Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaPospisilova Nebolí, je to skoro jak běžné vyšetření. Jestli máte za sebou inseminaci tak je to prakticky to samé. Akorát místo spermií přemístí v trubičce embryo. Třeba na youtube jsou různá videa
Za chvilku je hotovo, potom nechávají třeba hodinu ležet na klinice a pak hurá domů.
@Sarkaa90 inseminace byla hned ze začátku vyloučená takže ne a video jsem právě žádné nenašla ![]()
@MartinaPospisilova Ten transfer je vážně v pohodě, není důvod k obavám. To už je jen taková „třešnička na dortu“ v celém tom ivf cyklu
Spíš potom ty nervy a čekání jestli se embryo uchytilo. A pak koukání na negativní těhu testy, to je asi nejhorší fáze po tom všem
Je potřeba se obrnit trpělivostí a počítat s více pokusy. Ale někdo má to štěstí, že se povede hned na poprvé, tak třeba to budete vy ![]()
@Sarkaa90 no doufám. A děkuju za podporu.Jsem trošku klidnější. Budu ráda když si pak dáme vědět ![]()
@MartinaPospisilova Jasně klidně si pak můžeme napsat
ikdyž u vás bude KET asi dřív, u mě možná až v průběhu března, protože jestli budu v půlce února čekat na výsledky krve a než se naplánuje KET tak se zase bude čekat na nový cyklus. Stačí mi mi pak poslat zprávu a probereme to ![]()
@Sarkaa90 tak zbyli jen dvě embryjka. No plná optimismu už nejsem… ![]()
@MartinaPospisilova píše:
@Sarkaa90 tak zbyli jen dvě embryjka. No plná optimismu už nejsem…
To je mi líto, že nezbylo více. Snad budou aspoň tyto dvě nejvhodnější. U nás do konce kultivace také hodně nevydrželo. Takže teprve ještě bude ta genetika? Kdy budete vědět výsledky??
@Sarkaa90 ano odebrali vzorečky a bude se testovat. Výsledky za tři týdny ![]()
@MartinaPospisilova Kdyžtak jen pro info - napsala jsem ti soukromou zprávu ![]()
@Sarkaa90
Poradíte mi prosím, kam přesně jste si jej píchala? Mně dnes řekli, že 2 cm rovně od pupíku, ale videa z jiných klinik ty injekce píchají mnohem dále a různě nahoru i dolů… Začít mám zítra. Děkuji.
@MonicaLop Injekce jsem píchala různě, dál od pupíku, spíš v oblasti nad vaječníky, střídat denně pravou a levou stranu - tak mi to řekli. Jinak první injekci na dlouhý protokol mi píchala sestřička do hýžďového svalu. Nevím proč tobě poradili tak blízko u pupíku, třeba speciální druh injekce?
@Sarkaa90 Díky, za chvíli jim tam zavolám a zeptám se ještě jednou. Je to 7× Diphereline 0,1 mg. Nic speciálního to tedy nevypadá
Ale tu jednu velkou mi vůbec nedávali…
@MonicaLop já si myslím že to je jedno kam v té oblasti. Je to do břicha do kožní řasy. Jsem předtím píchala Gonal tak už jsem nad tím nějak neuvažovala, chytla špek a lup to tam😁jen se doporučují střídat strany. ☺️️