Dilema - dite vs prace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.2.22 21:29

Dilema - dite vs prace

Ahoj, resim prave, zda zkusit druhe dite (nemusi se hned povest), nebo jeste pockat pul roku, rok. Po RD jsem sehnala ihned praci bez predchozi zkusenosti. Pro me to byl zazrak, prace je na ranni smenu, s obcasnym home office, vlastni kancelar, pohodova prace, fajn kolektiv. Nicmene jsem zastup na rodicovskou dovolenou, ve smlouve to ale uvedene nemam. Mam smlouvu s klasickym prodlouzenim na rok. Pani se narodilo druhe dite. V praci jsem 2 roky a pani se driv jak za 2,5 roku vracet nebude. Smlouva mi byla prodlouzena a pristi rok by mi mela byt prodlouzena ze zakona na dobu neurcitou. Ale to se bije s tim, ze jsem zastup. Mam to risknout a pockat, zda budu mit na dobu neurcitou, nebo zkusit mimco a bud se povede, nebo ne. V praci se mam dobre, s tezkym srdcem by se mi opoustela. :think: Nicmene druhe dite bych chtela. :nevim: Resila jste nektera, zda pracovat, nebo dite?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Dlouhá punčoška
23.2.22 21:37

Pokud nespěcháš vzhledem k věku, tak teď bych se do druhého mimi nehnala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.22 21:40

@Dlouhá punčoška Je mi 30 a prvni dite ma 5 let.

• Citovat
  • Upravit
Dlouhá punčoška
23.2.22 21:50
@Anonymní píše:
@Dlouhá punčoška Je mi 30 a prvni dite ma 5 let.

Máme rozestup mezi dětmi 6,5 roku a Ok.
Zdá se mi, že by jsi raději upřednostnila práci před druhým dítětem. Jestli to tak cítíš, tak pracuj a druhé mimi ještě odlož.

• Citovat
  • Upravit
14376
23.2.22 21:50

První dítě už je starší, takže už bych ten rok klidně počkala. Otázka ale je, jestli pak nepropustí tebe a nevezmou na tu dobu někoho jiného, než se dotyčná vrátí, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.22 21:55

@Aduš8 To si myslim, ze snad ne, ale clovek si nemuze byt jisty nicim. Asi me nic nezene, jen ten vekovy rozdil.

• Citovat
  • Upravit
44179
24.2.22 06:20
@Anonymní píše:
@Aduš8 To si myslim, ze snad ne, ale clovek si nemuze byt jisty nicim. Asi me nic nezene, jen ten vekovy rozdil.

Záleží, jestli je v té práci do budoucna místo případně pro vás obě. Pokud ne, tak mohou propustit tebe po uplynutí doby smlouvy a vzít někoho jiného.
Vzhledem k věku ještě rok i dva počkat můžeš. Ale je potřeba si uvědomit, že tyto věci nejdou plánovat a případný stres a tlak z nějaké strany tomu nepřidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
24.2.22 06:50
@Anonymní píše:

No, pokud uz ted bude rozdil skoro 6 let, tak pripadnych 7 uz neni velky rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
24.2.22 09:15

Myslím, že děti budou odskočené i tak. Takže s ohledem na věk bych to nijak neřešila a počkat ještě můžeš. Otázka je, jak píšou holky, zda ti po roce tu smlouvu prodlouží, když si zástup. Možná tam mají třeba i někoho jiného, kdo se bude vracet za rok a tu překlenovací dobu zastoupí místo tebe… Má to samozřejmě i ten finanční rozměr, abys za rok neměla ani práci ani možnost jak navázat tak, abys měla nárok třeba na PPM. Nehledě na to, že jak píšeš, těhotenství nemusí být hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.22 22:12

Pokud jsi zastup za materskou, nemas jistotu, ze dostanes smlouvu na neurcito. Vetsinou ne, pokud neni další misto. U nas to tak bylo, komu nesla prodlouzit smlouva, tak sel a tu praci delat nekdo jiny. Tolik realita. A slibovat muzou hory doly. V práci je nahraditelny kazdy, v rodine ne. Pokud chces dite, proc do toho nejit, nemusí se hned podařit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat