemná, ja by som bola tiež. Lenže, bohužiaľ, dieťa nemá ovládanie hlasitosti a nasilu ho proste nestíšiš. Riešenie treba hľadať v tom, ako zabrániť tomu, aby ťa ten hluk rušil. Nešlo by požiadať susedku, aby nechodila, kým spíš, s malým do miestnosti nad tvojou spálňou? Pomohlo by to?No ja zase netrieskam az tak casto … len ked som vytocena fakt na maximalnu moznu mieru a obcas to aj zaberie. A vravela som im v ktorej izbe spim, ale asi uz zabudli.
babi Zlopocasna píše:
No ja zase netrieskam az tak casto … len ked som vytocena fakt na maximalnu moznu mieru a obcas to aj zaberie. A vravela som im v ktorej izbe spim, ale asi uz zabudli.
Och, ty chudinko, my tě tady máme vlastně všichni politovat, že?
Sorry, na mě je to už celkem silný kafe.
Mlátit na sousedy, protože jim běhá dítě? No, nemám slov ![]()
Ty se asi celkem nudíš, měla by sis najít i nějaké aktivity a né jen ve volných chvílích dřepět doma a stěžovat si na sousedy!
Anonymní píše:babi Zlopocasna píše:Och, ty chudinko, my tě tady máme vlastně všichni politovat, že?
No ja zase netrieskam az tak casto … len ked som vytocena fakt na maximalnu moznu mieru a obcas to aj zaberie. A vravela som im v ktorej izbe spim, ale asi uz zabudli.
Sorry, na mě je to už celkem silný kafe.
Mlátit na sousedy, protože jim běhá dítě? No, nemám slov
Ty se asi celkem nudíš, měla by sis najít i nějaké aktivity a né jen ve volných chvílích dřepět doma a stěžovat si na sousedy!
jojo, o takovych, jako ty, anonymko, jsem presne psala
ty si asi nedovedes predstavit, ze se nekdo pracujici na smeny potrebuje ve volnych chvilich vyspat…
presne tak, jak ses vytocila ty, toci tvuj prispevek me …
taky nemam sloc 8-(